Sarı prenseslerimin kuyrukları eridi


berkaydilliÇevrim Dışı

Kayıt: 20/07/2011
İl: Izmir
Mesaj: 138
berkaydilliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 13:19
Sarı prenseslerimin kuyrukları eridi ya da erkek tarafından yendi,tekrar eski görünümlerine dönmeleri için ne yapmalıyım

Lütfen cevap bekliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaliloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 491
HaliloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 13:43
Erkek kuyrukları yemez, kuyruk eriyip gider.
 
Vakit geçirmeden sera baktopur ve sera baktopur direct tablet ile tedaviye başlamalısın. Her 50 L için 1 adet tablete ihtiyacın olacak. Hastalık çok ileri safhalara geldiyse ayrı bir kabın içinde 2 L su için bir tablet erit ve hava da başladığın bu kapta hasta balıklarını 30dk süreyle banyo yaptır. İlaçları uygulamış olduğun akvaryuma sal. Kullanım kılavuzunda belirtilen talimatlara harfiyen ve vaktinde uyulmalı. Su değişimi zamanı dendiğinde buna uyulmazsa maalesef tedavi başarılı olmuyor.
 
Tedaviden daha önemlisi; balıklarına ihtiyaç duydukları ortamı sağlamalısın. Uygun ortam sağlanmazsa balık stres yapar ve stresli olduğunda hastalık onu gelip bulur. Akvaryumun hakkında daha detaylı bilgiler verebilirsen hatalı noktaları belirleme şansımız olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 15:23
Erkek kuyruk yemez ancak sürekli hırpalanan dişiler üst üste gelen darbelerle yüzgeçlerini ve kuyruklarını kaybedebilir.Cikletlerin yüzgeç ve kuyrukları kalındır ve dayanıklıdırlar erime olasılığı çok düşük.Akvaryumda o balıkları kovalayıp hırpalayan balıkları ayırıp ilaç kimyasal vs. ye karışmadam önce bir gözlem yapmanızı öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaliloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 491
HaliloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 16:47
[QUOTE=malawi_cheart]Erkek kuyruk yemez ancak sürekli hırpalanan dişiler üst üste gelen darbelerle yüzgeçlerini ve kuyruklarını kaybedebilir.Cikletlerin yüzgeç ve kuyrukları kalındır ve dayanıklıdırlar erime olasılığı çok düşük.Akvaryumda o balıkları kovalayıp hırpalayan balıkları ayırıp ilaç kimyasal vs. ye karışmadam önce bir gözlem yapmanızı öneririm. [/QUOTE]
Sevgili Sami kardeşim,
 
bu konular üstüne çok fazla deneyim ve bilgi sahibiyim. Normal şartlarda yumuşak ya da sert hiçbir balığın kuyruğu erimez. Bu durum bakteri kaynaklı hastalık sonucunda ortaya çıkar. Vakit geçirilmeden müdahale gerektirir. Son aşamada kuyruk sapı kanlanır ve canlı kaybedilir.
Haliloğlu2012-09-16 16:51:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 18:26
Güven bey deneyim ve bilgi sahibi olabilirsiniz ancak karşınızdakinin de cevap verdiğini göz önünde bulundurmanız ve en azından yaşınıza bağlı olarak sizin kadar olmasa da deneyim ve bilgi sahibi olduğunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.Benim demek istediğim kuyruk erimesi olmayabileceği ve durum kesinlik kazanmadan direkt olarak ilaç vs. gibi tehlikeli ve zahmetli tedavi yöntemlerine başvurmaması gerektiğidir.Aynı şey bir çok kez başıma geldi.Hırpalanmaktan kuyruk sapına kadar kuyruğunu kaybeden bir çok malavi dişisine sahip oldum ilaç kullanmadan ayrı akvaryumda kuyrukları tekrar çıktı.Yani daha olası olan kuyruğun hırpalanma sonucu kaybedilmiş olmasıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HaliloğluÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 491
HaliloğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 15:00
[QUOTE=malawi_cheart]Güven bey deneyim ve bilgi sahibi olabilirsiniz ancak karşınızdakinin de cevap verdiğini göz önünde bulundurmanız ve en azından yaşınıza bağlı olarak sizin kadar olmasa da deneyim ve bilgi sahibi olduğunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.Benim demek istediğim kuyruk erimesi olmayabileceği ve durum kesinlik kazanmadan direkt olarak ilaç vs. gibi tehlikeli ve zahmetli tedavi yöntemlerine başvurmaması gerektiğidir.Aynı şey bir çok kez başıma geldi.Hırpalanmaktan kuyruk sapına kadar kuyruğunu kaybeden bir çok malavi dişisine sahip oldum ilaç kullanmadan ayrı akvaryumda kuyrukları tekrar çıktı.Yani daha olası olan kuyruğun hırpalanma sonucu kaybedilmiş olmasıdır. [/QUOTE]
Sevgili Sami kardeşim,
 
vermiş olduğun cevaptan istemeden seni kırdığımı anlıyorum. "Kimse bilmez ben bilirim" şeklinde bir yaklaşım asla benim göstereceğim bir yaklaşım değil. Bu açıdan istemeden de olsa seni kırdıysam özür dilerim.
 
Gelelim yaşanan probleme; kuyruk kaybının nedenini kesin olarak tanılayabilmek için Berkay'ın akvaryumu hakkındaki daha detay bilgi veremesi gerekir, ancak hala ilave bilgi yok. Akvaryumun hacmi, balık sayısı ve oranı, dip çekim miktarı ve sıklığı, varsa kullanılan ilaç ve/veya katkılar, ne şekilde kullanıldığı, ... v.s pek çok ayrıntı problemin kaynağı konusunda bilgi sahibi olmamızı sağlayabilirdi. Bu bilgiler gelene kadar kesin teşhisi koymak pek mümkün değil. Benim verdiğim bilgi bana göre ihtimali yüksek olan duruma göredir. Bu da eldeki yetersiz bilgi ve durumun acil olduğu belirtilmesindendir.
 
Hırpalanacak bir durum varsa; akvaryumda hem hırpalayan hem de hırpalanan için stres oluşturan koşullar vardır. Akvaryum suyunda balığı hasta edici bakteri ve parazitler har zaman az ya da çok bulunur. Canlı, bunların etkilerinden derisini kaplayan koruyucu mukoza tabakası sayesinde korunur. Stres yaratıcı koşullar neticesinde hem saldırganlık artar hem de mukoza tabakası zayıflayarak sudaki bekteri ve parazitlere karşı savunmasız hale gelir. Hastalık tedavisine başlamadan önce bu olumsuz koşulların iyileştirilmesi gerekir. Senin başına gelen olayda balıkları ayırarak balık yoğunluğu azaltılmış ve uygunsuz bazı koşullar oratadan kaldırıldığından iyiye gitme gerçekleşmiş olabilir.
 
İlk mesajımdaki son iki satıra dikkat edilirse orada da uygunsuz koşulların iyileştirilmesi gerektiğine değinilmişti.
 
Saygılar.
Haliloğlu2012-09-17 15:19:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir