Ryukin Japon Balığı Swim Bladder


ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 10:28
Rukin cinsi japon balığıma Sera Baktopur sıvı uygulaması yapıyorum karantina tankında fakat su inanılmaz bulanıklastı. Balıkta swim bladder sonrası olusan kuyruk yüzgec erimesi ve gövdede ciddi kanlanmalar var . Yer yer kararmalarda mevcut . Balıgım 6 yasında su ana kadar sadece bir kez beyaz benek olmustu güçlü bir balık fakat şu an cok kötü halde swim bladder da tam olarak gecmedi bezelye veriyorum ama cok sevdiği söylenemez bu yüzden arada yine sevdiği yemden vermek zorunda kaldım ama işler daha da karıştı. Sürekli iyi yüzememekten , güzel beslenememekten stress altında ana tanka asla alamıyorum hersey orada daha kötüleşti .

Hersey söyle başladı İlk hastalandıgında dipte oturmaya basldı buna baglı yaralar acıldı karantina tankında iyileşti gayet saglıklı olmaya yüzmeye başladı yem alıyordu güzel cok saglıklıydı iyileştiğini düşünerek ana tanka aldım fakat 1 saat içinde yine dibe cöktü isteksizlesti tekrar karantinaya aldım hersey normale döndü biraz bekledim 1-2 gün ve yine ana tanka aldım işler bu noktadan sonra karıstı 1 gün orada tuttum ve sonrasında yaralar acıldı dipte oturmaktan ve sırtını iç filtreye dayamaktan . İsteksizlesti karantinaya aldım gene ama bu sefer iyiye gitmedi stres iyice zatıf düşürdü kuyruk erimesi karartılar pamuklanmalar hersey su an mevcut sera baktopur sıvı uyguluyorum fakat su inanılmaz bulanıklastı içime sinmiyor napmalıyım süper bir gelişmede yok bugun 3. gün ilacın talimatına göre bu yeni doz uygulamam lazım su degilmeden . Değişim iki gün sonra . Ne yapmalıyım lütfen bu konuda tecrübesi olanlardan acil yardım bekliyorum.

(Ana tank 150 ltre 1 rukin var (esi su an bizimle degil daha evvel 2 tanelerdi ) 5 çöpçü , yogun anubias bitki var . dıs filtreleme (eheim pro ) ve iç filtreleme mevcut . (eheim ) yem NLS ( sadece bunu cok istekli yer cok uzun zamandır bunu veriyorum sadece cok yem secerdi )
Karantina tankı 25 lt sözde minik bir filtre var ve hava taşı. )
[EDIT]capella5,2016-05-13 10:36:25[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 10:57
Amaç şu balığın bulunduğu karantina akvaruymunu hava taşıyla sadece havalandıracaksınız, ve Sera baktopur sıvısını çok abartmayın. Suya damlatmaya başlayın suyun rengi açık sarı oldumu resimdeki gibi tamamdır. Bu suda 3 gün su değişimi yapmadan balık yüzecek, suyun rengi 2. 3. gün biraz açılırsa bir iki damla daha damlatıp korunu. 3. gün dolunca 4. gün su değişimi yapın klorsuz su olsun ısı aynı olsun, korkamayın bulunduğu ortamdaki suyun yarısını alıp yerine taze su ekleyebilirsiniz. Sonra yine suyun açık sarı tonunu koruyun. 3 gün daha yüzsün böyle böyle gececek yem yiyorsa eczaneden terramycin deri melhemi alın 4 Tl bundan sabah akşam kuru yemine yarım prinç tanesinden biraz ufak sürün atın yesin bunu buda içten tedavi ediyor. Bulamazsanız aşağıda resmini eklediğim melhemlerde olur. Böyle böyle kurtulur. Birde örnek link ekleyiorum onu taklitte edebilirsiniz, orada mikofish ilacı var sera baktopur sıvısıda aynı görevi görüyor. aynı şekilde taklit edebilirsiniz konuyu. Balığın suyuna balık vitamini sıvısıda damlatabilirisniz akvaryuma 10-15 damla kadar 3 günde bir.hastalık süresince.
Suyun ilaçla tonlaması:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/mikofsih%20ton.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/Terramycin-Deri-Merhemi.png[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/heksa_deri_melhem.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/72854/polimisin.jpg[/IMG]

Örnek bir başarılı tedavi linki:
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/erkek_yunusum_iki_gundur_durgun_ve_surekli_yuzeyde_k828609.asp[/URL]


Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 11:18
Çok tesekkür ederim Mesut Bey. O zaman iç filtreyi cıkartıyorum karantina akvaryumundan zaten pek bir faydası yok süngeri de cıkartılıp temizlenmiyor zaten .Su bulanık yesil baktopur sıvı yesil bulanık su yaptı. İlk direct olan tablet hapını kullanmıstım o sarı yapmıstı ama asla bulanık değildi. Dediğiniz konuyu da hemen inceliyorum tekrar tesekkür ederim . Terramycini yeme sürecegim degil mi dogru anladım gerci sanıyorum ki bu haliyle kabul etmeyecektir peki bezelye vermeye devam edeyim mi? Bezelyeyi bazen hemen yemiyor 2-3 saat sonra bakıyorum yemiş peki bezelye 2-3 saat falan su da bekleyince suyu bozuyor mudur yani bulandırır mı? Birde acaba neden ana tankta hastalanıyor balıgım çünkü su an iyileştirsem bile tekrar ana tanka almaya cekiniyorum.[EDIT]capella5,2016-05-13 11:21:22[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 11:28
Tedavide süngerli filtre çalıştırırsanız, sünger ilacı emer etkisini hapseder pek faydası olmaz, hava taşınız varsa sadece onunla suyunu havalandırın bu ilacı emmez, hava taşı yoksa iç filtrenizi süngersiz kullanınki sünger ilacı emmesin. Bezelye 2 saatte suyu bozmaz. Suyun bulanık olması çok sorun teşkil etmez çünkü 3 günde bir yarıya yakın suyu değiştireceksiniz. Evet Terramycin deri melhemini kuru yemi kabul ediyosa balık yemine yarım pirinç tanesinden ufak sürün atın suya yesin. Yemiyorsa yemi yapacak birşey yok. Yerse ilaç içine nüfus ediyor mantarları içtende iyileştirmeye sebep oluyor. Kuruyu yemine varsa balık vitamini sıvısıda damlatabilirsiniz. Yüzdüğü suyada. 3 günde bir bol bol su değişimi yapın. Yüzgeç erimesinin sebibi birincisi en başlıca sebebi ana tanktaki suyun kirliliği yetersiz su değişimi, yetersiz filtre bakımı, ikinci sebebi balık dişiyse, bunu sürekli kovalayan erkek balıklar varsa yüksek sitres, yahut japondan başka bir balığın saldırısı gibi stres belki sıralanabilir. Erkek japonların çiftleşme kovalamacası çok büyük stresler yapmaz ama. Muhtemelen bu balık bir şekilde beyaz benek hastalığı süresinde mukozası incindi sudan bakteriler kaptı yüzgeç erimesine döndü, geç müdahale edilen beyaz benek paraziti hastalığı yüzgeç erimesine dönüşebiliyor. İnşaallah kurtarırsınız. Bol su değişimi korkmayın. 3 günde bir . vE ilaç.

Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 12:03
Beyaz benek olalı nerdeyse 3 sene oldu 1 hafta da medizanol ile düzeldi ; o süreçte balıkta ne bir keyifsizlik ne de isteksizlik vardı sadece beyaz noktalar vardı hastalık belirtisi . o zamandan bu zamana mukoza incelmesi var mıdır acaba? Dediğiniz gibi iç filtreyi tamamen cıkardım . 3 günde bir su degişecegim yaralar iyileşmezse tadaviyi uzatacagım ama asıl sorunum swim bladder o galiba düzelmeyecek o düzelmedikçe de ana tanka alamıyorum. Swim bladder hiç gezmez mi??

Ana tankta su an cam gibi bir su var aslında hep böyleydi senelerdir , filtre temizliği ve eskiyen filtre malzemesi değişimleri yapıldı 1 ay kadar oluyor oradaki balıklar mutlu sorunsuz fakat rukin orada mutsuz acaba yüzemediğinden ve yem bulmak için orada caba sarfetmesi gerektiğinden mi? elim kolum baglı kaldı. Tekrartesekkürler yardımlarınız için hepsini uygulayacagım.

Balık devamlı basasagı pozisyonda sanki tabandan yem topluyor gibi bir hali var ama toplamıyor tabiki sadece kendini düzeltemiyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 12:11
Suyu bir şekilde havalandırın ama iç filtreyi çıkattım diyorsunuz ama, herhalde hava taşı vardır. Swim baldder dediğiniz hava kesesi problemi, bu genelde yeni doğmuş balıklarda olur ve balı hava kesesi gelişmezse o anlarda ölür yetişkin balıkta pek görülmez, görülmüşsesede ya balık çok obezdir, yahut aşırı kuru yem yemekten sürekli kuru yemle beslenmekten tek yönlü beslenmekten kabız olunca yan yatar gaz damarlarına baskı olur, yahut çok enderde olsa. hava kesisine giden gaz damarlarında bir iltihap oluşursa gaz keseye rahat girip boşaltımaz buda sebep olabilir, ama bu dedigimse çok zor bir ihtimal, muntemelen yan yatması arada ya gövdesindeki büyük yaraların kuyruktaki erimelerin etkisiyle balık şuurunu kaybediyor, sağlıklı dönemde oluyorsa yan yatma bu kabızlıktandır, japo balıklarını 2 günde bir bir ögün bol haşlanmış ıspanak yaprağıyla beslemek iyi olur kabızlığı önler. Tedaviye sera baktopur sıvısı ile tedavam edin, 3 günde bir akvaryumundan bol su değişimi yapın.

Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2016 21:11
Hocam dediğim gibi ana tankta dipte oturmaya başladı herşey ; ama başaşagı durma ters dönme yoktu .Israrla ana tanka almaya calısınca ve o istemeyince karantina tankına dönüş yaptım ve son dönüşte karantina tankında bu dediğim yüzme bozuklukları olustu hersey 1 ay içinde gelişti. Eger dediğiniz gibiyse bu bana umut oldu yaralar iyileşip dieti değişince ki degiştirdim hersey yoluna girecek . Onu kaybetmek istemiyorum. Fakat cok ileri safhada kara lekeler kanlanmalar ve kuyrukta maalesef delinmeler var yüzgeçlerde de var cok kötü bir halde umarım baktopur sıvı işe yarar keske fotograf yükleyebilsem ama bulamadım nasıl yapılıyor? Bu arada evet hava motoru aktif onu kesinlikle kapatmadım sadece iç filtre yok. Acaba permasol banyosu mu yaptırsam ?

(Bu arada bugun bezelyeleri yedi sanırım hala yem alması iyi birşey akşam heryer karanlık olunca vitamin aldım onu ekleyecegim suya.)

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161913591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161916161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161916161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161915401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161913591.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161916161.jpg[/IMG]

Ekledim fotograf ama yanlıslıkla aynılarını ekleyip durmusum kusura bakmayın biraz yüzmeye basladı basasagı pızisyondan kurtulup bazen ölmüş gibi ters dönüyor cok fena halde degil mi simdi size saglıklı günlernden foto gönderecegim karşılaştrmanız için .

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161923181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161923081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161922571.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/130520161922471.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2016 09:54
Karantina akvaryumundaki hali kötü kuruk baya kötü durumda hayvan acı çekiyor, dediğim gibi onu tedavi edin. Kuyruktaki o süt rengi gidecek normale dönecektir inşaallah 3 günde bir yüzde 60 su değişimi klorsuz suyla yapın, yemi günde bir kez çok az verin. Tek yapmanız gereken ilacı sera baktopur sıvısını dediğim gibi kullanmak. ve bol su değişimi 3 günde bir, inşaallah kurtulur. iyi haber alacağız gibime geliyor ama görüntü şu an baya yıprantıdığını gösteriyor. Gövdede siyah amonyak yanıkları var çünkü mukoza yıpranmış oradan amonyak yakmış balığı, kuyrukta perişan şu anda ama geçer. Akvaryumcudan balık vitamini sıvısı al, Biyoteknik Vitafish, 30 litre akvaryum suyuna 15 damla damlat 3 günde bir su değişiminden sonra buda ona yardımcı olacak.

Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2016 13:40
Karantina akvaryumunda devamlı su degişimi yaptım neden oldu anlamıyorum amonyak hemde bu kadar yanacak kadar cok üzgünüm bugun dünden daha kötü bir bezelye verdim umarım yer. Su bulanık dün biraz degiştim ama bugün gene değişicem dediğiniz gibi (değişimden sonra tekrar baktopur sıvı eklemeli miyim?) . Fishtamin almıstım dün o da işe yarar mı , akşam yatarken suyuna 4 damla damlattım 50 lt ye 6-7 damla diyordu bende 25 e 4 damla olarak uyguladım daha eklemeli miyim ? )su an su hala bulanık toxivec mi uygulasam biraz ama baktopurla olur mu? Elimde baktopur direct hapta var ona mı kullanmalıyım yoksa??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2179
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2016 21:39
Merhabalar öncelikle geçmiş olsun Mesut bey gereken bilgileri vermiş, son yazılarınızdan anladığım kadarı ile bir çıkmaz içerisindesiniz, karantina akvaryumu sanırım bu canlınız için çok küçük, bu akvaryumda sabah akşam dinlenmiş temiz su değiştirmeniz gerekecek, nedeni şu bu akvaryumda döngüyü sağlayabilecek ortam yok, her su değişiminde toxivec kullanın, ve bir kaç damla vitafish damlatın, baktapur kullandığınızda yine suyun dengesini bozacaktır, baktapuru kullandıktan sonra suyu en fazla bir saat içinde yine tazelemelisiniz ve eklediğiniz su sıcaklıklarının eşit olmasına özen gösterin
inşallah yakın zamanda iyileşir

Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ryukin05Çevrim Dışı

Kayıt: 19/04/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 184
ryukin05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2016 23:09
Merhaba Engin Bey ilginize cok tesekkür ederim öncelikle.Haklısınız gercekten çıkmazdayım maalesef gözle görülür büyük bir ilerleme saglayamıyorum. Karantina akvaryumu ufak 25 lt , 50 ltlik bir akvaryum alacagım. Şimdi dogru mu anladım :

-Karantina akvaryumunda kaldıgı sürece hem sabah hem akşam su değişimi yapıp yazan ölçüde toxivec ekliyorum suya ve vitamin ekliyorum?

-Su an suda baktopur sıvı var suda ilacın üzerinde yazana göre yarın sabah kısmi su değişimiyle tedavinin sonlanması gerekiyor ama Mesut Bey in önerisi ve benimde gözlemlediğim kadarıyla mutlaka tedavi devam etmeli.Simdi baktopur suyu bozuyorsa nasıl yapacagım ilacı ekleyip sonra biraz daha mı su cekecegim 1 saat içinde o zaman ilacın etkisi azalmaz mı biraz kafam karıstı??

-Nasıl bir tedavi akvaryumu kurmalıyım işlerin bu kadar uzayacagını tahmin etmedigimden 25lt yeterli olur sandım 50 lt lik akvaryum almayı planlıyorum ama uygun mu? Boyutları ne olmalı acaba? içine iç filtre almalı mıyım ?tedavi sonrası için ilaç kullanmadığım zaman için .iİaclama yapıyorum diye ( hemde cokta işe yarayan bir filtre olmadıgından) Mesut Bey inde önerisiyle cıkartmıstım iyikide çıkarttım su an sadece hava motoru var. Bu arada soyle bir sorun var ana tankta hastalanıyor balık 2 kere düzeldi diye ki düzelmişti ana tanka aldım gene diote oturup yaralar cıktı üzerinde yeme isteksizlesti karantina tankına alınca geciyordu ama son seferde gecmedi ve durum buna sardı . Hal boyle olunca tekrar iyileşince ana tanka almayı göze alamayabilirim ve bu alacagım 50 lt lik tankta bakmaya baskayabilirim sanırım bu yüzme durumdan dolayı geniş hacimde yapamıyor sacma geliyor yazarkende ama gözlemim böyle sorunu anlayamıyorum ana tanktaki belki yeme ulasması falan daha zahmetli bilemiyorum .

-Birde son olarak baktopur sıvıya devam mı etmeliyim yoksa baktopur direct haplardan mı kullansam yarından itibaren iç hastalıklar için diye yazılmıs cok yerde ama ilacın üzerinde finrot gillrot içinde etkilidir diyor ama ..??

Kafam cok karısık herseye ek yüzme bozuklugu devam ediyor tek avuntum hala yem alıyor ve günün bazı saatlerinde sanki hiç sıkıntısı yokmuş gibi saglıklı bir balık gibi yüzüyor yem arıyor vs ;bunları görmek biraz umutlandırıyor.

Tekrar ilginize tesekkür ederim.

Merhaba ,

Bugun yüzde 60 su değişimi yaptım ve toxivec ekledim henüz başka ilaç eklemedim sizden tabsiye bekliyorum sera baktopura devam mı etmeliyim yoksa direct haplardan mı koymalıyım ?

Maalesf durum bu
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161133391.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161133371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161133371.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161133291.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161136131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161136201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161139021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161139051.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161140291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185238/150520161139051.jpg[/IMG]

Video da var ama onu yükleyemedim .

Yem olarak sadece bezelye veriyorum . Henüz ıspanak alamadım kuru yemi de vitaminle ıslatıp vermek istiyorum ama kuru yem yediğinde yüzmesi daha kötüye gidiyor , (terramycinli yemi de yemedi bir kez daha deneyecegim ama )

Aslında fotolarda oldugundan daha kötü görünüyor ama neticede kötü tabi . Az evvel bezelye verdim 2 tane ikisini de iştahla bitirdi bir tane bezelyeyi vitaminleyip verdim (3damla) normalde saglıklı zamanlarında vitamin koydugum yemleri yemezdi ama bu sefer yedi cok iştahlı gördüm acaba günde kaç bezelye yemeli ve bezelyeden başka protein olarak ne verebilirim evde hazırlayacagım? Kuru yemden dilim fena yandı.Tetra nın fresh delica kel yemlerinden var kan kurdu ama yer mi emin degilim ya da bu nasıl bir yem iyi midir? eskiden sevmezdi ama su an eskisi kadar secici değil kuru yem yok artık sanıyorum ondan değil .Yüzmesi de cok normal şu an bir ara baş aşagıydı ama şu an cok normal .[EDIT]capella5,2016-05-15 15:33:45[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2016 09:08
Toxivec sudaki bütün ilacı herşeyi bağlar çökertir ilacın hiçbir etkisi kalmaz sera baktoruru çökertir yani, sizin yapmasın gereken yüzgeç erimesi için kullandığını sera baktapur sıvısı ile o balığı sabırla tedavi etmek, 3 günde bir yüzde 50-60 su değişimi sonra yine sera baktapur sıvısı ile açık sarı yapmak sizi kurtarırsa bu kurtarır düşüncesindeyim, o balığı ayırın bir karantinada böyle tedavi edin bence.

Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnginsaglamÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,3,161210[/C]
Kayıt: 22/04/2014
İl: Ankara
Mesaj: 2179
EnginsaglamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2016 10:06
Günaydın,
Mesut bey gereken cevabı yazmış, benim tavsiyem ilacı kullandıktan belli bir süre sonra bu 2-3 saat sonra olur, dinlenmiş temiz su değişimine ihtiyaç var, gördüğüm kadarı ile oksijen yetersizliğinden kuyruk daha kötüye gidiyor, ilaç kullanımını bitirdikten sonra toxivec ve vitamin desteği yapmak lazım diye düşünüyorum

Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]
+1: [T]72854,mesutok[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2016 10:19
Engin'in dediği gibi oksijen çok önemli hava taşıyla iyi bir oksijen verilmeli aşırı akıntı yapmadan, su berbat bir haldeyse eğer, su değişini ihmal etmemeli 3 günde bir bile bol bol yapılır klorsuz dinlenmiş suyla. İnşaallah kurtarır balık kendini, siz elimizden geleni yapın, kuyruk baya kanlı, bu benim bir balığımdada olurdu, ama kurtarmışımıdır zamanında, o balık 10 yıla yakın yaşamıştır. İnşaallah kurtarırsınız.

Beğenenler: [T]185238,capella5[/T]
Teşekkür Edenler: [T]185238,capella5[/T]
+1: [T]161210,ENGİN06[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir