Red ve Blue Turquase Çift ve Yavruları


HobiciÇevrim Dışı

[B]1193,1[/B] [B]966,3[/B]
Kayıt: 02/12/2006
İl: Edirne
Mesaj: 140
HobiciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2008 13:04
Sezgincim başlığını az önce gördüm, larvaların serbest yüzüşünden sonra yapacağın ilk su değişiminde 80 litre suya 1 kapak seachem Discus Trace Element eklemeni öneririm, hem larvaların gerlişiminde hemde anaçların mukoza basma döneminde faydası büyük olacak,  bu dozu 3 günde bir su değişmlerinde kullanabilirsin, hergün eklemene gerek yok, bana sorarsan eşleri bozmadan aynı eşlerle birkaç üretim denemesi daha yap, fin bozukluğunun sebebi genetik değil su parametreleri ve içeriği olabilmekte, şimdiden kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sezginserginÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 181
sezginserginÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2008 16:54
[Quote=Mert_Taşkıran
]Sezgin'cim artık artemia'ya son verebilirsin. Yavrular artık istenilen boya geldiler. Şimdi sana gönderdiğim yeme geçiyorsun. 2.Aydaki resimlerini sabırsızlıkla bekliyorum. Kolay gelsin..
 
Saygılarımla,
[/QUOTE]
Mert abicim bugun itibariyle artemiaya son verdim ve gonderdigin yemi. mixerde,yavrularin kolay kabul edebilecegi boyuta indirgeyip,vermekteyim.
2.ayini bitirsinler,sen hic merak etme abi.Tesekkurler.
[Quote=Hobici
]Sezgincim başlığını az önce gördüm, larvaların serbest yüzüşünden sonra yapacağın ilk su değişiminde 80 litre suya 1 kapak seachem Discus Trace Element eklemeni öneririm, hem larvaların gerlişiminde hemde anaçların mukoza basma döneminde faydası büyük olacak,  bu dozu 3 günde bir su değişmlerinde kullanabilirsin, hergün eklemene gerek yok, bana sorarsan eşleri bozmadan aynı eşlerle birkaç üretim denemesi daha yap, fin bozukluğunun sebebi genetik değil su parametreleri ve içeriği olabilmekte, şimdiden kolay gelsin. [/QUOTE]
Tamer abi bu yavrular benim ilk ve son sansimdi.3 ay sonra okul bittigi icin,askerlik,evlilik falan 1-2 sene diskusa ara verecegim,fakat onerdigin element bundan sonrasi icin bana ve diger bu problemi yasayan veya yasayacak arkadaslara buyuk fayda saglayacaktir.Tesekkurler abi.
[Quote=fisherman]

Sezgin bey, fin bozukluğu ciddi boyutta. Balıklar kardeşmi, sanırım kan uyuşmazlığı söz konusu, eşleri değiştirmenizi tavsiye ederim. Bu saatten sonra da yapacağınız müdalenin eksik finleri tamamlaması söz konusu olmayacaktır.

[/QUOTE]
Caner Bey,baliklarim kardes degiller,kan uyusmazligindan cok,Tamer abinin de bahsettigi uzere su parametreleriyle alakali bir problem oldugunu dusunuyorum ben de.Fin bozuklugu ciddi boyutta demissiniz, ben cok cok bozuk oldugunu dusunmuyorum,evet muntazzam degiller,bozukluk oldugu belirgin fakat,sizin teshisinizi,belki baliklar benim oldugu icin koyamiyorumdur.Tesekkurler.
 
Saygilar.
sezginsergin2008-03-02 16:56:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mbalbayÇevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 315
mbalbayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2008 01:26
Sezgin seni tebrik ederim kardeşim.
Gerek anaçlar gerekse yavruların görüntüsü gerçekten çok güzel MAŞALLAH.
 
Kendi tecrübelerime ve araştırmalarıma danayanarak yavrulardaki fin bozukluklarının %60'sudan kaynaklandığını söyleyebilirim.1 aylık bir discus yavrusundada finlerin oturması mümkün değildir ancak bunu 6 haftalık olduğunda tam anlamıyla gözlemleyebiliriz.
 
 
SAYGILAR..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaNsÇevrim Dışı

[B]2316,2[/B]
Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 100
SaNsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2008 10:43
Sezgin geç gördüm başlığı tebrikler. Tamer e katılıyorum fin bozukluğunun sebebi genetik değil. Bu çift ile denemeler devam et bence. Seachem Discus Trace ben de kullanıyorum, faydası olduğu kanaatindeyim. Torunlarını görürsün umarım, sağlıkla kal...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hellwardensÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/06/2005
İl: Izmir
Mesaj: 212
hellwardensÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2008 16:25
Sezgin bey Hayırlı olsun,

Üretim tanklarında en çok tercih edilen vitamin Bemiks Kompoze Ampul'dür. Her kutuda 5 adet var ve kutu fiyatı 3,5 ytl diye hatırlıyorum.1 ampulu ayda 1 yada 2 kere gece 100 litre civarı akvaryuma ışıklar kapandıktan sonra boşaltıyorum.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir