SAE'min siyah şeridi kayboldu!


dredyÇevrim Dışı

Kayıt: 05/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 24
dredyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2012 23:20
2 gün önce yetişkin bir SAE (crossocheilus siamensis) almıştım. Bugün öğleden sonra dışarı çıktım. Gece yarısı geldiğimde bir de baktım ki SAE'nin ortasındaki siyah renkli şerit grileşmiş, neredeyse diğer pullarıyla aynı renge dönüşmüş. Birkaç saatte nasıl ve neden böyle birşey olur? Ne yapmam lazım?

Ekleme:
Galiba biraz erken panik yaptım. Gece ışığını açtıktan bi yarım saat içinde siyah şerit tekrar ortaya çıktı. SAEnin daha önce okumadığım bir özelliğini görmüş oldum. Gece karanlıkta siyah şeridi kayboluyor. Işıkta yeniden oluşuyor.. İlginç..
dredy2012-05-06 00:05:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 00:13
Evet kendi cevabınızı mantığınızla bulmuşsunuz, bütün balıklar karanlıkta renklerini söndürür, neonlar örneğin renkleri solar, sealar siyahlarını söndüdür, tetrazonlar, tüm balıklar uyuklama moduna geçer, birden ışığı açtığınızda ise şok olurlar ani ışık karşısında, sonra yavaş yavaş uyanıp, renklerini koyulaştırırlar. Işığı açınca gece mecbur kalırsanız balık karanlıktan birden ışık görmüşse akvaryuma yaklaşmayın, kendilerini sağa sola kör kütük vururlar kendilerini yaralayabilirler, uzakta uyanmalarını renklerini koyulaştırmalarını bekleyin yaklaşık tam olarak 5 dakikada kendilerini topluyorlar. Mümkünse karanlıkta balıklarının gece duruyorsa, gece odanın ana ışığını açmak yerine bir gece lambası açın önce.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir