Salyangozlar İçin Yumurta Kabuğu


MertZerdeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
MertZerdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2018 01:48
Salyangoz tankı ve bitkili tanklarda bitkilerin ve salyangozların ihtiyaç duyduğu kalsiyum takviyesi için bir yöntem kullanıyorum ve yararınıda gördüm.
Öğütme Tarifi:
Yıkanmış ve içi iyice ovalanmış yumurta kabuğunu kuruttuktan sonra rondo-blender gibi öğütücü aletler yardımıyla toz haline getiriyoruz. Sonra bu karışımı ayrı bir kaba alın. Rondoya bir miktar saf su ekleyin. Ben arıtma suyu kullanıyorum. Çeşme suyuda olur, dinlenmiş olmalı.Her 100 litre için bir çorba kaşığı yumurta kabuğu tozu dökün ve rondodan geçirip iyice karıştırın. Büyük parçaları ayırmak için bir süzgeç yardımıyla kabuklardan arındırın. Bu karışımı azar azar suyunuza katabilirsiniz.

*Balık ,salyangoz ve karideslerin sağlığı için organik tavuk yumurtası kullanılmalıdır.*
*Sadece bitkili akvaryum için için beyaz yumurta kabuğu kullanılabilir.*

Kaynatma Tarifi:
Yumurta haşladıktan sonra cezvede kalan suyu soğutup tankınıza dökebilirsiniz.

Gözlemlediğim avantajlar:
+Kökten sürgün veren subulata bitkisi bu takviyeyle 2 gün içerisinde her kök üçer sürgün vermiştir.Hep aynı yaprak miktarına sahip anubias 2 yeni yaprak çıkarmış bulundu. Bitkilerin sürgün ve dal oluşturması için kalsiyum çok yararlı.
+Elimde ramshorn salyangozlar var ve aldığım petshoptan geldiklerinde kabukları deforme olmuş ve saydam denilcek kadar incelmişti. Bu takviyeyi yaptığımda 8 gün içerisinde sert ve renklenmeye başlamış bir kabuk gözlemledim ve tedavileri sürüyor. Kalsiyumdan faydalanmaları için D3 vitaminine ihtiyaç duyar canlılar. Bunu besin ve güneş yoluyla alabilirler. Ben güneş ışığı alan bir yerde bakıyorum salyangozlarıma ve güneş ışığı almayan yerdekiyle aralarında fark var. Diğer yandan potasyum eksikliği görüldüğünde kalsiyum emilimi yavaşlar bu yüzden kendim potasyum nitrat gübresi uyguluyorum.
+Yavru salyangozların gelişimi açısından güneş+kalsiyum en önemli etkendir. 8 günde ramshorn yavrularını yumurtadan çıkardım bu şekilde.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/186078/110620180256031.jpg[/IMG]
Bu salyangoz rengini toparladı ve deforme olan yerler düzelmekte. Normalde 2 günde bir yumurta bırakırdı, artık her gün görüyorum.[EDIT]MertZerde,2018-06-11 02:58:44[/EDIT]

Beğenenler: [T]206221,leila[/T][T]91306,BerkayÖzcan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkayÖzcanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/04/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 156
BerkayÖzcanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2018 00:33
Merhaba bu yaptığınız karışımı ne kadar sürede bir akvaryumunuza ekliyorsunuz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertZerdeÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 359
MertZerdeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2018 10:48
[QUOTE=BerkayÖzcan]Merhaba bu yaptığınız karışımı ne kadar sürede bir akvaryumunuza ekliyorsunuz ?[/QUOTE]
Bitki yoğunluğu ve canlı yoğunluğuna göre bol bitki ve bol omurgasız canlıların bulunduğu akvaryuma önerim her su değişiminde 1 yumurta kabuğunu blender gibi öğütücülerden geçirip suyunu ilave ediyorum. Bu noktada kesin birşey diyemem çünkü tes edip suyun potasyum oranına eşit şekilde ilave etmeniz sağlıklıdır. Testlerdeki sonuçlara göre suyu yumuşatmasına bağlı olarak ölçümler yapıp kendi miktarını seçmelisin.

Teşekkür Edenler: [T]91306,BerkayÖzcan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir