ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
07Cichlid
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2009 13:19
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2011 00:05
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çağrı Ünal
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1991
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Uploaded with ImageShack.us

SON 10 MESAJI

"15 Mayıs'ta İstanbul Piknik Organizasyonu"
Antalyadayken istanbuldaki buluşmalara hep katılmak istemişimdir. Artık istanbulda olduguma göre bu piknik organizasyonuna katılmayı ve siz degerli abilerimle tanışmayı bende çok isterim. Yer ve ulaşım bellirlendimi?
red chimba agzı dolu dişi tuhaf hareketler?
Öncelikle hepinize selamlar arkadaşlar.  Aklıma takılan birkaç şey sormak istiyorum sizlere. Şimdiye kadar baktıgım normal ciklet türlerinin hiçbirinde ağzı dolu dişinin yem yedigine şahit olmamıştım.Ancak chimbalarım yavru aldıgında bile ilk gün dahil ,en az dier balıklar kadar yeme saldırıyor ve yiyorlar. Ama bu şekilde sanki her geçen gün balıgın agzı küçülüyor gibime geliyor.Birde 2-3 tane dişim bu şekilde  yavruyu aldıktan mak. 1 hafta sonra yavruları attı.  Her yem yediginde yavru kaybı oluyormudur merak ettim. Yem yemesi normal bi hareketmi yoksa anneyi dier balıklardanda korumak için ayırmakmı daha dogru olur? Tekrar koloniye kabul edilmeme sorunu olabileceginden bunu düşünmüyordum ancak ayırıp yem atılmamalımı?
     Ve önemlisi agzı dolu dişi şu an 9. gününde filan. Genelde 17.-18. günden sonra kusturuyorum. Ancak bu dişi şu an garip hareketler yapıyor. hava kabarcıklarının çıktıgı yere geleip kafası üstü duruyor. Su akımıyla bi yukarı bi aşşagı hızlı olmasada savruluyor. ve bazen ters dönme noktasına kadar geliyor. Diger balıklarda arada kovalıyor.Bir sorunu olabilirmi? Ne yapılmalı?
   
tropheus akv. kurulumu
Evet, akvaryumun yüksekligi boyuna göre daha fazla. 125x45x75(h) elimizdeki bu artık. Oturmuş koloni gelicek akvaryuma ama daha saglam bi koloni olması için 2 farklı yerden alıcagım damızlıkları birleştirmeyi düşünüyorum.toplam 2 e 7 d gibi olucak. Bunların uyumu beni korkutuyor. Katkıları üzerinde yazan dozlarda kullandım. 3 gündür döngü çalışıyordu. Bi 4-5 gün daha çalışır. Daha sonra balıkları eklerim . Dekor için de elimdeki kayalar bunlar şu an . 2 tarafda magara oluşturdum. ortadada dişilerin girip çıkabilecegi delikler var. Kum silis kumu. Umarım uyum sürecini sorunsuz atlatırlar.
tropheus akv. kurulumu
[QUOTE=TaYLaN]Kaya dizilimi genelde şöyle olur iki tarafa mağara yaparsınız baskın erkekler sahiplenir.Diğerleride ortada gezinir.Üreme dönemlerinde erkekler dişileri haremlerine çağırır zaten.Tebessüm[/QUOTE]
2 tarafta magara oluşturmaya çalıştım zaten. Ama aralarında da kayalara devam ettim. 2 taraf arasında boşluk mu olması gerekir?
tropheus akv. kurulumu
[QUOTE=ecz_05]Tropheuslar için kaya dizliminide değiştirirseniz iyi olur.[/QUOTE]
Kaya dizilimi nasıl olmalı?
Tanganyika Balık İstasyonu
Çok güzel bir paylaşım olmuş. Teşekürler
tropheus akv. kurulumu
Öncelikle herkese iyi akşamlar. Tropheus sevdasına bizde başlamaya karar verdik ve 400 litrelik akvaryumun kurulumunu yaklaşık 2 gün önce tamamladık. 2 gündür dış filtre- ısıtıcı -hava motoru çalışıyor. Ancak daha önce tanganika bakmadıgım için su şartlarını tam olarak bilmiyorum. Seachem tanganika buffer, cichlid lake salt , cichlid trace gibi katkıları aldım. ancak ne şekilde ve ne dozda kullanılacak tam bilmiyorum. Balıkları damızlık koloni olarak alıcam. Yeni akvaryuma uyumları için neler yapılabilir? Birde akvaryumun şu anki fotosunu koyuyorum. tropheuslar için dekoru nasıl olur? Tropheus konusunda deneyimli arkadaşların cevaplarını bekliyorum teşekürler.
 
Uploaded with ImageShack.us
07Cichlid2011-03-06 19:49:25
dış filtre çalışmıyor

Evet dedigin gibi bu gün bahsettigim tamirciye götürdüm. Motor yanmış. Yenilemek gerekiyor. akvaryum 240 litre ve içinde 10 tane 10cm civarı frontosa var. uygun fiyatlı olmak üzere hangi dış filtreyi öneririsiniz? birde 2. el alamyı düşündüm ama hiç girmeyip sıfırmı alınmalı?

dış filtre çalışmıyor
İyi geceler arkadaşlar. Jebo-lifetech 839 model dış filtrem var. Daha önceleride sık sık hava ve ses sorunu oluyordu. Suyunu tamamlayıp devir daimi saglayınca düzeliyordu ancak ben şehirdışındayken bu sorunlar tekrarlarmış .Kardeşim ilgilenmeyice fişini çekmişler. Bu gün gelince çalıştırmak için fişini takınca sigartayı attırdı. 2 kez denedikten sonra mıktatısı -mili filan çıkartıp temizledim,kurutup tekrar fişe taktım. Bu kez sigorta atmadı ancak çalıştığına dair hiçbir belirti yok.En ufak bi ses veya tıkırtı gelmiyo. Bu neden kaynaklarnır?Mıktatıs veya milden dolayıysa degiştirilebilirmi?Alalı 1 seneyi geçti sanırım bi toptancıdan almışştım garantisi varmıdır? Yarın havuz motorları filan tamir eden bildiigim biyer var oraya götürsem anlarlarmı? Bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekürler
Antalyadan hobici arkadaşlar gösterin ken
Merhabalar. Ben Forumda daha yeni sayılırım ve antalyayla ilgili böyle bir aktivite oldugunu yeni gördüm. Orda bulunmak ve sizlerle tanışmayı çok isterim ama malum ögrenci halleri yer biraz uzak geldi bana gelip gitmesi açısından. Birde öss ye az kladı şu sıralr baya sıkışıgım . 1 hafta sonra olsaydı çok daha rahat gelirim diyebilirdim. Yinede Şsrtları saglayabilirsem ve bir vasıta bulabilirsem gelmeye çalışacağım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.