sarı prenseslerimin durumu kötü


acemibalık12Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
acemibalık12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 22:02
Arkadaşlar balık bakımına merak saldım şu sıralar. Sarı prensesleri üremelerinden dolayı seçtim. Fakat balıklarım suan suyun dıbınde duruyorlar sadece. adeta can çekişiyorlar. lütfen yardım edın

Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: suyun dibinde ürkek ürkek yem yemeden sabit şekilde bekliyorlar

Akvaryum Kapasitesi (litre): 10lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı prenses

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28C

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FGA312Çevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 105
FGA312Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 22:17
Akvaryumunuz çok ufak sarı prenses için bana göre nedeni su değerleri ile alakalı olabilir yada aşırı yüksek amonyak etki etmiş olabir. Balıklarınızı daha büyük bir kova da olabilir ama suyunuzda aynı ısıda dinlenmiş olmalı veya en iyisi hazır  20 ltlik bir damacana su alıp damacanın suyunu suyunuzla aynı ısıya getirip onun içine koyun balıklarınızı ve en yakın zamanda 100lt lik bir akvaryum edinin yada canlıdoğuran türleri bakabilirsiniz o akvaryumda. Bide yem miktarını azaltın ve damacanaya günlük 5 litre su değişimi yapmanızı tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemibalık12Çevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 2
acemibalık12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 22:25
cevabın ıcın tesekkur ederım. fakat sehır dısında unıversıte ogrencısıyım. akvaryumu devamlı yanımda goturup getırecegım o yuzden akvaryumum kucuk olmalı. dedıgın gıbı canlıdoguran turlerıne dönüş yapmalıyım sanırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FGA312Çevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 105
FGA312Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 22:28
Bence akvaryumu taşıman hem balıklar için biraz zor olur hem senin için bence yem makinası alıp akvaryuma takıp yaz tatilinde bile rahat rahat balıklarını bırakıp gidebilirsin.


Bende şehir dışında üniversite öğrencisiyim öyle yapıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2015 22:47
Eşref Bey iyi geceler dilerim.
Uzun zamandır durumlara, sorunlara veya paylaşımlara yorum yapmıyorum.Çünkü bazı insanların kötü niyetli olduğunu bazı durumlarda bile bile işkencelere varacak durumlara girip, pişman olup öyle paylaşım yapıyorlar.Ancak iyi niyetiniz ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlışınızı düzeltmenize yardımcı olacağım.

1-İlk olarak elinizdeki akvaryum şeklinden ve hacminden ötürü fanustan hallice diyebileceğimiz bir akvaryum.
Bu akvaryumla ne yapabilirim?Sorusuna yanıt olarak birçok hobicinin kızacağını bile bile tek betta bakılabileceğini söyleyebilirim.Tek betta için bile küçük bir hacim.

2-Beslediğiniz balıklar sarı prensesler.Ve net olarak asgari 100 litre (4-5 bireyli bir koloni için) net olarak (kum+tamamı dolmaz+ekipmanlar+dekorasyon ögelerinin de çaldığı hacim hesaplanıp kalan hacim) 100 litre.Oysa sizin tankınız 10 litre.Elinizdeki canlılar bir mucize olmazsa çok kısa süreli hayatta kalacaktır.

3-Muhtemelen suyu hazırlamadan.(Dinlendirme, canlıların yaşayabilecekleri müsait bir ortam (mikroorganizmal yaşam vs.) oluşmadan canlıları eklediniz.Bu da olumsuzluk sonuçlara neden olacaktır.)

4-Prensesleriniz hayatta kalmayı başarsalar dahi o tankta üremeleri mümkün olmayacaktır.Üremeye kalkışıp yavru tutsa bile (mucize) Dişinin saklanabilecek rahatça kendini gizleyebileceği bir yeri olmayacağı için ya atacaktır ya da yutacaktır.Atmasa bile attıracaklar yutmasa bile yutturacaklardır.

5-Canlılarınız o ortama yeni gelmişler belli.Alışma süresince ürkek korkak davranmaları normal.Ortam ne kadar rahat su yaşama ne kadar elverişli O2 oranı ne kadar bol vs ne kadar olumlu şart olursa alışma evreleri ona göre kısalacaktır.Ancak şu an elinizdekilere göz attığımızda olumlu tek şeyin sıcaklığınız olduğunu söyleyebiliriz ki ısıtıcınızın wattı yüksekse ve 28 e ayarlıysa 10 litre suyu 32 nin de üstüne cıkarmıstır bu da oldukça tehlikeli bir termometre ile kontrol etmenizi öneririm.Sıcak suda O2 çözünümü daha azdır malumunuz.

6-Tavsiye olarak balıklarınızı acilen o ortamdan kurtarın.Betta her ne kadar başlangıç canlıları kabul edilmese de elinizdeki malzemeye bakarak en uygun canlımız su anda o.Bettaları baştan sona araştırın ögrenin gerekli yemleri edinin.Ve bir betta alın.Acemiliğinizi atana kadar o ufak tankta o bettaya güzel bir ortam sağlayarak olumlu şartlar sağlayarak bakmaya çalısın.

Daha sonra sarı prensesleriniz için en az 1 metre standart bombeli ya da düz bir tank edinin.Ekipmanlarınızı uygun olarak belirleyin danışarak araştırarak vs.Elinizdeki tanktan zorlasanız zorlasanız ancak ve ancak bir karantina tankı olabilir diyebiliriz.Ya da anaç balığı ayırabileceğiniz bir dogumhane ki bu iki ihtimalde oldukça zayıf ancak daha iyi şartlar oluşturulana kadar bir ihtimal kullanılabilir diye düşünüyorum.

Uzun uzadıya erinmeden yazdım.Lütfen dikkate alınız.Güvenmiyorsanız başka kimselere de sorun aynı cevapları alacaksınız.Eksik kaldığım unuttuğum şeyleri gerek burdan gerekse özel olarak sorabilirsiniz sıkılmadan bıkmadan usanmadan cevaplayacağımdan emin olabilirsiniz (müsait olduğum her an)

Eksik ya da yanlış anlattığım yerleri (varsa tabi) daha deneyimli ağabey, abla, ve kardeşlerim belirlerler insallah.Siz de ben de daha güzel öğrenmiş oluruz.


(Üzülerek söylemeliyim ki canlı doğuranlar içinde uygun bir tank değil sonraki cevaplarını okuduktan sonra ekledim bu kırmızı bölümü.)Duman Han2015-02-11 22:48:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir