sarı prensess


ahmetkocaÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2011
İl: Konya
Mesaj: 251
ahmetkocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 00:00
[QUOTE=Rockwariyum]2 tür damızlık koloni için 120 litre küçük olur düşüncesindeyim.  [/QUOTE]
bende aynı düşüncedeyim ama forum görmeyeli çok değişmiş. eskiden 120 litrede değil 2 değişik tür çiklet bir tür çiklet bile beslenemez yavru alımı zor olur denirdi şimdi 2 türe geçilmiş . Sp , mp, demo,snow , ıceman vs. ne ara huy değiştirdiler.
Olur süper olur diyen arkadaşlara ithafen, kumuydu kayasıydı vs. derken o 120 litre 100 litreye düşüyor nereye girecek 2 tür ?  
SAĞLIKLI ŞEKİLDE 100 litreye 1e 3d şeklinde ancak 1 tür beslenebilir o da yukarıda saydıgım türler için başka türler daha fazla ister. Onun için ben besledim oldu demeyin bunu diyenlere ben şunu soruyorum , sizde 2 metre karelik kafesin içinde yaşabilirsiniz peki neden 150 metre karelik evlerde yaşıyorsunuz ? Onlar hayvan bişey olmazda demeyin . 
Ben şahsen denedim buradaki tavsiyeleri dikkate almadım önce 120 litrelik akvaryumda tam 5 tür besledim . sp , ıceman , green terör , şeker imparator ve mavi imparator . balıklarım yanık kalmadı sık sık su değişimi yaptım ama 1 tane yavru dahi alamadım . sonra terörü çıkarttım sonra şeker ve mavi imparatoru çıkarttım sp ile ıceman kaldı. yine yavru alamadım . sorun balıklarda diye götürdüm yavru aldım . bu sefer sp , ıceman ve demasoni yaptım sonra snow ekledim yine yavru alamadım . İlk başta demasoniyi çıkarttım yine yavru alamadım , sonra ıcemanı çıkarttım snow ile sp kaldı yine yavru alamadım en son snowuda çıkarttım tek sp kaldı yine yavru alamadım . neden mi çünkü hala çok kalabalıktı 3e 8d vardı . 5'i geçen öldü şuan 1e 5d var . şimdiden çiftleşmeleri görüyorum bu bir ilk. yani ben her türlü kombinasyonu vs denedim OL-MU-YOR. Onun için bilmeden lütfen yorum yapmayın ben yaptım oldular ile yola çıkılmaz 1-2 kişinin yapması ile olmaz.... 

Konu Sahibi arkadaşı başka bir forumdan da tanıyorum eger hayvanlara biraz saygın ve sevgin varsa (ki zaten bu işi yapan kişi hayvanı seven kişidir) o akvaryumda tek tür çiklet besle. Tecrübesizsin söylemiştin o yüzden canlı doğuran besle demiyorum çünkü canlı doğuranlar cidden tecrübe isteyen bir tür o yüzden sana o konuda tecrübe kanaman için başka bir tavsiyede bulunabilirim . yavru çiklet alabilirsin akvaryuma 15-20 tane damızlık altı olana kadar sen tecrübe kazanırsın sonra o balıkları verip yerine canlı doğuran besleyerek bol yavrulu cıvıl cıvıl bir akvaryum elde edebilirsin 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

R. ÜnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 746
R. ÜnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2013 08:40
Yeterince yorum gelmiş ama bende 5 sene boyunca aralıksız sp beslemiş biri olarak birkaç fikrimi paylaşmak isterim. 120 lt sp için uygun bir hacimdir. Sp ler malavi gölünün nispeten küçük diyebileceğimiz bir türüdür. AKvaryumu güzel gösteren balıklardan çok dekor bence o yüzden kum ve kaya seçiminizi gözede hitap edecek şekilde yapın. Mesela çok ince olmamak kaydıyla krem rengi kuvars kum hem balıklarınızı strese sokmayacak hemde güzel gözükecektir. Biribiriyle aynı renklerde bolca kaya ile güzel bir dekor yapabilirsiniz. Balık satın alırken de kesinlikle yavru boyda olup ortalama 13-15 adet balık alın derim. 5-6 cm olmaya başladıklarında elemeye başlarsınız. İstediğiniz koloniyi en güzel bu şekilde oluşturabilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir