Reklam yapmak ya da yapmamak...


BarishfullÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2012
İl: Tokat
Mesaj: 54
BarishfullÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2012 01:15
Reklam yapmamak. Ya da tam tersi kötülemek.
On yıllık tecrübeyi bir kaç ayda yalnızca www.akvaryum.com sitesinden edinebilirsiniz. kendi düşüncem tamda bu. insanlar son derece iyi niyetle bilgilerini, tecrübelerini paylaşıyor, yaşadıklarını anlatıyor. beni tebessüm ettiren bir şey var bu paylaşımların bazılarında. bir üye, bazen bir akvaryumcudan şikayetçi oluyor, veya çok memnun kalıyor ama "reklam olmasın aman" düşüncesiyle kim olduğunu söylemekten çekiniyor.
benim pek anlam veremediğim konulardan birisidir, iyi ürün satan, iyi hizmety veren, müşteriyi memnun eden bilgi sahibi ve bunu paylaşmaktan çekinmeyen bir akvaryumcu biliyorsanız neden hangi akvaryumcu olduğunu söylemekten çekinelim ki, tam tersi bilgisiz ve her içeri gireni (özür dilerim) kaz gibi gören akvaryumcuları da söylemekten çekinmemeliyiz bence. bu reklam veya karalama değildir. ticari hiç bir kaygı yoktur. eğer yasal olmasa tarım bakanlığı neden gıda sahteciliği yapan firmaları açıklasın ki. biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda su konusunda, hemen geçen hafta da süt ürünleri konusunda standartlara uymayan üreticilerin isimlerini yayınladı. bence çok da iyi etti.
Bir araştırmaya göre memnun bir müşteri firmaya kendi çevresinden 4 müşteri daha kazandırırken memnun olmayan biri 7 müşteri  kaybettiriyormuş. bu durum rekabetin ve satıcıların kendini geliştirmesi için dolayısıyla bizim daha kaliteli hizmet alabilmemiz için bence önemli. elbetteki fütursuzca, uygunsuz üslupla, hakaret içerikli eleştiriler yapılmamalı. ancak ergen kızların şifreli konuşmaları gibi "ben bir tane akvaryumcu biliyorum balıkları hasta, yemleri bayat, fiyatları da basınçlı, ama kim olduğunu söylemem" derlerse her üye öğrenmek için tecrübe etmemiz gerekebilir.
Bence iyi ve kötü tecrübeler yaşadığımız satıcıları, internet sitelerini, akvaryumcuları ve tecrübelerimizi çeknmeden isim vererek payaşabiliriz. bu kimseye artniyetli ve kasten yapılmadığı sürece ne bir reklam ne de bir karalamadır.
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir