Sebzeler ve Japon balıkları


djvahsetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Afyon
Mesaj: 666
djvahsetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:10
Arkadaşlar merhaba araştırmalar sonucunda düşündüm japon balıkları sebzelerden hoşlanıyor ve faydalı bende şöle bir liste yapayım dedim bu listede bulunanları çekinmeden verebilirsiniz. Bunlar hakkında bilmediğimiz var ise bilgi için yardımınızı beklerim.
Umarım çoğu kişiye faydalı olur bu konu.

Neler yiyorlarmış bak bak
1- Bezelye  (Sindirimi kolaylaştırır.) 
     Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra kabuğu soyularak balıklara verilebilir.
2- Marul
     Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra  balıklara verilebilir.
3- Ispanak
      Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra  balıklara verilebilir.
4- Dolmalık Kabak (Yaz kabağı)
5- Havuç
6- Salatalık
7- Elma (Haşlanmış)
     Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra kabuğu soyularak balıklara verilebilir.
8- Üzüm
9- Portakal Dilimleri (Zarsız C Vitamini için)
10-Sarımsak
      Sarımsak suyu yemlere enjekte edilerek hasta balıklara verilebilir.
11-Pirinç (Haşlanmış)
12-Brokoli
        Su da haşlayarak soğutulmaya bırakılarak soğuduktan sonra kabuğu soyularak balıklara verilebilir.
13-Mısır (Haşlanmış)
14-Fasulye
15-Muz

Bildiklerimin açıklamalarını yazdık diğerleri için ise bilen kullanıcılardan bilgi alabiliriz.
djvahset2014-12-25 15:33:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:17
Hazırlanışları konusunda da ayrıntılı bilgi verirseniz ya da makale gibi bir konu hazırlayabilirseniz güzel bir başlık olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:22
Haşlanmış patates, haşlanmış karnıbahar, semiz otu, kırmızı biber, v.b. çoğaltılabilir deneyimlemeniz lazım yumuşak haşlanmış sebzeler ağızda hemen dağılacak yada çiğ olayacak kolay yutulacak türden. mesutok2014-12-25 15:22:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djvahsetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Afyon
Mesaj: 666
djvahsetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 15:26
[QUOTE=Nefer]Hazırlanışları konusunda da ayrıntılı bilgi verirseniz ya da makale gibi bir konu hazırlayabilirseniz güzel bir başlık olacaktır. [/QUOTE]

Uyarılarınız için teşekkür ederim bildiklerimi düzelttim artık diğerleri için yorumlardan bilgi alıcaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ylmzydnÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2013
İl: Kocaeli
Mesaj: 682
ylmzydnÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2014 17:46
Salatalık,ıspanak,bezelye,haşlanmış mısır benim verdiklerim ve beğenerek tükettikleri ama havucu bir türlü sevdiremedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1505
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 09:06
Yalnız haşladığınız verdiğiniz ürünlerde tuz olmamalı arkadaşlar bu konuda önemlidir. Sadece suda haşlanmalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LegendTRÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2014
İl: Isparta
Mesaj: 64
LegendTRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 15:56
Merhabalar;
pul biberin iyi geldiği de doğru bir bilgi midir acaba?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:09
Ben pul biber hiç duymadım o kırmızı biber olmasın haşlıyorsun veriyorsun resimdeki biberi.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1505
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:12
Salçalık kırmızı (kapya) biberleri haşlayıp kabuğunu soyup ya da kurutulup toz haline getirilmişini verenler var. Kırmızı ya da mavi balıklara pigment sağlıyormuş. Deniz balıklarına da verilebiliyor ayrıca.umitlee2014-12-26 16:13:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LegendTRÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2014
İl: Isparta
Mesaj: 64
LegendTRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:27
Bildiğimiz pul biber  veya isot verdiklerini duydum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NeferÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]11797,1[/B]
Kayıt: 02/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 3824
NeferÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:29
İsot değildir yahu. Balığı terletir o bence. :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umitleeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1505
umitleeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2014 16:45
[QUOTE=Nefer]İsot değildir yahu. Balığı terletir o bence. :))[/QUOTE]

Şimdi aklıma geldi konuşan vatoza isot versek acaba bi uzun hava patlatır mı?

Şaka bir yana dediğim gibi bahsettiğimiz biber haşlanıp verilebiliyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djvahsetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Afyon
Mesaj: 666
djvahsetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2014 09:42
Bende pul biber duymadım hele isot hiç olmadı bulgur felamda verelim balıklar çiğ köfte yapsın 
Şaka şaka ama kızmızı biberi haşlayıp verebilirsiniz, sıkıntı çıkmaza salatalık ise vatozlar için diye biliyorum aman pul biber veya isot felam verip balıkları yakmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djvahsetÇevrim Dışı

Kayıt: 14/10/2010
İl: Afyon
Mesaj: 666
djvahsetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2015 11:40
Konu güncel çoğu kişiye faydalı olucaktır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir