Silinebilir


gandalfthegreyÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 06/10/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 63
gandalfthegreyÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2020 19:47
.[EDIT]gandalfthegrey,2020-11-24 23:06:48[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FlexaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/06/2018
İl: Yurtdisi
Mesaj: 838
FlexaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2020 21:48
Normalde bu tür konulara rahatlatıcı cevap yazmaktan sakınırım, çünkü sonuçta biz durumu tam görmüyoruz. Görsek dahi "kaza" denilen bir tabir var, ne olacağını öngöremeyebileceğiniz şeyler olabiliyor. Fakat şunu söyleyebilirim, benim akvaryumumda da benzeri bir durum var, ne kadar olduğunu ölçmedim ama çok kusursuz hizalı değil. 150 litre kadar bir akvaryum, 2 yıldır da kullanıyorum. Altında da strafor yok. Hatta ikeanın şu dört tane metal ayaklı zangır zangır sallanan karton masalarının üstünde duruyor, içerisinde de bir sürü kaya var. Elbette ortaya destek atmam gerekti, kendimce tahtaları yapıştırdım. Geçenki İzmir depreminde suyun kayda değer bir kısmı taştı, kayalar kaydı, bitkiler çıktı, evdeki bir sürü şey döküldü ama akvaryum hala sağlam bir şekilde duruyor. Kayıt kuşak da yok bu arada, 6 mm cam var sadece.

Bana kalacak olursa bu olay bazı durumlarda çok abartılıyor. Hadi ben fizik, mühendislik iç güdümle biraz ön görerek hareket ediyorum ama yine de tahmine dayalı. Fakat eminim ki çoğunluk benim yaptığım riske asla girmez ve önermezdi. Ben de önermem ama eldeki imkanlar bu ne yazık ki.

Ben sizin durumunuzda ne yapardım onu söyleyeyim, aklınıza yatarsa bunu yapın. Strafor yerleştirip akvaryumun içine oturabileceği bir basıklık sağlayın. İç kısma biraz kum koyun, bırakın kum boşlukları doldursun. Böylece yükü zemine dağıtmış olursunuz, hiçbir kaygınız da olmaz.

Ben olsaydım böyle yapardım, yapın diye önermiyorum. Benim bu konudaki çılgınlığım normal seviyelerde değil göründüğü üzere, fakat ben böyle yapardım. Rahat rahat da uyurdum. Ama her şeyden önemlisi daima iç huzur. Tedirgin edecekse sabırlı davranıp yeniden kurmanızı öneririm.

Güle güle günlerde kullanın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

redruaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2006
İl: Burdur
Mesaj: 225
redruaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2020 08:51
1-2 milim boşluğu köpük ile değil laminant parke altına serilen şilte ile doldurabilirsiniz. İncecik halı gibi bir malzemedir. Hatta 2 kat bile serebilirsiniz. Daha sonra da köpük koyarsınız en alta. Şilte arada ince tabaka olarak kalır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir