Sıfırdan Akvaryum Kurulumu


AbgestorbenÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 12
AbgestorbenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2020 12:00
Herkese merhabalar,

Yaklaşık 10 sene önce 30 litre civarı bir low-tech akvaryumda moss, eledoa, sesiflora bitkileri ile karides ve bir kaç lepistes baktım ve malesef 1 yıl sonunda tecrubesizlik ve imkansızlık sebebi ile bitkilerimi kaybettim ve hobiden uzaklaştım. Edindiğim en büyük tecrube ise adım atmadan önce araştır ve mutlaka bilenlere danış oldu.

İçimde güzel bir akvaryum kurmak hep ukte kaldı. Şimdi herşeye sıfırdan başlayarak yeni bir akvaryum kurma niyetindeyim ancak atacağım her adımda sizlerin değerli bilgilerinizden faydalanmak isterim.

60x35x40(h)cm cama cam 84lt bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.
Zeminde birkaç kütük ve kaya ile genel hatlarıyla bir çim görüntüsü oluşturmak istiyorum. Bunun için aklımda mini parvula bitkisi var, zemini tamamen kapatmak istiyorum.
Arka planda ise yine akvaryumun arka kısmını göremeyecek yoğunluğa ulaşabilecek 3-4 çeşit arka plan bitkisi istiyorum fakat bu bitkilerin cinsleri konusunda net değilim.
Birkaç tane de güzel görsele sahip orta planda yer alacak bitki ilave edebilirim.

Canlı olarak ise karides ve neon tetra (tavsiyelere göre farklı sürü balıkları da olabilir) düşünüyorum.

Maliyeti mümkün mertebe düşük tutarak ve bu defa mutlaka tüplü sistem ile Co2 takviyesi yaparak bu akvaryumu oluşturmak niyetindeyim.

Aydınlatma, filtre, zemin ve Co2 malzemelerini nereden en uygun fiyatla temin edebilirim? Ve hangi marka/model ürünler f/p açısından tercih edilmesi gerekir hususunda yardımlarınızı beklerim. Şimdiden herkese değerli yorumları için teşekkür ederim. İyi forumlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamza ÖzelÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/01/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 712
Hamza ÖzelÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2020 14:08
Parvula mini yavaş gelişen bir tür başlanğıç için sizi tatmin etmeyebilir sabır gerektiriyor.

Bitki olarak gül bitkisi çeşitlerine kesinlikle bakın orta ve arka planda kullanılabilir türüne göre çok güzel renkleri olan türleri var ve bakımı kolay.

Aydınlatma mygos,power led(deep red,royal blue,6500 k soguk beyaz),power led(full spectrum,soguk beyaz) ve forumdam rifai nickli üyenin yapımı olan smd led(royal blue,deep red...) armatürleri kullanmış biri olarak tavsiyem rifai beyin yaptığı smd led armatür en tatmin ediciydi.

Zemin imkanını tamamen maddi imkanıza bağlı.

1.Sadece aqua soil (Tropica Aquarium Soil gibi)
2.Altan üste doğru lav kırığı,besin katmanı(jbl aquabasis,fondo vivo gibi),en üstede dere kumu,bazalt kum gibi bitkileri tutacak bir tür.Bunu lav kırığı kullanmadan besin içerikli kum ve üst kum şeklinde de yapabilirsiniz.
3.Sadece dere kumu,bazalt kum gibi kumlar kullanıp kapsül gübreylede destekleybilirsiniz.

[EDIT]Hamza Özel,2020-10-13 14:10:10[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]226159,Abgestorben[/T]
+1: [T]214092,Nursun[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AbgestorbenÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 12
AbgestorbenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2020 11:11
Hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. Bitki tavsiyelerine tamamen açığım ama öncelikle ekipmanlarımı toparlamaya çalışıyorum. Dün güzel bir fiyata bulunca ikinci el bazı malzemeler aldım. Gidişatı netleştirmek adına ufak ufak adım atmaya başladım. Aldığım malzemelerim:

* 50x35x35cm akvaryum
* Yaklaşık 10lt Oliver Knott NatureSoil Brown kum. Kuma farklı bir kum karışmaması adına kapsül gübre tercih etmemin bir sakıncası olur mu? Ve hangi ürün tavsiyenizdir?
* Sunsun HW-603B filtre
* Isıtıcı
* Floresan ve LED döşenmiş bir armatür var ancak özellikleri konusunda net değilim, gerekli takviyeleri kendim yapmak niyetindeyim.
* Öncelikli olarak Co2 sistemini almak istiyorum. İstanbul'da en uygun fiyata gerekli bütün malzemeleri temin edebileceğim bir yer var mıdır? İkinci el olarakta araştırıyorum fakat dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir