ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sezginsergin
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2006 11:56
Son Ziyaret:
11 Eylül 2021 21:18
Toplam Mesaj:
181 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sezgin SERGİN
Doğum Tarihi:
02 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Istanbul
Meslek:
Endüstri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sezgin SERGİN

SON 10 MESAJI

Diskuslarım hastamı
Su asamada elinizde varmidir bilemiyorum fakat PH degeri 7,5-8 arasi olan iki adet damacana suyu,akvaryumdaki su ile ayni sicakliga getirin.Daha sonra icerisinde isitici ve guclu hava motoruna baglanmis pipo filtre(sungerlerini cikartin,dis filtreniz veya sumpunuzdan buyuk bir parca elyafi cikartip,pipo filtrenize lastikle tutturunuz) bulunan bir kova hazirlayin,sonra su yuzeyine cikan, surekli suyun ust kisminda dolanan, kararmis halde olduklarini dusundugum baliklarinizi akvaryumdan cektiginiz,6-7lt su icerisine alin.
Damacana suyu yavas yavas baliklarin icerisinde bulundugu kovaya aktarmaya baslayin.Her 5dkda 2lt seklinde ekleyin.1,5 saat sonra suyun tamamini eklediginizde baliklarda yavas yavas toparlanma oldugunu goreceksiniz.Bu asamada da ana akvaryumunuzu iyice havalandirin.
Baliklarinizi geri akvaryuma atmadan once discus nakil formatini izleyiniz.(Yine 5er dk arayla kovaya 2lt akvaryumdan, sonra 3lt kovadan akvaryuma seklinde yaparsaniz,su bitmesine yakin baliklari atarsaniz saglikli bir nakil olacaktir.)
Saygilarimla.
Diskuslarım hastamı
Tayfun Bey gecmis olsun oncelikle,muhtemelen baliklariniz klor yedi, fotograf eklerseniz, daha net yardimda bulunmaya calisirim.
Saygilarimla.
Discusum akvaryuma alışamadı ölürmü?
Bilal Bey,
Her eczanede bulunur, 3-5 ytl arasi bir fiyati vardir.
Eger discus yavru ise ve dana yurekli karisimla beslenecekse cok yuksek ihtimalle ihtiyac duyacaginiz  ve dolabinizda bulunmasi gereken en onemli ilactir.
Saygilarimla.
sezginsergin2009-07-01 23:20:13
Discusum akvaryuma alışamadı ölürmü?
Bilal Bey , gecmis olsun oncelikle,tecrubelerime dayanarak ic parazit konusunda birkac sey paylasmak isterim;
Eger bir balik yeme ilgisizse ve de beyaz diski gorunuyor ise %99 ihtimalle ic parazittir ve `agizdan siringa ile flagly` tedavisini cok gec kalmadan,basarili bir sekilde uyguladiginiz zaman,baligin iyilesme olasiligi cok yuksektir.
Ancak kimi zaman baligi cok fazla takip edemediginiz zamanlar olabilir, bu gibi durumlarda diskiyi gormeye ugrasmak icin 3-5 gun kaybetmeniz hastaligin ilerlemesine ve gun gectikce kusursuz ( yusyuvarlak ) forma baligi ulastirmanin zorlasacagindan, 2 gun ust uste yeme ilgisiz kalan her yavru baligima bu tedavi yontemini uygulayarak iyilestirmisimdir.
Balik saglikli, yem yiyor fakat istahinda bir azalma , eskisi gibi yeme saldirmama gozlemlemissem dahi,uyguladigim flagly cok faydali olmustur.
Not:Agizdan tedavi yontemini uygulamayi bilmeyen biri,baligi öldügünde,baliginin, tedavi yontemi veya kimyasaldan degil de,tedaviyi tam manasiyla uygulayamadigindan, öldügünü bilmelidir.
Saygilarimla.
sezginsergin2009-07-04 15:29:22
Discusum akvaryuma alışamadı ölürmü?
Bilal Bey bu linkte,detayli anlatimi var .Ben agizdan tedavi yontemini, uygulamanizi tavsiye ederim. 
 
 
Saygilarimla.
sezginsergin2009-06-28 00:20:06
Discusum akvaryuma alışamadı ölürmü?

Merhabalar oncelikle,

Camacam akvaryumlarda da olur bu tip ustunluk mucadeleleri, fakat camacam akvaryum kovalanan balik icin daha zordur, saklanacak yer yoktur.Akvaryumunuzun bitkili olusu bu yonden iyi,eger baliginizda istahsizlik problemi yoksa, bir sekilde yem yer,acliktan olmez.
 
Denemek icin, yemi, her zamankinden bol olarak(buyuk olan bitirmeden, kucugun onune de gelmesi acisindan) , iki farkli koseden atiniz, yemi gorupte yine de kuytu yerlerden cikmiyorsa, ic parazit tedavisi yapmanizi oneririm.
 
Saygilarimla. 
Ph durduk yere düşüyor ?

Umit Bey merhabalar,

Tanklarda asit seviyesi ile orantili ufak tefek pH dalgalamalari gozlenebilir ancak bu sizin belirttiginiz gibi 6,4 - 5,4 degisimi gibi buyuk bir degisim olamaz.
 
Bence abiniz, olcum yaptigi cihazi kalibre etmesi sorunu giderecektir.Cunku Aski su degerlerine bakildiginda da pH degerleri;aritma cikis degeri:7,01 pH , min degeri ise 6,5 pH belirtilmis.6,4 pH olcumu de cihazda problem olma ihtimalinin, yuksek olusunu destekliyor.
 
Saygilarimla.
sezginsergin2009-06-26 12:04:35
Bu discusların türünü bilen var mı?
Daha henuz tam renklenmemis olmalarina muteakkip, nacize bilgi ve tecrubem dahilinde ;
 
1,3.     Turquase
2.        Pigeon
4,5,7.  Snakeskin
6.        Alenquer
 
Saygilarimla.
Kınıyorum

Mert Taskiran gibi buyuk bir ustadin,gerek sivil hayatta gerekse akvaryum.com da bu denli fun kitlesine sahip bir sahsi, banlamak tamamen kisisel bir kiskanclik ve cekememezlik orneginden ibarettir.

Mert Abi yazdiklarin konusunda sonuna kadar bir cok hobici arkadasim gibi ben de arkandayim ayrica diger forum yoneticileri,sen ve Ali Osman Abi gibi ustadlari formlarindan yoksun biraktiklari icin er ya da gec hatalarini anlayacaklar, ancak son pismanliklari fayda getirmeyecektir.
Leopar x Leopar Snake Skin Çaprazlaması
Mert Abi her zaman olduğu gibi yine süpersin.Redmaplerden sonra 2. büyük vurgun diyebilirmiyiz?
Ellerine sağlık valla abi.Kaliteleri hem renklerinden hem de formlarından fazlasıyla belli.
Saygılarımla. Bu arada şafak sadece ve sadece DÖRT Tey%20Tey

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.