Şelale Filtre Konusunda Sorularım Var!?


MertowskiÇevrim Dışı

Kayıt: 16/02/2008
İl: Bursa
Mesaj: 107
MertowskiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2008 21:33
Öncelikler herkeze merhaba arkadaşlar.Akvaryumumda balon moli ve plati cinsi balıklar besliyorum.Akvaryumum 70 litre civarında.İçerisinde 3 kök Çınar bitkisi var 1 tanede suyun yüzeyinde yüzen cins bir bitki var adını bilmiyorum.Akvaryumumda Atman F-201 iç filtre kullanıyorum ancak akvaryumumda hem çok fazla yer kaplıyor hemde ağızını karşıya yönlendirdiğimde direk bitkilere zarar veriyor vede balıklara.Sizden bana bu konuda yardımcı olmanızı istiyorum.Akvaryumuma şelale filtre alsam sesi çok fazla olur mu?Akvaryumumda çok fazla yer kaplar mı iç filtrede en gıcık olduğum sorun bu motor çok fazla yer kaplıyor daha önce hiç şelale filtre görmedim ve hiçbir fikrim yok bu konuda.Birde debi konusunu anlayamıyorum bana bu konuda yardımcı olurmusunuz yüksek debili bir şelale filtre önerirseniz çok sevinirim.
Şimdiden Teşekkürler!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2008 19:29

     Atman'ın iç filtre modellerinde şelale aparatı(damlatma) mevcuttur. Bu da kutunun içinden çıkar. Şayet çıkmadıysa filtrenizi aldığınız yere danışabilirsiniz. İşte bu aparatla iç filtrenizi şelale filtre gibi kullanabilirsiniz. Daha olmadı filtrenizin çıkışına bir aparat takarak yada bir aparat yaparak debiyi yan cama vurdurursunuz,akıntıyı minimalize etmiş olursunuz.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MGRBZ17Çevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2005
İl: Çanakkale
Mesaj: 176
MGRBZ17Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2008 19:43
  Sevgili Mertcan kardeş . Özellikle  100 lt. altı akvaryumlarda yüksek debili içfiltreler çok akıntı yapar . Bunu çeşitli yollarla engelleyebiliriz . Örnek olarak  atman filtrelerin ağızkısımlarına  takılan ve suyu istediğimiz yöne yönlendiren aparatı kullanarak akıntıyı yanlamasına öncama yukarıya doğru vererek akıntıyı azaltabiliriz . Şelale filtre ise temizliğinin kolay olması ve çok hızlı bir akıntı yaratmaması ile avantajlıdır . Fakat elektrik kesildiğinde suyu bırakması ve müdahale etmeden başlatılamaması bence tek dezavantajı. Ayrıca şelalelerin kartuşları arasına 1-2 cm kalınlıkta bir kartuş büyüklüğünde sünger koyarak temizliği mükemmelleştirebilirsin . Ama her elektrik kesildiğinde yeniden başlatman gerekebilir. Ayrıca su seviyen yüksekse şelale bana göre daha sessiz çalışıyor ve akvaryumun içine sadece bir emiş borusu giriyor .  Karar senin saygılar.  MGRBZ172008-03-11 19:45:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrah2889Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 135
emrah2889Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2008 21:28
Valla bende iç filtre var bende daha önceleri 70-80 litrelik akvaryum vardı iç filitre kullanırdım.Gayet memnundum ama taki bitki gelene kadar bence bitkin varsa arkadaşın dediği gibi ona göre ek malzemeler satılılır onlardan al ben öle yaptım hatta suyu 2 cm yukarı dogru fışkırtan malzemler bile var bitkine zarar vermez yada suyun yukarısından aşağı akıtan malzeeler var olmadı ondan al.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kibrittÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 345
kibrittÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Mart 2008 22:26
Bütün şelalae filtreler elektirik kesildiğinde yenidenmi başlatmak gerekiyor yani içine su koyup...
 
Doğrumu anladım acaba fişi takınca çalışmıyor mu dire?
 
Bence yavru akvaryuma şelale almayı düşünüyordum ama
 
 
elektirk gidince tekrar kurmak gerekiryorsa çok kötü benim için..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kir-piÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
Mesaj: 2
kir-piÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2008 17:06
Su seviyesi yeterince yüksek olduğunda şelale filtrede tekrar başlama sorunu olmuyor, ben atmanın şelale filtresini kullanıyorum, ilk aldığımda ben de bu tekrar başlama sorununu yaşadım hatta gidip geri vermeyi bile düşündüm, sonra bu sorunun filtre içindeki suyun emiş borusu aracılığıyla tekrar akvaryum içine dönmesinden olduğunu anladım ve su seviyesini yükselttim, iki üç günde bir su seviyesini kontrol ediyorum ve belli seviyenin altına düşmüşse ilave ediyorum bu şekilde tekrar başlama sorunu yaşamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir