Sarı Ateş Neon - Yeni Akvaryum


Berke11Çevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 391
Berke11Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2016 23:19
Arkadaşlar 5-6 aydır baktığım kiraz karides macerama son veriyorum kiraz karideslerimi 15 litrelik standart ölçülerde bi akvaryumda bakıyodum ve artık çok ürediler ve daha değerli bir (fiyat açısından yoksa kiraz karidesin yeri başkadır :D ) türe geçmeyi düşündüm ve aklıma sarı ateş neon geldi şimdi akvaryumu ve karidesleri elimden çıkarıyorum ve onun yerine cama cam 40*40*40 ölçülerinde kutu gibi bir akvaryum düşünüyorum hep dikdörtgen akvaryumlarım olmuştur kare karides akvaryumlarıda çok hoşuma gider zaten
şimdi akvaryumu kendim yapıcam camlar hazır kenarları rodajlı pazartesi istanbula döner dönmez yapmayı düşünüyorum.Bu ilk denemem olucak pipo filtre ve hagene benzeyen mat bir bitki kumu kullanıcam moss denizden topladığım taşlar ve subulata kullanmayı düşünüyorum birde belki mangrow kullanırım çok emin değilim ama biraz suyu yumusatmam lazım şimdi sorularım şunlar:
1- akvaryumu komple herşeyini yapıştırdıktan sonra ne kadar süre bekleyip su koymalıyım?
2- işmdilik ısıtıcı koymıcam ama kışım ısı 21 in altına düşmesse ısıtıcı koymasam sıkıntı olurmu?
3- Akvaryumu kurduktan sonra kaç gün bekleyip canlı yani karides ekleyebilirim?
4- karideslerin yanına albino yavru cüce vatoz koymayı düşünüyorum 1-2 tane falan belki tül kuruk olur emin değilim bir sorum çıkarmı sizce karides yavruları açısından falan?

Şimdilik bu kadar şimdiden teşekkür ederim Allah izin verirse bir sorun çıkmazsa paylaşımları burdan yapmaya devam edicem
İNŞALLAH bu iştende anlımın akıyla çıkarım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratdegÇevrim Dışı

Yönetici
[B]12891,3[/B]
Kayıt: 12/08/2009
İl: Ankara
Mesaj: 5074
muratdegÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2016 10:23
Akvaryum silikonu için en az 2-3 gün beklemek diye biliyorum.
Karideste sıcaklığı 23C altına düşürmemenizi öneririm.
Karides akvaryum suyunun hazırlanması için de ya hazır akvaryum suyu kullanabilirsiniz ya da hazır bakteri kültürü kullanabilirsiniz. Kaç gün uygulanacağı üzerinde yazar.
En çok kayıp yaşanan durumda suya adaptasyondur. Karidesleri geldiği poşetteki suyla beraber bir kovaya alın, akvaryum suyunu bir hava hortumu ve vana yardımıyla bu kovaya damlayacak şekilde ayarlayın. Su miktarı kovadakinin 2-3 misline çıktığında durdurabilirsiniz. Bu sayede karidesler suya uyum sağlayacaktır. Sonra kepçe ile karidesleri akvaryuma alabilirsiniz.
Cüce vatoz barışçıl bir tür olsa da tek tür bakmak daha doğru olacaktır.
[EDIT]muratdeg,2016-08-27 12:06:43[/EDIT]

Beğenenler: [T]186475,Emyy[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir