sadece dana yüreği


mavi1979Çevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 44
mavi1979Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 21:21
 4 adat 5 cmlik discus aldım 15 gün yem yediremedim.Sonra 2 adet daha discus aldım.Bunlar 7 cm civarı, yeni aldığım discuslarlan beraber satıcı dana yüreği verdi .Yeni aldığım discuslar 1 gün sonra hemen dana yüreğini yediler ve tabi diyerleride yemeye başladı.Tetradiscus açık yem aldım artı pul yem var .Dana yüreği hariç başka yem yediremiyorum ne yapmalıyım ? Akvaryumum 180 litre 20 adet neon 2 elma salyangozu 2 adette cüce vatoz var.Dipte kuartz siyah kum var .
 Akvaryum sevdam başlayalı 3 ay oldu discus forumları okudum çok zor balık yazıyor .Bende neonlar hariç kılıçlar, pilatiler,moliler tetralar vardı çıkardım discus ekledim .Günlük 20 litre civarı dip çekimi yaparak su değişiyorum .Kuartz kum ve neonları çıkarmadan discusları büyütebilirmiyim ?
KaPTaN2010-05-13 07:23:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koksal GurkanÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 6964
Koksal GurkanÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2010 22:46
Öncelikle discus zor balık değildir. Tıpkı diğer tüm balıklar gibi ilgi ve emek gerektirir. Su değerlerine dikkat ederseniz ve su değişimlerini aksatmazsanız önemli bir sorun sorun yaşamazsınız. Ancak yine de sürekli yeni balık eklemek gibi bir şey yapmasanız iyi olur.
Akvaryum ölçüleri, filtreleme, dekor malzemeleri, bitkiler gibi konuları yazmamışsınız. Onları da yazarsanız gelecek yorumlar daha anlamlı yönlendirmeler olur.
İlk balıklarınızın yem yememesi biraz stres kaynaklı gibi görünüyor. Renkte sorun var mıydı? Hastalık belirtisi söz konusu muydu?
Diğer balıkların sadece dana yüreği yemesi ve diğerlerinin de sana yüreği görünce hareket geçmesi sadece dana yüreğine alıştırıldıkları ve diğer yemleri hiç bilmedikleri anlamına da gelebilir. Aç kalmamaları için dana yüreğine devam edin. Ancak her yemlemede beraberinde bir miktar kuru yem de verin. Kademeli olarak dana yüreğini azaltırken kuru yemi arttırın. Başta tetra bits veya sera discus verin. Sonraları araya pul yemler ekleyin. Arada artemia ve haşlanmış ıspanak da verin.
Balıkların hareketlenmesi için aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumda_cay_kullanimi_ve_etkileri,faydalari_k320689.asp

Discuslarınızın cinsleri nedir? Resim ekleyebilir misiniz?
Balıkları aldığınız kişinin (üreticinin) kim olduğunu bilmiyorum ama umarım bu yazıyı okuyordur. Balıklarını dana yüreği dışında yemlere de alıştırması gerekir. Özellikle kuru yemler, pul yemler, ıspanak gibi yemleri de alabilmeliler.
Balıklarınızı güle güle büyütün. Umarım hızla büyür ve gelişirler.


KaPTaN2010-05-13 07:18:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir