şikayet


BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 00:13
[QUOTE=omardaing]En azından olumlu bir hava oluşmaya başladı. İnşallah Burhan ve Fazlı Beylerin olumlu tavırlarına Tuna Akvaryumun katılmasıyla herşey tatlıya bağlanmış olur.[/QUOTE]

Ömer bey benim zaten fazlı beyle hiç bir sıkıntım yok çünkü akvaryumu yapan kendisi değildir. 
Sadece sıkıntılarımdan dolayı fazlı bey gelip durumu değerlendirmiştir. Yukarıda belirttiği gibi deniz beyin her türlü işlemlerden haberi vardı ve deniz beyle görüşmeler neticesinde fazlı bey konuşulanları bana aktardı bende abi ne gerekiyorsa yapılsın yeter ki sorun çözülsün istemiştim. Belirttiği gibi malzeme çantasının olmamasından dolayı kendim gidip malzemeler buldum.

Kısaca Fazlı beyin tüm söylediklerine katılıyorum yani arkadaşlar hepsi gözümün önünde gerçekleşmiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 09:39
Fazlı beye teşekkür ederiz konuyu aydınlattığı için.Tuna akvaryum Deniz bey de gerekeni yapacaktır eminim.Kendisine bu yakışır.Olayların tatlıya bağlanmasını hepimiz çok istiyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 15:43
Bugün Tekrar Tuna Akvaryum deniz beyi aradım. Çok medeni bir şekilde görüşmeler neticesin de kendi aklımda olan fikirlerimi beyan ettim kendi de kusursuz olmadığının kanaatine varmış bir halde evet söylediklerin mantıklı sen bir dene olmazsa bende elimden geleni yaparım diye telefonu kapattık. 

Şimdi bu konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var ?

1- Fonda açılan 10 adet mantap delikleri mevcuttur ( Onları ne ile Kapatabilirim ? )

2- Fonun Sol üst köşesinde Su geçisi için bir yol açılmıştı bunu videoda göreceğiniz gibi plexi ile kapatmış bulunmaktayım bir sıkıntısı yok bana.

3 -Fon arkasında ki kulenin hareketsiz kalan bölümü içinse söyle bir düşüncem var arkadaşlar çizim tecrübem olmadığından anlatmaya çalışacağım.

Kule attan emiş li olduğu için ve akvaryumunun solundan 25 cm gibi açıktı olduğundan dolayı kulenin sağında kalan durgun yere küçük bir kafa motoru koymayı düşünüyorum. Bu Sayede üsten dalgalandırma yapıp pisliklerin tekrar alttan kulenin emiş yerine yol göstermesini sağlayacağım.

Sizce bu şekilde ki işlemler de sonuca varabilir miyim ? 


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=AmOrYPyvEBQ[/VID]

[VID]http://www.izlesene.com/video/fon-arkasi-2-mov/6042073[/VID]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 16:57
Bu tür teknik konularda çok fazla bilgim yok ama Burhan abi acaba dış filtre alsan koysan hem oradaki pislikleri temizleyip hemde biyolojik döngüye ve mekanik temizliğe katkısı olmazmı acaba?
 
Fondaki delikleride Hani böyle silikon tüpü gibi ama içinde silikon değilde böyle sarımsı bir köpük var sıkınca kuruyor köpük gibi oluyor onunla doldurabilirsin diye düşünüyorum,
 
Pleksi ile kapattığın yerinde gördüğüm kadarıyla ve anlayabildiğim kadarıyla görüntüyle uzaktan yakından alakası yok ve öyleysede extra bişey yapmanada gerek yok orası için,
 
Kıt tecrübemle aklıma gelenler bunlar abicim, Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 02:34
     Arkadaşlar merhabalar;

     Öncelikle sert üslubum için herkesten özür dilerim. Bunen nedeni Burhan Beyin konuya ilk yazdığı bazı yorumlardır. Burhen Bey'le ya da herhangi bir müşetimle alıp veremediğim hicbir sey yok. Tuna Akvaryum olarak elimizden geldiği kadar iyi imalatlar yapmaya çalışıyoruz, kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Beni karakter olarak yakın müşterilerim ve arkadaşlarım tanır. Bizde hic bir zaman üçün beşin hesabı yapılmaz, kimse icin de yapılmadı. İmalat bir ekip işidir ve bir imlatatta işyerinde çalışan herkesin emeği vardır. Hatalar da olur kimi zaman sonucta bir imalat ve işçilk işidir akvaryum. Bazen benden kaynaklı olur bazen de çalışanlarımızdan kaynaklı olur. Ama biz her zaman imalatlarımızın arkasında olduk ve her türlü problemi çözmeye çalıştık. Bunlar laf değildir. Bir kaç gun erken ya da geç olabilir ancak asla KAYITSIZ KALMADIK. 

     Konu başından beri esasında bana gore püf noktalarını yakalayan bir iki arkadaş olmuş. Bunlardan birincisi bu duruma canım cok sıkıldı hatta inanılmaz derecede sıkıldı. Çünkü bir akvaryumun imalatının nasıl bir emek sonucu ortaya cıktığını hele de  Burhan Beyin ki bir akvaryumun nasıl bir emekle ortaya çıktığını belki bilirsiniz belki bilemezsiniz. Biraz önce dediğim gibi imalat bir ekip işidir. Ancak ben az sayıda hatırlı müşetirilerimin akvaryumunu ekibime elletmeden kendim yaptığım zamanlar olur. Bu insanların başında Hasan Karakuş gelir. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Çok iyi paralar kazadığımız için değil kendisine olan hukukumuzdan dolayıdır. Diğer bir kişi Orkun Kızıltan Beydir onun iş arkadaşı Mehmet Beydir, içerenköydeki Emre Beydir, diğer bir kişi de Burhan Ercan Bey olmuştu. Ben Alicanın ve Kahramanın akvaryumunda bile boyle bir ozveri ile çalışmadım. Normal züreçte ekip çalışması sonucu imal edildiler. Burhan Beyin akvaryumuna atolyeden evine gonderilediği ana kadar benim elimden başka kimsenin eli değmedi. Bilgim ve tecrubem doğrultusunda yapılabileceklerin en iyisini yaptım onun için. Zaten konuya bu kadar sert tepki gostermemin sebebi de budur. Akvaryumun yapım aşamalarının bir çoğunda web cam ile bağlantı kurduk ve birlikte kararlar alarak en iyi şekilde dizayn etmeye çalıştık. Kaç gece ekibim eve gittikten sonra ben o akvaryum için kolları sıvayıp milimetrelerin hesabını yaparak gece yarılarını geçtim en iyi dekoru ve sistemi kurmaya çalıştım ben bilirim.

     Sonuçta ayda en azından 15-20 tane mobilyalı özel imalat yapıyoruz ve ben biliyorum ki Burhan Ercan beyin akvaryumu hem işçilik hem de sistem konusunda kusursuz oldu. Burada iki nokta da soru işareti var, ben sorup ben cevaplayayım....

     1. Su seviyesi surekli yuksek seyrediyor, sumpın kafa motoru olan bolumunde su hızla azalıyor ancak aynı miktarda taşamıyor. Sorun acaba ne olabilir?
     CEVAP: Kafa motoru tahliye olandan daha fazla su basıyordur. Motor değiştiği anda bu sorun çözülürdü... Taş çatlasın 80-100 bilemediiniz 150 TL ye patlar dı bu sorunun çözümü. 50 kere soyledik dinletemedik. Sonunda farklı  çözümler üretmek zorunda kaldık.

     2. Fon arkasında pislik birikiyor. Neden olabilir? Nasıl çözebiliriz.?
     CEVAP: Arka fon bizim imalatımız değil. Bana arka fonu müşterilerim getirir, sumplı olacak kule fon arkasında kalacak derler bende bunu en iyi şekilde yaparım. Hala da pislik kalıyor ise bizim elimizde sihirli değnek yok. Oraya bir kafa motoru daha koyabilir ya da ayrıca bir dış filtre takabilirsiniz. Fonu biz mi icat ettik arkasına pislikleri biz mi atıyoruz. Fonun arkasında ki kule bu kadar çalışabiliyor demekki yinede kuleyi fon arkasını en iyi temizleyecek şekilde yapıyoruz. Neden fon üreticiclerini ya da sartıcılarınına sorulmuyor KARDEŞİM BU FONUN ARKASINDA 50 LİK PİMTAŞ TAŞIRMA VAR AMA ÖLÜ ALANLAR KALIYOR VE PİSLİK BİRİKİYOR DİYE. Burada sanki şöyle bir hava var: ABİ BAK BU FONU BİZ SATIYORUZ ARKASINADA KULE YAPIYORUZ GRAM PİSLİK KALMİYOR, FON 600 TL KULE BEDAVA ABİİİİİİİ...     

     Boylebir sey olmadığı gibi biz siparislerimizi müşterilerimizin talepleri doğrultusunda alır ve ne istenildiyse onu yapar veririz. Sıkıntılı noktalarda uyarırız. Uyarmamıza rağmen de bunu isteyenler de olur ayrıca. Burhan Beye fonu biz satmadık ya da vermedik. O fonu Burhan Bey bize getirdi ben boyle bir sey istiyorum dedi biz de yaptık ve kendisi de biliyor ki en iyi şekilde yaptık. Burdan da sorarım kendisine: Sipariş aşamasında konustuğumuz ancak size farklı ya da yanlış gelen bir uygulama oldu mu?

     Benim zoruma giden Burhan Beyin tavrı ve ilk mesajında yazdığı şu cümlelerdir:
1. "Üstad Deniz Beye buradan duyrulur" ifadesi (üstad Deniz dinlemede...)
2. "Galiba kaderimiz akvaryumu yaptırıp parasını odemek gibi bir sey" ifadesi (ne gerek var odemeye hediyemiz olsun diyesim geldi)
3. "Hamdolsun ben de ŞİMDİLİK sızdırma gibi bir sorun yok" ifadesi (ilerde olur inşallah diyim ne diyim)

     Burada bir samimiyetsizlik olduğu açık. Sızdırma sorunu binde bir olur. Mesela son 2-3 yıldır yaşamamıştık Ayhan Bey'e yaptığımız akvaryumda oldu. O da dakika da bir kaç damla sadece o kadar. Burada bir ziyan hasar ve kayıp yaşanmamasına rağmen ben kendisinden hem telefonda, hem yazdığı geri bildirime verdiğim cevapta hem de bu konuda 50 kere ozur diledim ve hatamızı kabul ettim ne gerekiyorsa ve talep ediyorsa da yapacağımızı belirttim. (bu arada akvaryumları yapıştıran da ben değildim Fazlı'ydı ancak burada onemli olan Tuna Akvaryumun malının ne kadar arkasında olduğudur. Hata benden kaynaklı da olabilirdi  bir başkasından da yine aynı şekilde yaklaşırdık olaya.

     Biz hatalı olduğumuz her durumda her zaman ozur dilemeyi de bildik telafı etmeyi de. Benim çok az müşetim için yaptığım özel imalatlarıma, gece gunduz harcadığım saatlarime rağmen bana bu ifadelerin kullanılması zoruma gitti açıkçası. Burhan Beyden beklemezdim ama olan oldu. Kendisi akvaryum içine taktırdığı fonun maliyetini 50 kere yazmış, Biz ona gonlumuzden koptu diye ön camı Extra Clear yaptık, 8 cm kapakta florasan ve buhar camı olmaz çalışmaz dedik bizi dinlemedi yaptırdı sonra florasan tesisatı sığmayınca 15 merte Led aydınlatmayı maliyetinin de altına (180 TL ye) yaptık evine gonderdik kapak içine monte ettirdik. Şimdi düşünüyorum da çok hatalarımız oldu hakikaten....

     Burhan Beyin Akvaryumunu bütün bunlara rağmen geri alırız dedik. Sadece fonu sokmeyelim dedim.  Fona ihtiyacımız olduğu için değil o akvaryumdan fonu sokmek icin akvaryum dağıtmak gerkiyor çünkü sonra da kaldır at çöpe. 

     Bütün bunlar bir sump motoru değişimi ile ve fon arkasına bir küçük kafa motoru atmakla ya da dış filtre bağlamakla çözülebilirdi oysaki. Ancak akvaryumun anası ağladı resmen. Taşırma borusu kesildi, fona tahrip edildi ,kule camı kesildi, fona delikler açıldı vs vs. Bizden daha iyi bildiği için sump motorunu değiştirmedi. Bir çoğunuzun hayatında 2, 3 en fazla 5 akvaryumu olmuştur biz ayda en az 15 tane sump lı akvaryum yapıyoruz.

     Bu gun Burhan Beyle telefonda gorustuk. Ben nazik bir insanım kendimi de iyi bilirim. Yine kendisine dedim bizden de hatalar olabilir benden istediğin bir yardım olursa ara gerekeni yaparız dedim. 

     Benim için üslup önemli hakkaniyetli olmak önemli. Ayhan Bey mesela adam ne dese yeridir. Show olsun diye soylemiyorum. Adama akvaryum yapmışız sızdırma sorunu olmuş. Gelin dedi gelemedik, en sonunda bana bir tüp slikon gönderin ben halledeyim dedi 2-3 kere adresini mesaj attı bir tüp slikonu kargo ile gönderemedik adama. Yerden göğe kadar haklıdır. Bende tüm yazılarımda boyle yazmısımdır. Adam ne istese hakkıdır. Hatalıyız ve ben bunu biliyorum. Gereken herseyi de yaparız. Ancak Burhan Beyin boyle bir durumu gercekten yok. Acırım da harcadığım emeklere acırım. 

      Sonucta ticari bir firmayız burhan beye yaptığımız akvaryuma 1400 TL aldıysak bize maliyeti belki 900 TL gibi olmuştur. Ben 900 TL ye mal ettiğim ön camını axtra clear taktığım maliyetinin altına LED aydınlatma yaptığım akvaryumu Sadece akvaryum ve fon olarak 1400 TL almaya razı oluyorum ancak arkadaşım diyor ki şunu yapalım derseniz şu butona tıklayın bunu yapalım derseniz de bu butona tıklayın. 

     Forumdaşlık guzel bir sey. Yardakçılık ve goygoyculuk başka bir sey. Ben bu foruma 2004 te uye olduğumda forum uye sayısı 85 kişiydi. O gun bu gundur de bir sekilde bu forumda oldum hep ancak bu kadar insafsız, bu kadar genel, bu kadar siyasi olduğu bir zamanı gormedim. Sizden ricam google'a "siyanobakter mücadelesi" yazın ilk sırada akvaryum.com forumun bir linki çıkacak, biri yazmış yeşil su ile mücadele yöntemi hakkında. Bu makaleyi yazan benim. Aradan 8 sene geçmiş konuyu yazınca hala ilk sırada benim makalem çıkıyor. Eski üye yerine yönetici adında yayımlanmış Şu anda bile siyanobakter bilenlariniz ya da yaşayanlarınjız azdır. O zamanlar nickim Orfoz'du o zamandan beni tanıyanlar bilirler beni. Çok kişinin bildiklerinden benim unutuklarım fazladır. Ukalalik olarak algılamayın. Zamanında bir çok yerli ve yabancı kaynağı araştırarak onlarca makale yazdım bu foruma. Kusura bakmayın alınmayın da ama bir coğunuzun evinde akvaryum yokken ben nitrat dongusunu, azot dongusunu , anaerobik bakterileri araştırıyordum ve bu foruma makaleler yazıyordum. Sonra ticari uye oldum, FOU oldum, tekrar FOU oldum tekrar ticari oldum vs vs. Bu aşamaları Refet Ali Yalçın Bey iyi bilirler.

     Sonuc olarak kendi adıma sunu soylemek isterim. Ben işimi iyi yapmaya çalışan biriyim bunu iyi biliyorum. Burhan Bey in akvaryumu anlatıldığı gibi imalat sorunlu bir akvaryum değildi (oyle olsaydı kapısında yatardım yemin ederim). Kimseden haketmediğim bir kuruş kazanmadım ve kimseyi yanıltmadım. Sadece bazen tecrubeye biraz saygı duyulursa eminim bir cok sorun ortadan kalkacaktır. Burhan Beyin sorununa da yardımcı olabileceğim bir husus varsa beni araması yeterlidir ben gerekeni her zaman yaparım.

     Tüm forum üyesi arkadaşlarıma teşekküer ederim...

     Saygılar...
TUNA AKVARYUM2012-04-04 03:41:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mgucluÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Konya
Mesaj: 109
mgucluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 07:25
Bence esnaf daha olgun olmalı. Zaman zaman ben de ipin ucunu kaçırıyorum. Ama hep zarar gördüm. Esnaf haklı da olsa haksız da olsa toleranslı olacak. Müşteride empati yapmayı bilecek, esnafın halinden biraz olsun anlayacak. 

 Ayrıca her iki tarafa gösterdiği erdemli davranışlardan dolayı teşekkür ederim. Nasihat veren değil örnek olan insanlara ihtiyacımız var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deliorman2010Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 257
deliorman2010Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 08:51
Sorunun cozum yoluna girdigini gormek guzel, Fonu bilen birisi ve yaptirmaya calisip sonra vazgecen birisi olarak :)  Fonun arkasi cok genis o yuzden bir dis filtre ile rahatlikla ordaki sorunu halledersin hatta orasinin hacmine gore ic filtre bile senin isini gorur. Elektrik sarifyatini biraz arttirir ama sorunda kalmaz. Deniz beyde anladigim kadariyla gerekeni her zaman yaparim dedigine gore sorun hal oluyor gibime geliyor.  Cok radikal bir karar İlyasin dedigi gibi oraya su gecisini onlemek fonun ustunu cam ile kapatip suyun gecisini engellemek. (tum acilan mazgallarin kapatilmasi sartiyla :D Neyse benim nacizane fikirleirm bunlar hayirlisi olsun kardesim. Her turlu destege hazirim biliyorsun 120 lt yi dondurecek eski bir ic filtrem duruyor ne zaman istersen emrine amade. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sprwonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 956
sprwonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 09:24
İki tarafında sorunu çözme yoluna gidip, söylenen tatsız kelimelere, metanetli ve olgun yaklaşımından dolayı tebrikederim,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

İLANGİÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 34
İLANGİÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 10:32
İki taraf için çok sevindim ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 11:31
Bu arada bir konuda Burhan beyi eleştireceğim. Akvaryumun videolarını koymuş koyduğu videolar da fon arkasında biriken pislikleri göstermiş bize üretim hatasıymış gibi. Ama o tür fonlarda arka alanda zaten pislik birikir bu üretim hatası değildir ki o pislik aslında kafaya çok takılacak bir şeyde değildir ama illa ki kalmasın deniyorsa bir kafa motoru vs. ile halledilir.
O videonun varlığı pek doğru bir hareket değil gibi.
Deniz bey tavrınızı değiştirmenize sevindim çünkü haklı dahi olsanız bu tavır ticaretinize zararlı olacaktır.
Size bir sorum olacaktı çünkü Tuna akvaryum isim olarakta yer olarakta tanıdık gibi geliyor. Beylikdüzü  Evrim sitesine akvaryum kurdunuz mu hiç? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 11:40
     Beylikdüzüne belki 20 den fazla akvaryum yaptık, istanbuldaki en potansiyel yerlerden birisi. Ancak hangi siteye yaptık hatırlamıyorum. Ölçü ve mobilya rengi soylerseniz hatırlarım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aydins74Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 471
aydins74Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 11:50
Ölçüleri şimdi tam hatırlamıyorum ablama yaptırmıştıkta Sefaköy'de Sahin pet shop aracılığıylaydı. Önemli bir şey olduğundan değil meraktan sordum sadece. Takılacak bir konu değil :)

Burhan bey eleştirime teşekkürle karşılık vermenize sevindim hoş bir hareketti.
Umarım her iki tarafta sorunları halleder ve ikinizden de kurtuluruz! :))) (Ne olur ne olmaz diye şaka olduğunu özellikle belirteyim. Net ortamında yanlış anlaşılmak çok olay oluyorda.)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 20/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 75
TUNA AKVARYUMÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 12:02
     Aydın Bey şahin petshopla bir tanışıklığımız yok bizim imaltımız değildir... İnşallah bir gun biz yaparız size gerekirse...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BURHANERCANÇevrim Dışı

[C]2,1,104587[/C] [B]7564,3[/B]
Kayıt: 05/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1745
BURHANERCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 12:47
Deniz beyle görüşmelerimiz neticesinde kısmetse yarın kendisi gelip sorunların giderilmesi için elinden geleni yapacağını görüşmüş bulunmaktayız. 

Ben eşlik edemeyeceğim kendisine işte olduğumdan dolayı ama en iyi şekilde ağırlarız yine buna şüphesi olmasın artık top deniz usta da allah kolaylık versin şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir