Saulosi ve sp Çiftleşmesi


malawi_cheartÇevrim Dışı

Kayıt: 30/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 4128
malawi_cheartÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2012 18:34
Onur bey beyaz prenses mavi prensesin albinosudur zaten yaşadığınız olay son derece olağan.:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babuqhtuLuÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/02/2012
İl: Malatya
Mesaj: 928
babuqhtuLuÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2012 23:30
[QUOTE=onurciklet] [QUOTE=babuqhtuLu] [QUOTE=DOWNSENDROMU47] [QUOTE=babuqhtuLu] [QUOTE=DOWNSENDROMU47] Bir birleri ile çiftleştiğinden eminmisiniz.Tek erkek sarı var,,, tek dişi saulosi mi var.Yanılmayın...[/QUOTE]

Hocam 3 dişi 1 erkek sarı prenses 2 Erkek 6 dişi Saulosi var akvaryumda fakat 1 ay önce erkek sp sıcaklardan dolayı akvaryumun üst kapağını söktüğümden  dolayı akvaryumdan atlayarak intihar etti.
Bu çiftleşme bizzat gözümün önünde gerçekleştiğinden dolayı bu konuyu açtım.
[/QUOTE]
Ozaman yeni türün hayırlı olsun......Resimlerini bekliyoruz...
[/QUOTE]

4 gün oldu dişi yumurta alalı kusturduğumda fotosunu sizlerle paylaşacağım.


[QUOTE=Tshkeen]Üstad yavruları büyütmeyecegim derken umarım bir katliyamdan bahsetmedin.. Eger öyle bir şey yapmayı düşünüyorsan.. Yavrularını seve seve alırım..(Paralı veya parasız farketmez)[/QUOTE]
Tabiki de katliamdan söz etmiyorum.

Eğer Malatyada iseniz elbette ki size verebilirim.
[/QUOTE]
Bence BAlığı ne kusturun nede kuluçkaya koyun ana tankınızda kalsın ve yavrular doğanın akışına kalsın ama ben o yavruların büyümesini karşıyım çünkü siz birine verirseniz 2 gün sonra sarı prensese benziyenler sarı prensesle , Saulosiye benziyenlerede saulosilerle çiftleştirilip kırma bir ırkı gelişecek .
Mesela birgün 2 tane saulosiden bir bakmışsınız mavileşmeyen bir balık çıkacak  10 numara bir sarı prenses erkek olacak aynı durum sizin tankınızda olsa ne yapardınız.
Örneğin geçen yıl benim tankımda 1 e 2 D mavi prenses  vardı mavi prensesin biri ağzına yumurta aldı bir baktım 50 adet yavrunun 15 tanesi beyaz prenses çok şaşırdım . hadi bunlar dbir birine yakın ırklar fakat bu iki türün benzerliği yok.
[/QUOTE]

Yazmayalı uzun zaman oldu fakat sizin dediğiniz gibi yaptım üstad dişiyi tanktan ayırmadım ve sanırım tanka saldı yavruları. Zaten sp leri Malatyada Forumdan tanıştığım İbrahim isimli arkadaşa verdim.


[QUOTE=farukzafer]Balıkların resmi paylaşılmamış galiba yalandan açılmış bir konu[/QUOTE]
Faruk bey ortada yalan olan birşey yok. Birşeyin doğru olması için illa fotoğrafı mı olması gerekiyor ?
Söylediğim şey kainatta ilk defa benim başıma gelmiş bir olay değil. Karma tanklarda genelde ortaya çıkan sorunlardan birtanesidir. Dişi sp yi ayırmadığımdan dolayı yavruları ana tanka kusmuş ve diğer balıklar tarafından yavrular yem olmuştur ve sonrasında akvaryumdan sp ler çıkartılmış tek tür saulosi ile hobiye devam etmekteyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir