Sajicalar yem yemiyor


BedirhanOğuzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 20
BedirhanOğuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2012 22:17
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Yem yememe,Saklanma


Akvaryum Kapasitesi (litre):170 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:3 sajica 6 ateş ağız

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 24,pH 7

Filitrasyon:Dolphin 1300 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:3-4 hafta önce jel gibi dışkı farkedince 10 gün boyunca ağızdan flagyl verdim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :



Yaklaşık 1 ay önce Sajicalarda jel gibi beyaz dışkı farkettim.Yem yemiyorlardı.Ağızdan Flagyl verdim 10 gün boyunca sonra tedaviyi kestim.Üstünden 2-3 hafta geçti balıklar hala yem yemiyor .Dış görünüşte pek birşey yok çok saklanıyorlar.Bir tanesi yemi alıp ağzında 10-15 sn çiğneyip tükürüyor.
Sizce sorunları ne olabilir? Tedavi olarak karantinaya alıp sera baktopur direct uygulamayı düşünüyorum ne dersiniz?

Saygılar... BedirhanOğuz2012-03-03 11:37:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hannibal55Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2010
İl: Samsun
Mesaj: 101
hannibal55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 00:39
Akvaryumunuzun hacmi balık sayısı ve kullandığınız yemi söylerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz. Balıklarınız 1 aydır yem yemiyor mu dediniz ben mi yanlış anladım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BedirhanOğuzÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2012
İl: Bursa
Mesaj: 20
BedirhanOğuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 11:36
[QUOTE=hannibal55] Akvaryumunuzun hacmi balık sayısı ve kullandığınız yemi söylerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz. Balıklarınız 1 aydır yem yemiyor mu dediniz ben mi yanlış anladım.[/QUOTE] 

170 litrede 3 sajica 6 ateş ağız var.Verdiğim yemler:

Tetra Discus
Nls Cichlid Formula
Dainichi Color fx
Tetra phyll
Tetra Pro
Sera Spiriluna tabs
Novo tab
Sera Granugreen
Nls Thera a

Yem attığımda yeme gelmiyorlar.Nereden yiyorlar bende anlamıyorum 1 ay balık yem yemeden duramaz sanırım.:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hannibal55Çevrim Dışı

Kayıt: 09/12/2010
İl: Samsun
Mesaj: 101
hannibal55Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 14:35

1 aydır yem yemeden yaşamaları imkansız. Muhtemelen attığınız yemleri dipte bulup yiyorlar. Ayrıca rahatsız olsalar bile 1 aydır ya ölmeleri yada iyileşmeleri lazımdı diye düşünüyorum. Aklıma gelen tek etken stres. Eğer akvaryumda veya dış ortamda herhangi bir stres unsuru varsa korktukları için yeme gelmiyor olabilirler. Bir ara benim balıklarımda akvaryuma yaklaşınca benden kaçarlardı. Sonradan anladım ki kızım akvaryumun camına vurduğu içinmiş. Akvaryuma yaklaşırken yavaş hareket edin. Akvaryumun önünde biraz bekleyin sizi görsünler daha sonra yavaş yavaş yemleyin. Diğer bir ihtimal ateş ağızlardan korkuyo olabilirler. Tabi eğer ateş ağızlar sajicalardan bbüyükse. Verdiğiniz yemler gayet güzel.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanganyikanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 14
tanganyikanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2012 23:15
Arkadaşlar merhaba;
 
Aynı tür balıkta (sajica), aynı problemi ben de yaşıyorum. 6 aydan uzun zaman önce Ankara'da bir akvaryumcudan 2 dişi 1 erkek sajica alarak yola çıkmıştım. Malesef 3 balığın da hiçbir zaman yemleme yaptığımda yeme saldırdıklarını göremedim. Balıkları 3-4 gün aç bırakma, yemleri Seachem garlic guard ile ıslatıp verme, sarımsakları kendim sıkıp suyunu yemlere bulaştırıp verme, karanlıkta yemleme, doğalına daha yakındır belki diye düşünüp kurutulmuş artemia veya tubifex deneme, vesaire vesaire... Hiçbir zaman balıklarımın suyu şapırdatarak yemleri yemelerini seyretme zevkini tadamadım. Zaten geçen zaman zarfında erkek olan balığı ve dişilerden birini kaybettim. Şu anda halen yaşayan tek bir dişim var. 80 L akvaryumda sadece 1 dişi sajica beslemek istemediğim için yanına 4 adet ramirezi ekledim. Ramireziler de yem konusunda çok iştahlı değiller belki ama en azından bazı sevdikleri yemleri ağızlarına aldıktan sonra tükürmeyip yuttuklarına şahit oluyorum. Ama bizim yalnız sajica dişisi ise ne ölüyor, ne de yem yiyor (en azından ben bakarken). Bu kadar süre besinsiz kalarak yaşayamayacağı bir gerçek ama ya sadece kayaların, kumun, bitkilerin üzerindeki mikroskobik canlılar ile yetiniyor ya da sadece alg yiyerek hayatta kalıyor. Başka bir açıklaması olmamalı. Çünkü "ben görmüyorken mi yiyor?" teorisini de attıktan 48 saat sonra pamuklaştığı için sudan almak zorunda kaldığım ve kumun üzerine düştüğü yer değişmeyen granül yemler sayesinde çürüttüm. 6 aydan uzun süredir yaşadığına göre demek ki bu hayvanda bir parazit, ya da Bloat gibi ölümcül bir rahatsızlık da yok.
 
* reverse osmosis su ile Preis reverse osmosis su katkısı kullanıyorum
* sıcaklık 26-27 derece
* pH 6-7. Reverse osmosis kullanmama rağmen bazen anlamadığım bir şekilde 7'nin de üzerine çıkıyor
* Eheim dış filtre ile çok da akıntılı olmayan başarılı bir filtrasyonum var
* denediğim yemlere gelince; Dainichi, New Life Spectrum, JBL, Ocean Nutrition, Tetra gibi Türkiye'de bulabileceğimiz en iyi markaların yanı sıra toplamda bir servet ödeyerek yurt dışından getirttiğim Omega One, UltraColor, Organix, markasını şu anda hatırlayamadığım yarı nemli/yumuşak krill içerikli yemler ve daha niceleri...
 
Eskiden Tropheus beslerdim. Balıklarım ben akvaryuma yaklaşınca yem vereceğimi anlayıp yüzeye doğru ok gibi fırlarlar ve su sıçratmaya başlarlardı. Su yüzeyine döktüğüm yemlerin 1 tanesi bile kuma kadar düşmeyi başaramadan yutulur giderdi. Nerede o günler?
 
Lütfen benzer tecrübeler yaşamış ancak zaman içerisinde sabırla balıklarını yem yemeye alıştırabilmiş olanlar yardım etsinler. Bu en temel beslenme sorununu çözemeden esas amaç olan ve esas keyif aldığım yavrulatma işine geçemeyeceğim (zaten 1 erkek arıyorum tekrar çift sahibi olabilmek için). Bu arada donuk bloodworm ile ticari kuru yemi birlikte atarak balığı kuru yeme alıştırma metodunu da denedim. Hiçbir şekilde kuru yemler tercih edilmiyor. Direkt olarak bloodworm'lara yöneliyor hayvan. Onlardan bile 1-2 tane yiyorsa ancak yiyor. Geri kalanını ağızında dolaştırıp dolaştırıp tükürüyor.
 
Yardımcı olabilene müteşekkir kalacağım. Şimdiden teşekkürler.
 
ORKUN   
     

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir