Sarı Prenses İlk Yavru Alma Hakkında


HarbiyeÇevrim Dışı

Kayıt: 05/02/2020
İl: Ankara
Mesaj: 15
HarbiyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2020 22:33
Arkadaşlar akvaryumu kuralı 1-2 ay oldu. Ancak akvaryumu yeni oturtabildim ve ilk defa yavru alacağım. Tecrübem olmadığı için bazı bilgiler almak istiyorum. Akvaryumum 1 metre boyunda ve 130 litre civarı. Şimdi bazı sorularım var ;
1- Forumda biraz araştırdım ilk bir kaç yavru almada balık yavruları ağzında tutmaya alışsın diye kusturmayın kendi doğursun deniyor, kusturun diyen görüşlerde var tabi. İlk yavru deneyimi olduğu için sizce kusturmalımıyım yoksa kendi mi doğurmalı ?
2-Balığın ne zaman ağzına yavru aldığından emin değilim. Aşağıdaki fotoğrafı 15 Nisanda çektim balığın ağız kısmının durumu bu. Sizce yavruyu alalı kaç gün olmuştur ? Kusturacaksam ne zaman kusturmalıyım?
3-En önemlisi şu ayrı bir yavru akvaryumu alma durumum yok. Dolayısıyla mevcut akvaryumun içinde bir çözüm üretmeye çalışıyorum. Yavruluk mu almalıyım yoksa akvaryumun belli bir kısmını şu pimapencilerden sineklik yaptırıp bölsem mantıklı olur mu ? Balığı kusturacaksam oraya kusturmayı düşünüyorum. Yok kendi doğuracaksa anneyi oraya alıp tek başına kendi doğurmasını bekleyebilirim.
Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/220846/190420202232521.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir