Red Terror (Festae) ile Mayan arasındaki farklar


fredÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 568
fredÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2011 01:34
[QUOTE=fizani]
true ones have a eye spot only about half of the tail,
and false ones run all the way down tail.
mayan (False Red Terrors) have 7 strips.
Festae (True Red Terrors) have 9 strips
    and there is a "Y-ish"shaped one on the head.
   Female festae have the dorsal fin black or blue.
The spot in festae is small and round.
The mayan spot is centered on the tail whereas
     the festae is on yh upper half of the tail


[/QUOTE]

Mayana direk false rt yazmışlar yazık ya balığaTebessüm

Bu konu da açılmışken daha önce rüyada da paylaştığım,2 ay kadar önce kaçırdığım rt yi tekrar paylaşmak istedim..En kötü tarafı da akvaryumcuya 8-10 adet kadar gelmiş ve yaklaşık 5 ay sonra satılmış sonuncusuMutsuzŞu balıklar forumdan birisindeyse lütfen artık ortaya çıksınTebessüm


NOT:Madem gördün balığı fotoğrafını da çektin nasıl kaçırdın diye düşünenler olabilir.Balığı gördüğüm zaman mayan rt ayrımı hakkında hiç bir fikrim yoktu ve uzakdoğudan geldiğini öğrendiğimde nasılsa mayandır diyip takmamış,sadece fotoğrafını çekmiştim.
fred2011-03-12 01:38:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

izzettanjuÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 04/01/2009
İl: Mugla
Mesaj: 1486
izzettanjuÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 13:45
  
 
    Öncelikle konunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Amerikan rüyası konusunu fazlasıyla meşgul eden bu konunun forumda ayrı bir başlık altında tartışılması bence olumlu olur. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar mutlaka vardır ama 12 yaşımdan beri akvaryum hobisiyle ilgilenmememe rağmen forumları takip etmeye başladığım kısa süre zarfında çok şey öğrendim. Bu konudan da yeni bilgiler edineceğimi düşünüyorum. Rüyayı takip edenler belki hatırlarlar. Kadir'in fotoğrafını eklediği yetişkin festae'leri aylar öncesinden görmüş, gymnogeophagus balzanii hakkında açtığım konunun sonuna da yazmıştım ama orada kimsenin dikkatini çekmemişti. Ben de o balıkları gördüğüm zaman foruma yazmadan önce yabancı sitelerde mayan- festae ayrımı için araştırma yapmış, balıkların festae olduklarına inandığım için öyle yazmıştım. Bu konu başlığı o zamanlar forumda olsaydı belki de 8-10 kadar yetişkin festae forumdan bir arkadaşımızın akvaryumunda yüzüyor olacaklardı. Oysa ki bugün o balıklara ulaşım şansımız yok. Neyse bugün Bodrum Taç Pet-Shop'ta yukarıdaki balığa denk geldim. Dişisi ile beraber midas,gt ve joker'lerle birlikte yüzüyorlardı. Cep telefonu ile erkek olduğunu düşündüğüm bu balığın fotoğrafını çektim. Vücut formunu çok beğendim. Red terror'e oldukça benziyor. Ben sadece cüce amerikanlarla ilgilendiğim için beslemeyi düşünmüyorum. Umarım red terror çıkar da ilgilenen bir arkadaşımızın edinmesine yardımcı olurum. Saygılarımla.
izzettanju2011-07-04 13:48:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fredÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/10/2010
İl: Izmir
Mesaj: 568
fredÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 15:32
İzzet Abi festae ile alakası yok ancak mayan da değil.Yüksek ihtimalle kırma bir balık,bilenler daha iyi yorum yapacaktır ancak kesinlikle festae değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 12:56
Jaguar-mayan sentezi gibi duruyor 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir