Sanırım Discusum yeni arkadaşını sevmedi


chevvalÇevrim Dışı

Kayıt: 21/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 8
chevvalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2007 11:24
Merhabalar...
 
Yaklaşık 1 .5 ay önce aldığım 5 cm büyüklüğünde bir discusuma dün bir arkadaş aldım neonlarla yalnızlık yaşamasın diye...Discus beslemede henüz yeniyim türleri hakkında da detaylı bilgim yok eski balığım mavi düşey gri-siyah çizgili yeni misafirim de aynı boyutlarda webde incelediğim kadarıyla red snake skin olabilir. Yeni discusu akvaryuma koyduğum anda mavi balık yere paralel hale geldi sonrasında da sürekli diğerini kovalamalar ve tersi yönde yanında durarak hafif darbelerle tacizde bulunmakta... Sanırım misafiri sevmedi. Resimlerini akşam ekleyeceğim erkenden bir bilene danışmak için yazdım. Lütfen ne olabilir problem ve ne yapılabilir ? Bilgi desteğinize ihtiyacım var.
chevval2007-10-09 11:27:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cesterkskÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2007
İl: Izmir
Mesaj: 109
cesterkskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2007 12:28
Eskı olan balıgınız akvaryuma alıstıgı ıcın son gelene ustunluk saglıyor sadece ama zamanla gecer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2007 12:32
Merhaba Osman Bey;

Balıklarınız hiyerarşi mücadelesi yapıyor. Melek, discus gibi balıklarda akvaryuma yeni bir birey katıldığında ve genellikle o birey erkekse erkek balıklar arasında hiyerarşi mücadelesi olur. Bunun sonu bazen bir balığın ölümüne kadar sürebilir. Genelde hiyerarşi tamamlandığında kavgalar son bulur. Balığınız discus olduğu için diğer balıklara göre daha dikkatli olmalısınız. Bu kavgalar sonucunda saldırı alan balığınız iştahtan kesilip daha sonrasında ölebilir. Benim başıma daha önce gelmişti. İşi bu noktaya vardırmadan çözüme ulaştırmak lazım. Hiyerarşi mücadelesi bu safhaya gelmişse balık yem yemiyorsa balıkları ayırmak en doğrusu olacaktır.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2007 23:00
Özellikle discuslar da akvaryuma balık eklerken gerekenleri uygulamak çok önemli. Bunları makaleler bölümünden görebilirsiniz.
Ancak her şeyden önce; anladığım kadarıyla tek beslediğiniz discusun yanına bir discus koyduğunuzu söylemişsiniz ki,akvaryum hacminizi bilmediğim için discusu 1-2 değil sürü oluşturacak şekilde 6 ve üzeri grup halinde beslemeniz faydanıza olacaktır. 7-8 ay dır beslediğim discuslarımda bile hâla baskınlık ve sürtüşmeler gözlemliyorum. Bunun olması bizlerin dışarıdan herhangi bir şey yaparak engelleyeceğimiz bir durum değil. Yem yerken,ışıkları kapattığımda belli yerleri sahiplenmek,bölge edinmek ve her şartta koruyup diğer balıkları sokmamaya çalışmak,genelde iki balığın devamlı yanyana dolaşması ve diğerlerine gözdağı verir gibi kafalarını vurması,vb... durumlar her zaman karşılaşacağınız şeyler.
 
Fakat yeni eklediğiniz balığın akvaryuma alışma sürecinde olduğunu düşünmek en iyimser yaklaşım olacaktır şu an için,belirtiler ve fotoğrafları eklediğiniz zaman daha kesin yorumlar almanız daha sağlıklı olacaktır. Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir