sarı prenses yem düzeni nasıl olmalı


ozcan35Çevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2012
İl: Izmir
Mesaj: 8
ozcan35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2012 13:26
Arkadaşlar forumlarda çeşitli bilgilere ulaşmama rağmen .Yeni ve güncel sarı prenses beslenmesi hakkında bilgi toplamak istiyorum .Elimde 260 lt akvaryumda 2e 8d sarıprenses var.Yem attıktan sonra uygun bir noktadan takip ediyorum yemleri attığım zaman yemlere direk saldırmıyolar.Belli süre sonra kafalarına göre yemleri yiyolar.Ben iş saatime göre yemleme yapmak istiyorum .Nasıl düzene sokarım.Attığım yemlerim bir kısmı akvaryumda kalıyor daha sonra yeseler bile akvaryumda ne kadar süre kalması uygun olur.balıkların boyları 6-7 cm .Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ufukbasarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/10/2012
İl: Içel
Mesaj: 504
ufukbasarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2012 09:26
Pek çok yem suda çok beklediğinde besin değerlerini kaybeder. Dolayısıyla suda beklemesi hem besin değerini kaybetmesi , hemde suyu kirletmesi açısından oldukça zararlı.
 
Balıklarınızı 24 saat aç bırakın . Merak etmeyin hiç bir balık açlıktan ölmez. Daha sonra balıklarınızı size uygun saatlerde azar azar yemleyin. 10 tane balık için cay kaşığının yarısıyla yem vermeniz bile yeterli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

blackmarriedÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 149
blackmarriedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 15:31
Akvaryum içerisinde çöpcü balığın ( tercihen ters yüzen çöpcü )varsa herhangi bir sıkıntın olmaz. Gerçekden elektrikli süpürge gibiler. Sarı prensesleri de bir gün aç bırakıp öyle yemlemeye başlayın yemleme zamanınızda işden geliş zamanınız olsun. Bu arada akvaryumunuz sürekli hareket halinde yani balıkların ürkeceği korkacağı bir yerde tutuyosanız balıklar ürktüğünden de yemiyor olabilirler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir