Red Texaslar Ve Uretimi


kolistavraÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10764,1[/B] [C]2,2,57053[/C] [C]2,3,57053[/C]
Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 727
kolistavraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2015 19:36

Arkadaslar merhaba, uzun zamandir flowerhorn ve redtexaslar uzerinde tecrube edinmeye calisiyorum, bu baglamda yeni baslayacak ya da baslamaya niyeti olan arkadaslara yardimci olmasi umidiyle bu konuyu acma karari verdim, insallah sizlerde begenir gelistirmek adina paylasimlarda bulunursunuz.Ornegin hali nazirda caplazlama yapmis fakat kotu sonuc elde etmis arkadaslar elindeki bilgileri paylasarak benzer caprazlamalara girecek arkadaslari onceden bilgilendirmis belkide vazgecirmis olacaklardir.Bilincli bir sekilde yapildiginda ortaya guzel sonucarin cikacagini dusundugum icin ve piyasadaki balik kalitesini arttirmada faydali olacagina inandigimdan bu konuya istirak etmenizi umut ediyorum.
Konunun icerigini Redtexas cichlidler uzerine olusturacagim, baslamadan once belirtmek isterimki hepimiz hobiciyiz zaman zaman farkli dusuncelere sahip olabiliriz, lutfen  elestirilerimizi saygi ve sevgi cercevesinde yapalim.Hibrit baliklar konusu surekli tartismaya acik bir konudur ozunde saf turlerin korunmasi gibi cok dogru bir fikri barindirir, sahsen bu konuda butun hobici arkadaslarima katiliyorum fakat turlerin kendi dogal yasam alanlarinda saf bir sekilde korunmasi benim icin yeterli olmaktadir.Iki saglikli baligin genlerinde degisiklik yapilmadan ciftlestirilmesiyle ortaya cikacak baliklarin gorsellikleri disinda bir farklilik ya da anormali barindiracaklarini dusunmuyorum. Bu konu uzerinde konusulurken parrot cichlidler cok ornek gosterilir oysa bu baliklar genlerde yapilan degisiklerin neticesinde ortaya cikarilmistir ve tamamen para kazanma hirsinin yarattigi endustriyel bir urundur .( gulumseyen balik herzaman bir cocugunun kalbini fetedecektir ). Normal bir hobicinin kendi imkanlariyla bu baligi uretebilmesi yada benzer gen varyasyonlari olusturmasi mumkun degildir.Konuya biraz daha basit bakmak lazim, sonucta insanlar da dahil bircok canli grubunda degisik irklar arasinda bu tarz beraberlikler olmaktadir.Butun bunlari yazma nedenim bu dunyaya adim attiktan sonra farkli olan bazi seyleri kesfetmemden ve sizlerle paylasmak istememden kaynaklanmaktadir soyle ki;
  • Butun hobici arkadaslarimizda olmustur, belli bir zamandan sonra besledikleri turden sikilma yada yanina baska bir tur daha ekleme yada tamamen tur degisikligine gideriz.Eger hibrit baliklar ile ugrasiyor iseniz bu durum biraz farkli seyreder zira heyecaninizi surekli canli tutmanizi saglar.
  • Baliginiz yavru iken farkli, gencken daha farkli hatta eriskinken cok daha farkli bir goruntude olabiliyor.Suprizler herzaman merak uyandirir ve hobiciyi motive eder.
  • Eger uretim yapmaya baslarsaniz isin supriz boyutu katlanarak devam ediyor.Elinizde yuzlerce yavru ilerde nasil goruntude olacaklari belli degil. Sonucta cikan yavrular cok farkli renk ve desen kombinasyonlarinda oluyor.
  • Isin tavan yapan kismida eger birazda sansiniz var ise, baska kimsede olmayan, cok guzel ,cok saglikli cana can katan bir dosta sahip oluyorsunuz.

Yukaridaki giristen sonra konumuza odaklanmak gerekirse;  bu balik nadir sekilde uretilmesi ve talebin fazla olmasi nedeniyle piyasada 1000-1500 dolara kadar(eriskin boydakiler) alici bulmaktadir, renklenmeye baslamis yavru boydakiler ise 100 200 dolar arasinda fiyatlandirilmaktadir.Turkiyeye kaliteli baliklarin ithal edilmesinin ne kadar zor oldugu goz onune bulundurulursa " kendimiz birseyler yapabilirmiyiz " sorusunun cevabinin konumuzun anafikri olmasini umut ediyorum.Bu yuzdendir ki asagidaki bilgilendirmelerim bu dogrultuda olacaktir.
Oncelikle bu baligin hangi baliklarin ciftkestirilmesinden sonra elde edildigine bir bakalim, erkek icin iki adayimiz var bunlar green texas ve carpetien. Disi tarafinda liste biraz liste kabarik blood parrot, red mammon, kingkong parrot, purple rose queen var.Bu kirmizi agirlikli disi seri hibrit olmalari nedeiyle erkeklerde yuksek oranda kisirlik gostermektedir.Bundan dolayidirki ortaya cikacak red texaslarinda  erkek olanlarinda dolleme problemi  olusacaktir.Son olarak caprazlama dusunen arkadaslar lutfen eski nesil parrotlardan kullanmasinlar, bu baligin vucut ve agiz yapisi cok baskin genler iceriyor, yavrularada aynen aktariyor.Asagidaki resimlerdeki orneklere bakarsaniz bunu gorebilirsiniz.Es adayi icin yeni nesil parrot(duzgun vucut formu ve agiz yapisi) kullanirsaniz sonuc tatmin edici olacaktir.




1)Balik vucut formunu yuksek oranda texas ve carpite tarafindan alir(eger eski nesil parrot kullanmiyorsaniz), renklenme konusunda ise disinin ozelliklerini gostterir.Diger atlanmamasi gereken bir noktada goz rengidir bu noktada flowerhorlarin varyeteleri ile karistirilabilir, sizin redtexasinizdaki goz rengi saridir.
2) Bu kisimda baliginizin yavru boylardan eriskin olana kadar gecirdigi evrimi gorebilirsiniz.Yaklasik 4 5 cm olduktan sonra rengini kaybetmeye ve yer yer kirmizi yada turuncu renk olusumlarini gormeye baslarsiniz.Bu durum baliginiz tamamen kirmiziya donusene kadar surecektir.(resimler temsilidir)






3)Tum baliklarda oldugu gibi texaslarda  da kalite siniflandirmasi yapilmaktadir. baliginizin incileri ne kadar orantili (kafadan kuyruga kadar)  dagilim yapmissa, kirmizilik orani ne kadar fazla ise, kafa yapmissa ve de ulastigi boya gore kalite degerlendirmesi yapilir.
4) Dikkat edilmesi gereken bir baska konuda beslenmesidir, normal cichlid yemleri boylanmari konusunda sikinti cikarmayacaktir fakat renk konusunda iyi sonuc almak istiyorsaniz asagidaki yemden temin etmek zorundasiniz.

5) Eger hakkini verecek bir hibrit calismasi yapmak istiyorsaniz, baliginizi tek beslemenizi oneririm, hem bu sekilde gelisimi daha duzgun olacaktir hem de sizinle daha fazla yakinlasacaktir.Benim kendi tecrubelerime gore ongordugum minimum tank hacmi 150lt olmalidir, 200 lt ustude maliyet ve yer problemi olusturacagi icin bakicinin secimine kalmistir.(150-200 lt cok idealdir)
6) Akvaryum dekorasyonuda cok onemlidir, zemin icin kirik volkan kayasi oneriyorum, bir miktar dogal renkli cakiltasiylada karistirilip daha dogal bir goruntu elde edilebilir(taslarin boyutlari madeni para buyuklugunde olmalidir).Baliklarinizin kirmizi rengini tam olarak gosterebilmesi icin arka fonu sihay secmenizi oneriyorum, bu durum flowerhorlarda daha farklidir lutfen karistirmayalim. 
Baslagic icin bukadar devami gelecek, sizlerinde katkilarini bekliyorum.
KONUNUN HOBICI ARKADASLARA FAYDALI OLMASI DILEGIYLE...




kolistavra2015-03-13 20:03:24

Beğenenler: [T]62734,ELPRESACANARİO[/T][T]21750,kabaltah[/T][T]146506,bugra taner[/T][T]155545,Mehmet0011[/T][T]24999,Boss[/T][T]144521,Emre Çevik[/T][T]105198,bulemrebul[/T][T]99274,ardaykul[/T][T]175797,Küçük_Balıkçı[/T][T]72988,nehiryeli[/T][T]146056,Plakaonalti[/T][T]125600,KadirSALT[/T]
Teşekkür Edenler: [T]72988,nehiryeli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2015 13:01
Her nekadar hibrit balığa karşıda olsam Red texas ne yalan söyleyim benimde çok beğendiğim bir tür ama malesef ülkemize Aa grade dediğimiz kanlar girmiyor pahalı oluş nedeniyle.Elimdeki düzgün form king parrot ve carpinte çiftleşmesinden deneyebilirim böyle birşeyi ama eğer renkleri istenilen düzeyde olmazsa aşırı üzüülürüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇevikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 643
Emre ÇevikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2015 14:15
Ben hibrit balıklara karşı değilim fakat iyi bir red texas yakalamak için yapılacak çaprazlamalar da elde edilen ve istenmeyen formda olan balıklar ne olacak? Hep aklımı kurcalıyor. Balıklar hibrit olduğu için kimse almak istemeyecek.

Diğer bir problem de yavruları boylandırmak.
Emre Çevik2015-03-14 15:05:26

Teşekkür Edenler: [T]178740,erenerkekk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TOLGA--PKBSÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2013
İl: Içel
Mesaj: 292
TOLGA--PKBSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mart 2015 20:46
Bu balik cok farkli arkadaşlar 4 adet besledim renk yemleri ve full protein agirlikli diyet uyguladim ve baliklar kizardi fakat sonra hircinlasmaya basladilar.
Hatta carpintemle cift oldu yumurta dizdi ama yumurtalar mantarladi bende ugrasmak istemedim.
Eger isteyen olursa yakin zamanda evcildünya petahop a+a grade getirecek talebe gore bilginize.
Saygilarimla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BossÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 951
BossÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 01:01
Valla ben balıkların kırmızı hallerini görmeden almam asla.Zamanında bir ithalatçıdan aldım ve hatta adam AA grade belgesini gösterdi ama balık büyüyünce yeşil texas fh karışımı bişey oldu o yüzden çekiniyorum yavru boyda dahi olsa balığın kırmızı rengini görürsem direk alırım.Bu arada yemi arattım bulamadım tam ismi nedir?Boss2015-03-15 01:08:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kolistavraÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10764,1[/B] [C]2,2,57053[/C] [C]2,3,57053[/C]
Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 727
kolistavraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 08:11
[QUOTE=Boss]Valla ben balıkların kırmızı hallerini görmeden almam asla.Zamanında bir ithalatçıdan aldım ve hatta adam AA grade belgesini gösterdi ama balık büyüyünce yeşil texas fh karışımı bişey oldu o yüzden çekiniyorum yavru boyda dahi olsa balığın kırmızı rengini görürsem direk alırım.Bu arada yemi arattım bulamadım tam ismi nedir?[/QUOTE]Aydin Bey merhaba, herkesin aklinda AA grade redtexas elde etmek var fakat bu is okadar kolay degil, uluslararasi platformlarda bile cok az sayida oldugunu dusunuyorum.Cok kolay elde edilebilse zaten bukadar fahis fiyatlara satmak mumkun olmazdi.Yavru konusuna deginmek gerekirse bir batch yavrudan sadece sayili miktarda balik tam anlamiyla donusuyor, digerleri ya yarida kaliyor yada green texas agirlikli oluyor.Iyi baliklar 2 3 cm den itibaren donusmeye basliyor, satici bu baliklari reklam ederek butun batch i satiyor oysaki cok onceden gelecek vadedenleri cok daha fazla fiyata satabilmek icin ayirmis oluyor.Eger alim yapacak, ithal edecekseniz bu baligi tekli almaniz gerekiyor.Resimlerini hatta videosunu izlemeniz lazim aksi takdirde gelecek balilar hep husran olur.
Uretim konusuna gelince, eger bu isi burdan organize olarak yapmak mumkun olursa bir arkadasimizin bilincli sekilde yapacagi bir caprazlama basarili olmasi halinde Turkiyedeki hobici arkadaslara fazlasiyla yetecektir.Bu baglamda tek tek caprazlama yapmak yerine en guzel anaclari bulup bir kisiyle deneme yapmak lazim diye dusunuyorum.Internet uzerinden organize olmak mumkun dolayisiyla caprazlama olayini minimumda tumak gerekiyor.Benim icin ideal cift parrot dehil red mammon yada purple rose queen disisiyle yapilacak capralama, erkek olarakta varsa aasagidaki gibi olanlardan caprazlamaya girmenizi yavsime ediyorum.Umarim bu forum vasitasiyla hobici arkadaslarimizin elindeki kaliteli anaclara ulasip birkac kontrollu deneme yapabiliriz.





Yem konusuna gelince, yukarida paylastigim yem USA menseyli, biraz arastirma yapilarak ithal etme yollari bulunabilir.


[QUOTE=Emre Çevik]Ben hibrit balıklara karşı değilim fakat iyi bir red texas yakalamak için yapılacak çaprazlamalar da elde edilen ve istenmeyen formda olan balıklar ne olacak? Hep aklımı kurcalıyor. Balıklar hibrit olduğu için kimse almak istemeyecek.

Diğer bir problem de yavruları boylandırmak.
[/QUOTE] Emre Bey yapilacak caprazlamalarda renk ve desen kombinasyonlari disinda bir sonuc cikmayacaktir.Istenmeyen form derken neyi kasdediyorsunuz?Iki saglikli baligin caprazlanmasindan bu tarz yavrular cikmiyor bu konuda kuskunuz olmasin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇevikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 643
Emre ÇevikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 08:46
Bir çaprazlama sonrası en az 200-300 yavru alınacak. Bunların boylandırmak ve red texas olmadığında elden çıkarmak imkansız hale geliyor. Papağan ile çaprazlama sonrası formu bozuk yavrular da elde edilebilir diye düşünüyorum.

Bence en mantıklısı dişi Red Mammon erkek Carpinte.

Ama Türkiye de kaliteli RM ve PRQ bulmak çok kolay değil veya araştırmadığım için ben bilmiyorum. SRD bulma ihtimalimiz daha yüksek.

Emre Çevik2015-03-15 08:49:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kolistavraÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10764,1[/B] [C]2,2,57053[/C] [C]2,3,57053[/C]
Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 727
kolistavraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 09:01
[QUOTE=TOLGA--PKBS]Bu balik cok farkli arkadaşlar 4 adet besledim renk yemleri ve full protein agirlikli diyet uyguladim ve baliklar kizardi fakat sonra hircinlasmaya basladilar.
Hatta carpintemle cift oldu yumurta dizdi ama yumurtalar mantarladi bende ugrasmak istemedim.
Eger isteyen olursa yakin zamanda evcildünya petahop a+a grade getirecek talebe gore bilginize.
Saygilarimla...[/QUOTE]Tolga kardesim merhaba, eger gelecek baliklar yavru boyda iseler bu baliklari aa grade niye nitelendirmemiz hic dogru olmaz.Baliklarin grade leri eriskin hale geldikten sonra anlasiliyor.Satici arkadaslarda tabiki mallarini elden sicarmak icin bu tarz seyler soyleyeceklerdir fakat intibak etmemek lazim.Konumun basindaki baliklar bana ait, bir yili askin bir suredir bendeler ve hala degisiyorlar.Bir tanesi kalitesini bozuyor digeri ise arttirarak devam ettiriyor.Bu tarz baliklar anca eriskin boyuta ulasip donusumunu tamamladiktan sonra grade lendirilirler.

[QUOTE=Emre Çevik]Bir çaprazlama sonrası en az 200-300 yavru alınacak. Bunların boylandırmak ve red texas olmadığında elden çıkarmak imkansız hale geliyor. Papağan ile çaprazlama sonrası formu bozuk yavrular da elde edilebilir diye düşünüyorum.

Bence en mantıklısı dişi Red Mammon erkek Carpinte.

Ama Türkiye de kaliteli RM ve PRQ bulmak çok kolay değil veya araştırmadığım için ben bilmiyorum. SRD bulma ihtimalimiz daha yüksek.

[/QUOTE]Emre Bey acik konusmak gerekirse benimde birinci adayim parrot degil, bu yuzdendir ki yukaridaki yazimda mumkunse yeni nesil parrotlardan kullanalim demistim.Benim icin ucuncu secenek hemde asagidaki gibi bir disi bulmak kaydiyla.Diger adaylara daha sicak bakiyorum.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2015 20:02
2010 yılında papağan ile balon texası çiftleştirmiştim. Balon texas annesi texas babası red dragon fh olduğu için gövdesinde kırmızılıkları olan bir balıktı. Yavruların bir çoğu texas renginde kaldı. 6-7 aydan sonra renk değiştirenler oldu. 1 yaşına geldiklerinde 6 tanesi tamamen renk değiştirdi fakat internetteki red texaslar gibi olmadı. Turuncu renkli incili balıklar oldular. 2011 yılında memuriyet nedeniyle şehirdışına çıkınca elden çıkarmak durumunda kaldım. Vucut formu sıkıntı olmuyor büyüyen 80 civarı yavrunun hiçbirinin ağzı ayrık değildi. Şu anda akvaryumcunun birinde o balıkların neslinden olduğunu tahmin ettiğim balıklar var.
Elimde red texas diye aldığım kırma bir balık var. 5-6 cm boyunda yumurta döktüğü için büyümedi. Renk yapıcı yem verince rengi değişiyor. Yumurta dökeceği zamanlarda texasa benzer renklere dönüyor. Tahminim flowerhorn üretimi sırasında ortaya çıkan farklı bir balık. İthalatçılar red texas diye getiriyor.
Ayrıca ağzı kapanan kırmızı renkli (turuncu değil) bir dişi papağanda var elimde sanırım yeni nesil dediklerinizden yumurta döktüğü için yanına erkek carpinte koydum fakat balık papağan olmasına rağmen çok agresif. Carpinteyi oldukça ciddi şekilde yaraladı. İki katı kadar büyük bir carpinte bulabilirsen çiftleştirmeyi tekrar deneyebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TOLGA--PKBSÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2013
İl: Içel
Mesaj: 292
TOLGA--PKBSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 10:41
[QUOTE=kolistavra] [QUOTE=TOLGA--PKBS]Bu balik cok farkli arkadaşlar 4 adet besledim renk yemleri ve full protein agirlikli diyet uyguladim ve baliklar kizardi fakat sonra hircinlasmaya basladilar.
Hatta carpintemle cift oldu yumurta dizdi ama yumurtalar mantarladi bende ugrasmak istemedim.
Eger isteyen olursa yakin zamanda evcildünya petahop a+a grade getirecek talebe gore bilginize.
Saygilarimla...[/QUOTE]Tolga kardesim merhaba, eger gelecek baliklar yavru boyda iseler bu baliklari aa grade niye nitelendirmemiz hic dogru olmaz.Baliklarin grade leri eriskin hale geldikten sonra anlasiliyor.Satici

arkadaslarda tabiki mallarini elden sicarmak icin bu tarz seyler soyleyeceklerdir fakat intibak etmemek lazim.Konumun basindaki baliklar bana ait, bir yili askin bir suredir bendeler ve hala degisiyorlar.Bir tanesi kalitesini bozuyor digeri ise arttirarak devam ettiriyor.Bu tarz baliklar anca eriskin boyuta ulasip donusumunu tamamladiktan sonra grade lendirilirler.

[QUOTE=Emre Çevik]Bir çaprazlama sonrası en az 200-300 yavru alınacak. Bunların boylandırmak ve red texas olmadığında elden çıkarmak imkansız hale geliyor. Papağan ile çaprazlama sonrası formu bozuk yavrular da elde edilebilir diye düşünüyorum.

Bence en mantıklısı dişi Red Mammon erkek Carpinte.

Ama Türkiye de kaliteli RM ve PRQ bulmak çok kolay değil veya araştırmadığım için ben bilmiyorum. SRD bulma ihtimalimiz daha yüksek.

[/QUOTE]Emre Bey acik konusmak gerekirse benimde birinci adayim parrot degil, bu yuzdendir ki yukaridaki yazimda mumkunse yeni nesil parrotlardan kullanalim demistim.Benim icin ucuncu secenek hemde asagidaki gibi bir disi bulmak kaydiyla.Diger adaylara daha sicak bakiyorum.

</br>


[/QUOTE]
Mustafa bey a gradeden kastim.5-7 cm boyda iken bile kan kirmizi olanlar var onlar.gibi maksadinda yazdim insallah gradesi yuksek cikarda biz hobiciler mutlu oluruz.
Buradan bilgilendirecegim sizleri
İyi gunler.
Saygilar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇevikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 643
Emre ÇevikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 12:00
[QUOTE=TOLGA--PKBS]
Mustafa bey a gradeden kastim.5-7 cm boyda iken bile kan kirmizi olanlar var onlar.gibi maksadinda yazdim insallah gradesi yuksek cikarda biz hobiciler mutlu oluruz.
Buradan bilgilendirecegim sizleri
İyi gunler.
Saygilar[/QUOTE]

Tolga Bey fiyatları ne kadarmış ? Bende almayı düşenebilirim.

Diğer konularda da belirttim. Şu anda yeniden kurulum yapıyorum. Aşağıdaki balıkları temin etmeyi düşünüyorum.

Trimac
Midas / Red Devil
Red Dragon FH
Carpinte x Thai Silk
Red Texas

ile başlangıç yapacağım.  Red Mammon veya Purple Rose Queen bulabileceğimi düşünmüyorum. Bulabilirsem iyi formlu dişi Papağan ekleyebilirim.

Renklerin anneden geldiğine formun babadan geldiğine emin miyiz? Carpinte (Dişi) x Thai Silk (Erkek) yavruları var. Formu daha çok Carpinte ye benziyor gibi geldi bana. Benekler vs herşey yerinde mavileri daha parlak..

Temin edeceğim balıkların hepsi 10 cm civarında büyüdüklerinde yukarıdaki balıkların çaprazlamalarını düşünebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kolistavraÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10764,1[/B] [C]2,2,57053[/C] [C]2,3,57053[/C]
Kayıt: 11/09/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 727
kolistavraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:01
Tolga Bey merhaba, eger yavrular asagidaki fotograftaki gibi ise hic beklemeyin alin derim, insallah potansiyelli baliklar gelmistir.Birde fiyat ve mumkunse resim paylasimi yaparsaniz cok sevinirim.
Aslinda bu fotograflardaki yavrular incileri bakimindan benim favorim degil fakat, aa grade ayarinda renk deyince referans olmasi acisindan yukledim.Son olarak eklemek isterimki malesef fotograflarda kontrast oynamasida yapiliyor.
           Ihsan Bey merhaba, eger elinizde eskilerden fotograf varsa paylasirsaniz cok iyi olur, nekadar cok bilgi toplarsak okadar guzel sonuclar yakalayacagimiza inaniyorum.Bu baglamda eger su anda elinde green texas, red texas, carpinte, red mammon yada purple rose queen olan arkadaslar varsa lutfen fotograf paylasimi yapsinlar.En azindan eldeki malzemeyi gorursek iyi olacaktir.Son olarak ben butun bu iri cusseli amerikan dostlarimizin mumkunse tek yada sadece esiyle bakilmasi taraftariyim, boylece hem bakicisiyla duygusal bir kuruyor hemde kendi guzelliklerini daha cok disa vuruyorlar.Karma tanklarda pasif kalanin vay haline:(
 
          Emre Bey merhaba, texas ve carpintelerin papaganla yaptigi eslesmelerde sonuc bu sekilde oluyor, ama baska bir balik icin hangi formu alir inanin kestiremiyorum. 
 
 
kolistavra2015-03-16 17:02:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre ÇevikÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 643
Emre ÇevikÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:32
[QUOTE=kolistavra]
 
          Emre Bey merhaba, texas ve carpintelerin papaganla yaptigi eslesmelerde sonuc bu sekilde oluyor, ama baska bir balik icin hangi formu alir inanin kestiremiyorum. 
 
 
[/QUOTE]

Eğer carpinte x papağan çaprazlaması bu resimlerdeki gibi yavru verse ortalık red texas dolardı. Bence farklı birşeyler var.
 
Resimdeki fotoğraflarda renkler ile oynandığı adamın elinden de belli oluyor.

Emre Çevik2015-03-16 18:01:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pusat58Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2010
İl: Sivas
Mesaj: 942
pusat58Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 19:32
Renklerin çoğunlukla anneden geçtiği vucut formunun babadan alındığı söylenir fakat bu oran %60 larda yani bir tarafın %90 baskınlığı sözkonusu değil. Carpinte x thai silk yavrularının carpinteye benzemesi normal çünkü safkan olanın genetiği daha ağır basar.
Daha önceki kırmaların fotoğrafı elimde yok fakat akvaryumcu müsade ederse fotoğraflarını çeker koyarım. Sonuçta aynı balıklar.
Elimde 2 adet rose queen vardı fakat biri diğerini öldürdü şu anda tek başına duruyor. Henüz 7-8 cm internetteki fotoğraflardan farklı duruyor büyürse neye benzeyeceğini görürüz artık.
Red texası geçen sene ithalatçı firmanın biri getirmişti 8-10 cmlik balıkları akvaryumcular 40-50 tl ye satıyordu. A grade olmasada red texas olduğu belli balıklardı. Yalnız balıklar papağan-carpinte kırmasından çok flowerhorn tarzı balıklardan üretilmiş gibiydi. Bu sene yok sanırım listelere girmiyor.
pusat582015-03-16 19:33:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir