sadece bazıları ölüyor.


mcmcmcmcÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2014
İl: Erzurum
Mesaj: 41
mcmcmcmcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 14:15
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):150

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Neon tetra, black tetra, Black diamond tetra, buenos aires tetra, neon zebra, penguen zebra, sarı zebra, barbuslar, lepistesler, molly, plati, melek, kribensisler, çöpçü, vatoz, melek. Yoğun Bitkili.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph=7, diğeri için test kiti bekliyorum

Filitrasyon: dış.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok, karantina akvaryumum var.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftalık dip çekimi ve % 10 su değişimi.

Benim sorunuma çare bulacak birisini arıyorum: Sadece bazı tür balıklarda sorun yaşıyorum:

mesela dişi neon kırımızı zebra kesinlikle ölüyor, dışardan balık eklediğimde erkeklerin de de bazen kayıp yaşıyorum.
Lepisteslerin erkeklerinde bazı türlerim öldü, evvelden sorun yoktu. Dişilerde sorun yok.
Tetralarda hemen hemen hiç kayıp yaşamadım, sadece bir adet balck diamond koyduğumun ertesi günü öldü.

Platilerde sorun yoktu, dişiler tek tek ölmeye başladılar. Dişi meleklerde hep kayıp yaşıyorum.

Şimdi sorun ne, stres mi, değişen su değeri mi, bir tür mikrop mu, sadece onları mı etkiliyor. Akvaryumu boşaltmadan nasıl bu işi çözerim.

Bir şey ve şeyler yanlış gidiyor, ama çözemiyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 14:20
Önce, tüm filtre malzemeleri temizleyip, yüzde 50 civarı bir su çekip yerine dinlenmiş taze su eklemeyi deneyebilirsiniz, yazın da gelmesiyle suda ısı artında sudaki organik artıklar. v.b daha hızlı bozulur nitrat artması fazlaca olabilir ve mantarlaşmalar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SELAMİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1319
SELAMİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 14:33
Öncelikle geçmiş olsun sıkıcı bir durum balıklarınızın ölümleri bana biraz bakteri çakışmasından kaynaklı gibi geldi bir de su degişimlerinizi dinlendirilmiş su ile yapın bitkilerinizden çürüyenler varsa ve sizde akvaryumdan almıyorsanız onlarda nitratı yükseltir aldıgınız balıkların suyunu ne olursa olsun kendi akvaryumunuza dökmeyin yeni aldıgınız balıkları bir kovaya koyun ve akvaryumunuzdan aldıgınız su ile aşılama yapın oksijensiz bırakmadan aşılama işlemini yarım saat kadar sürdürün akvaryumdan aldıgınız su kadarını alıp lavaboya dökün  balıkları eklerken suyu sakın akvaryuma dökmeyin sadece aşılanan balıkları koyun büyük ihtimal sıkıntınız kalmayacak tekrar geçmiş olsun 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcmcmcmcÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2014
İl: Erzurum
Mesaj: 41
mcmcmcmcÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2014 18:06
[QUOTE=mesutok]Önce, tüm filtre malzemeleri temizleyip, yüzde 50 civarı bir su çekip yerine dinlenmiş taze su eklemeyi deneyebilirsiniz, yazın da gelmesiyle suda ısı artında sudaki organik artıklar. v.b daha hızlı bozulur nitrat artması fazlaca olabilir ve mantarlaşmalar. [/QUOTE]

Zaten hep dinlenmiş su koyuyorum. Nitrat testi için birşey diyemiycem, test kitinden sonra bakacaz, ama tahminim düşük seviyededir. Bitkilerin gelişimi bazıları için süratli, bazıları yavaş, bazıları hemen hemen hiç gelişmiyorlar.

Zamanında dışardan balık koyarkan dikkatisizliğimin cezası bu herhalde. Her ne ise, kestirmeden fazla uğraşmadan bir çözüm varmı, dezenfektan gibi vs. Yoksa uzun vadede yapılacak işler belli, ama ben yapmak istemiyorum.



[QUOTE=SELAMİ]Öncelikle geçmiş olsun sıkıcı bir durum balıklarınızın ölümleri bana biraz bakteri çakışmasından kaynaklı gibi geldi bir de su degişimlerinizi dinlendirilmiş su ile yapın bitkilerinizden çürüyenler varsa ve sizde akvaryumdan almıyorsanız onlarda nitratı yükseltir aldıgınız balıkların suyunu ne olursa olsun kendi akvaryumunuza dökmeyin yeni aldıgınız balıkları bir kovaya koyun ve akvaryumunuzdan aldıgınız su ile aşılama yapın oksijensiz bırakmadan aşılama işlemini yarım saat kadar sürdürün akvaryumdan aldıgınız su kadarını alıp lavaboya dökün  balıkları eklerken suyu sakın akvaryuma dökmeyin sadece aşılanan balıkları koyun büyük ihtimal sıkıntınız kalmayacak tekrar geçmiş olsun [/QUOTE]

Çürüyen yaprakları değil (çünkü benden hemen hemen hiç yaprak çürümüyor) ama balıklar tarafından koparılan yaprakları kesinlikle atmıyorum, onların çürümelerini bekliyorum, bu suyu bozarmı. Ayrıca o çürüyen yaprakları balıklar yiyor?

Ama şundan şüpheleniyorum: son olarak ıspanak atmıştım, ama çiğ ıspanak, bir kaç gün suda kaldı yumuşayınca lepistesler guramiler yediler.  Yanlış bir şey var mı bunda ??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir