Silinebilir


mck007Çevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 51
mck007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 11:34
Maşallah usta sağolasın

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

adanalı001Çevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2012
İl: Adana
Mesaj: 240
adanalı001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 11:45
Önemli değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efendi061Çevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2011
İl: Trabzon
Mesaj: 105
efendi061Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 11:51
hocam şimdiden bol yavrulu günler dilerim.
namı diyar "sp" en kolay yavru alabileceğin malawilerden.tuz dış parazitler için contrada beyaz benek için kullanılır.
 
tuz 20 litre için bir tatlı tatlı kağışı gelecek şekilde koyarsın ilk tankına.sonra 20 litre çekim yaparsan bir tatlı kaşığı 40 lt yaparsan 2 tatlı kaşığı şeklinde ilave edersin oranını buna göre ayarlarsın fazla tuz sıkıntı olur azıda tam işine yaramaz.
 
contrada balıkalr için güzel bir ilaç yan etkisi yok.20 litreye 1 damla şeklinde kullanabilirsin.
 
yemleme konusuna gelince ben balıklarımım hersabah ve her akşam yediriyorum pazar günleri evde olduğum için 3 öğün yiyiorlar.pazartesi günleri hiç yemek vermiyorum.bunun amacıda balıkların bağırsak sisteminin temizlenmesi içindir.bazı okuduğum yazılarda yumurtlama içinde gerekli olduğunugörmüştüm.
 
gelelim yavru işine balıkların sevdiği bir kum silis kum öneririm "sp"ye. dişilerin kendini güvende hissedebileceği kadar saklanacak taşlık olduktan sonra balıklarında tam damızlıksa ve gerçekten dişi erkek oranları doğruysa bir ayı geçmeden dişiler yumurta alırlar . bu sürede erken yumurtlayan olursa atma ihtimali vardır . çünkü yeni akvaryuma oturma süresi uzun olabilir. ben kendi "sp" lerimden akvaryuma 4 gün önce attığım dişiden yumurta ve 50 ye yakın yavru almıştım. biraz şans işi galiba.ama akvaryumda balık sayısı az gibi geldi bana en azından yavru 4-5cm falan 10 tana yavru balık atarsan balıklar hem daha az stresli olurlar daha az korkarlar hemde birbirlerine güven verirler.(kendi deneyimlerim )
 
bunun dışında yemlemede sera flora tropikas super spranül forte ve tetra discusu tavsiye ederim.
 
bol yavrulu günler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Şenol SinoğluÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 356
Şenol SinoğluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2013 12:40
Contra ichyo (metilen mavisi) beyaz benek ilacıdır. Su düzenleyici değildir. Hastalık olmayan bir akvaryumda kullanılması da gereksizdir. Bunun yanında Bakteri döngüsünü olumsuz yönde etkiler, Yararlı bakterilerinde ölümüne sebep olur. Akvaryumda beyaz benek var ise bile ana tankta kullanımı pek tavsiye edilmez. Genelde karantina tankında uygulanır. Bu ilaçla ilgili hem bu forumda hemde google da birçok bilgiye erişebilirsiniz. Buyrun birtanesini ben buldum. Yorumlara bakın..
 
 
Kaya tuzu kullanmanı tavsiye ederim. Balıklara sahiplenecek, Saklanabilecekleri ortamlarda oluşturursan sen istemesende onlar oldukça fazla yavrularlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir