saksı çiçeği malzemelerinin akvaryumda kullanılmas


MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2009 15:28
 Saksı çiçekleri için bazı süper marketlerde ürünler satılıyor.Bunlar humus , toprak gibi ürünler.Acaba bu ürünleri tatlısu akvaryumunda taban oluşturmak için kullanabilirmiyiz ?

 Ben 1 ay önce ilk defa bir akvaryum kurdum.Akvaryumcudan 2-3 liraya aldığım kahverengi bir taban malzemesi var , kum deniyor adına galiba ama bundan hiç memnun değilim.Hem bitkilerin kök salması için çok verimsiz bir malzeme hemde bitkiler için bir besin değeri taşıdığını düşünmüyorum.

 Elimdeki malzemeyi daha yoğun hale getirmek istiyorum.Yayılan taban bitkilerim olsun istiyorum.Forumda istediğim taban kurulumuyla ilgili pek çok rehber bulunmasına rağmen akvaryumcularda bu malzemeleri bulamıyorum yada istanbul il sınırına yakın bir yerde oturduğum için arabasız ulaşım imkanım olmadığı için ve arabaylada her yere gidebilecek kadar iyi kullanmadığım için bu malzemeleri bulmak çok zorlaşıyor.

 Bu yüzden bulabildiğim malzemelerle istediğim tabanı kurmak istiyorum.Acaba tuzu temizlenmiş plaj kumu ile süper marketlerde bulduğum humus ve çok azda saksı toprağıyla bir karışım yapsam bu karışımın en üstünede kendi kahverengi akvaryum kumumu eklesem nasıl bir sonuç elde ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

herakliaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]3956,1[/B] [B]4284,2[/B]
Kayıt: 20/09/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2208
herakliaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2009 21:06

Bu ürünlerin kullanımı size büyük oranda yosun sorunu olarak geri dönüp, yeni başlamış olduğunuz bitkiliden soğumanızı sağlayacaktır.Elinizdeki kumun tipini bilmiyoruz,plaj kumunun tane boyutu uygunsa temizlendikten sonra kullanılabilir. Ama, aquaclay, hagen gibi her yerde bulunan kum türleriyle, misket gübreden oluşan tek tip taban istediğiniz verimi almanıza şimdilik yeter.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pierrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2144
pierrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2009 22:19
Plajdan toplayacağınız kumu sıcak suyla yıkayın ve onu kullanın veya bir dereden kum toplayıp kullanın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir