SARI PRENSES İLE HANGİ MALAWİ ÇİFTLEŞİR?


tufansezginÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 75
tufansezginÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 11:49

Benim şahsi görüşüm kolay kolay kırma balık elde edemeyeceğiniz. Çünkü her an istendiğinde kırma balık elde etmek türlerin doğasına aykırıdır. Çünkü kolay olsaydı Malawi gölü ve diğer göllerdeki balıkla bir birleriyle çiftleşir ve devamlı kırma türler ortaya çıkardı.

kaldı ki genleri gereği F0 balığın başka bir türle çiftleşmesi çok düşük bir ihtimal, ancak akvaryum ortamında doğmuş ve gelişmiş bir balığın, çeşitli beslemeleri mecbur bırakılma, yapay habitat ve ilaçlar sayesinde bazı uyumlu diğer balıklarla çiftleşerek yeni bir kırma tür ortaya çıkarılabiliyor. Ancak bunun da kolay olmadığını söyleyebilirim.

Benim tavsiyem bu konuda canlıya müdahalede bulunmamanız. Ve bu yaklaşımınız kesinlikle saygı duymuyorum. Çünkü her tür kendine özgüdür ve türünün özelliğiniz nerede olursa olsun yansıtır. Doğada olan her canlıyı olduğu kabul etmek de sürdürülebilirlik açısından çok önemli.

Eğer kafanızda istediğiniz renkte bir balık var ise; bunu farklı türleri çiftleştirerek ortaya çıkarmak çok mantısız. binlerce tür balık var, aralarından istediğiniz renklere ait balıkları da çok kolay bulabilirsiniz.

Diğer konu ise bazen akvaryum ortamında olan balıklar birbirleriyle çiftleşebiliyor. Bunun sebebi de balık hormonlarının ve genetiğinin bizim müdahalelerimizle değişmesi. güzel tür çıkabilir mi elbette çıkabilir. ancak kesinlikle orjinalinin güzelliğini hiçbir zaman geçemez.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitmusluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/10/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 592
umitmusluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 12:40
Türlerin kırılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Ama illa böyle bir hevesiniz varsa neden lepistes beslemiyorsunuz.
Lepisteste ırk ıslahı hem daha kolay hem de olumsuz sonuçlar alma ihtimali daha azdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖnalÇevrim Dışı

Kayıt: 08/04/2015
İl: Hatay
Mesaj: 27
ÖnalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 17:56
Aynı tankta mpanga , sarı prenses , iceman ve mavi prenses , hongi besliyorum. Erkek balıkların farklı türdeki balıklara kur yaptığını ve çiftleştiğini hiç görmedim. Olmasınıda zaten istemem yeterince tür balık zaten mevcut. Ama insan heveste etmiyo değil yani Discus la pirana çiftleşse ne çıkar meydana gibi :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2015 21:56
Selam,
Diyelim ki çiftleşti büyük ihtimalle türlerden birine benzicektir.Melez olması çok düşük bir ihtimal.Akvaryum ortamında bu şekilde olması çok zor.Genetik ile oynanması gerekiyor.Normal şartlarda çok zor.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir