ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
chevval
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mayıs 2007 21:00
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2015 17:33
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Osman Özdemir
Doğum Tarihi:
11 Ekim 1975
Yaş:
48
İl:
Ankara
Meslek:
Mak. Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Osman Özdemir - Ankara

80x60x45
Malawi türeri

SON 8 MESAJI

Ekonomik ısıtıcı
Merhabalar ;
 
Belki de termostat denemek yerine öncelikle girişi yapacağınız kısma bir termostatik vana kullanarak derecesini ayarlayıp (tabi deneme yanılma yolu ile-iç sıcaklık kontrolü yaparak ısı sabitlemek) ısı vermesini sağlayabilirsiniz.
Çalışmayan tasarruf ampullerini atmayın!
Allah razı olsun  başka ne denir ki.. Elektronik balastım arızalanmıştı , şu an 20w lık eski bir ampulun malzemesine 2 adet 18 w floresan bağladım , hiç bir sorun  yok süper çalışıyor. Teşekkürler..
Yeni Akvaryumum...
[QUOTE=Saruman]Kusura bakmayın ama tankınız tam bir zevksizlik örneği olmuş. Plastik bitkiler yapaylığın daniskası olduğu gibi, seçtiğiniz o mükemmel ötesi arka fon ise, tatlı su balıklarına ayrı bir hava katmış. Balıklar ve zemin malzemeleri ise, birbiri ile o kadar uyumsuz ve alakasız ki, her biri o tankın içine uzaydan gelmiş ve bir hücrenin içine tıkılmış gibi duruyor. 
 
Akvaryum bakımınız ise yegane.Haftada bir dış filtre temizlemek takdire şayan bir çalışma, ama biyolojik denge bu durumdan memnun mu bilemem.. Eğer iç filtre kafası yazdığınız gibi 1600lt/h olsaydı, 192 litrelik balık çorbanız olurdu.
 
Kısacası bir süre sonra balıklarınız ölmeye başlayacak.İlk önce diskuslar olabilir, sonrası sırasıyla gelir diye tahmin ediyorum.Bu işte yeni bile olsanız, okumak ve incelemek için tecrübeli olma şartı aranmıyor. Eleştiri dozunu kaçırdıysam affola, dost acı söylermiş.
[/QUOTE]
 
Gökhan Bey nazik eleştirilerniz için teşekkür ederim, nickinizi yaşatmışsınız ancak o sadece bir film karakteriydi :))
Şaka bir yana üslubu ve dozu ne olursa olsun , burada bir paylaşım yaptıysam her türlü değerlendirmeyi de baştan kabul etmem gerekir diye düşünüyorum özellikle de bir dosttan...
Akvaryum konusunda çok tecrübeli olduğumu iddaa edemem zaten belirttiğiniz üzere zevksizlikte de üstüme yok. Değerlendirmenize cevap olarak şunları söyleyebilirim.
- Arka fon önceki akvaryumumda bir dönem siyah sonrasında da mavi idi. Bu fonun arka yüzü de mavi , ancak küçük kızım bu yönünde ısrarlı olduğu ve akvaryum hevesini kırmamak için mecbur kaldım. Eleştirinize katılıyorum.
- Canlı bitki konusundaki yeteneksizliğim emin olun zevksizliğimin de önüne geçer. Bir renk olsun diye sadece koymayı tercih ettim. Eleştirinize katılıyorum.
- Balıkların uyumsuzluğu canlı doğuranların bana eski akvaryumdaki ebeveynlerinden miras kalmış olmasından kaynaklanıyor. Ayırdığım akvaryum ve malzemelerden en kısa sürede bir set yapıp oraya aktarma fikrim zaten vardı.  Zemin malzemesini iri taneli olması nedeniyle alt ızgaradan kafa motorunun rahat emiş yapabilmesi nedeniyle seçtim. Temizlikten kastım sadece dış filtre haznesinde biriken pisliğin boşaltılmasından ibarettir.
- İç filtre kafasının üzerinde yazan maksimum debi değerini yazmıştım tekrar kontrol ettim bir yanlışlık yok , ama öneriniz doğrultusunda çalışmasını zaman saatine bağladım.
- Bulunduğum yer ASKİ suyunu kullanmıyor yani şehir şebeke suyundan bağımsız , geçmiş denemelerimden edindiğim tecrübe bana suyun akvaryum için oldukça uygun olduğu fikrini verdi. Discuslar konusunda tecrübeli değilim ama yine de tavsiye ettiğiniz okuma yöntemini kullanmıştım. Okuduklarımdan çıkan netice püf noktalarda olabildiği kadar çelişki olduğu idi. O yüzden kendi bildiğimce bir sistem kurmaya çalıştım. Hareket , renk ve iştahlarından yaptığım gözlemlerden en azından ekosistem olarak şu an için bir sorun olmadığını düşünüyorum. Sizinle paylaşalı bir gün oldu belki ama sistem 20 gündür kuruludur.
- Mango kökünü herhangi bir şekilde kaynatmadım , suya faydalı salınımlarını da sizi şaşırtabilir ama forumlarda okuyup öğrenmiştim. Makrakantaları önceki sistemimde başımın belası salyangozlar için akvaryumcu ve forum tavsiyeleri üzerine almıştım haklı olabilirsiniz.
- Anubias uygulamasını yapacağım ama bitki yaşatma konusundaki beceriksizliğimi gözönüne alarak tavsiyelerinizi bekliyorum.
 
Değerli vakitlerinizi keyfe keder yaptığım akvaryumuma harcamanız bana gerçekten onur verdi. Dediğim gibi eğer burada bir paylaşım varsa hakaret sınırına kadar olan tüm eleştiriler kabulümdür ve bu çerçevede olan şu ana kadarki tüm eleştirileriniz için teşekkür ederim.
Yeni Akvaryumum...

Fotoğraf:

Boyut (cm): 80x40x60h
Kapasite (litre):192
Canlılar: 4 adet discus , 13 adet rummy nose , 10 adet kardinal , 7 adet normal , 4 adet siyah neon , 1 adet cüce vatoz , 2 adet çöpçü , 2 adet makrakanta , 2 adet moli , 4 adet veliferia yavru , 3 adet koray platy

Malzemeler: c-500 dış filtre , 1 adet 200w ısıtıcı , 1600lt/h iç filtre kafası , zemin malzeme altı ızgara , 1 adet mango , çeşitli yapay bitki , lav kırığı , led ve neon floresan aydınlatma , 1 adet soft beyaz floresan

Akvaryum Bakımı: haftada bir dış filtre temizliği % 20 su değişimi

Kullanılan Yemler: Sera

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:---

Ankara 'da Kristal Akvaryum'a yaptırdığım yeni akvaryumum eski akvaryumum yetmiyordu artık yenisini yaptırdım.fiyatları da gayet makul.. Görüşleriniz ve tavsiyelerinize ihtiyacım olabilir.



Balıklarımı öldüren katil balık hangisi ?"

Merhaba;

Üç benekli gurami bence de ... Aynı balıktan ben de besledim kendisine 3 tane bal gurami feda ettim. Nehir Akvaryum Üzeyir Bey'e balığı verdim sonrasında da tür değişikliğine gittim.

 

Sanırım Discusum yeni arkadaşını sevmedi
Merhabalar...
 
Yaklaşık 1 .5 ay önce aldığım 5 cm büyüklüğünde bir discusuma dün bir arkadaş aldım neonlarla yalnızlık yaşamasın diye...Discus beslemede henüz yeniyim türleri hakkında da detaylı bilgim yok eski balığım mavi düşey gri-siyah çizgili yeni misafirim de aynı boyutlarda webde incelediğim kadarıyla red snake skin olabilir. Yeni discusu akvaryuma koyduğum anda mavi balık yere paralel hale geldi sonrasında da sürekli diğerini kovalamalar ve tersi yönde yanında durarak hafif darbelerle tacizde bulunmakta... Sanırım misafiri sevmedi. Resimlerini akşam ekleyeceğim erkenden bir bilene danışmak için yazdım. Lütfen ne olabilir problem ve ne yapılabilir ? Bilgi desteğinize ihtiyacım var.
chevval2007-10-09 11:27:30
siyah tetra
Selamlar
 
Black tetra ve melek , moly , veliferia balıklarım beraber ve çarpışmadan yaşıyorlar. Belki de black tetra tek olduğu için en sakin olan balığım diyebilirim. Ama yavrular konusunda birşey diyemeyeceğim.
Melekler için tür tavsiyesi ?

Merhabalar,

Ben de melek besliyorum , beraberinde beslediğim diğer balıklardan ve sorunlardan örnekler vermek isterim belki yardımcı olabilir.

Üç melek balığım ile beraber değişik tetra türleri ve tetrazon ayrıca pangasius  , çatalkuyruk , rainbow ve -sarı , üçbenek , cüce ve mücevher- gurami biri albino olmak üzere iki adet çöpçü beslemekteyim. Ancak üçbenek gurami biraz daha iri olduğu için takip ettiğim kadarıyla nispeten daha zayıf olan bir meleği ve cüce guramilerin ikisini de rahatsız etmeye başlamıstı,  sorunu anlamaya kalmadan bu üç hayvanı da didiklenmiş bir halde kaybettim. Diğer guramilerle ve tetralar , çatalkuyruk  ile bir problem yaşanmadı gayet rahat ve beraber geçinip gidiyorlar hatta bana ilginç geldi : kaya deliklerinden geçişleri oluyor , gayet sakin görünümlü bir tür diyebilirim melek balıkları , umarım faydalı olmuşumdur.
 
İyi günler.. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.