Seramik boncuk şartmı


ekiraz112Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2009
İl: Sakarya
Mesaj: 31
ekiraz112Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 14:59
Selam arkadaşlar 2 gün önce bitkili akvaryumumda dış filtre temizliği yaptım. Seramik boncukarı çıkarıp kalın gözenekli sünger şeklinde en alt kata koydum.Sizce seramik filtrede illa gereklimi, olmamasının ne gibi zararı olabilir. Cevaplar için şimdiden teşekkürler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 22:25
Dış filtre hiç boşluk kalmadan dolu olmalı. Seramik işlevi suyu parcalara bölerek yavaşlatmak ve filtrenin genelinde aynı debide su yaratmak ikinci görevide azda olsa biolojik filtrasyon bakterisine yataklık etmek. Yerine mavi süngerde kullanabilirsiniz fakat çabuk dolar ve tıkanır temizlemeside zor olur mutlaka çesme suyu gerekir ki buda her temizlikte sistemi bozar. Başka malzemeler yani torf, mercan kırığı, ekstra substrat gibi şeyler yerleştirmek için azaltılmasında problem yoktur. Mesela sadedece sert su seven türler bakılıyorsa boncuk yerine mercan kırığı konabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FistanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2009
İl: Izmir
Mesaj: 232
FistanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2011 01:12
Dış filtre mekanik filtrasyondan çok biyolojik filtrasyon için önemli görev üstlenir. İçerisinde oluşacak bakteriler biyolojik filtrasyonda görev alır.Seramik boncuklar daha fazla yüzey alanı sağlar ve daha fazla bakteriye yuva olur.
İnce ya da kalın gözenekli süngerler yerine seramik boncuklar, akvaryumunuzun su dengesine daha fazla yararı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir