Simsiyah sarı prenses yavrusu


kabus34Çevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 148
kabus34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 16:46

Aynı şekilde bende yaşadım bu olayı.Sonradan düzeldi yani sapsarı bişey oldu.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan YavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 28
Hakan YavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2007 23:43
[QUOTE=BarışCan] [QUOTE=Hakan Yavuz]Genetik bir eksiklik olabilir. Sizin bu olusum uzerinde hicbir etkiniz olamaz. Bakalim yavru büyüyünce nasil görülecek.

Benim de sari prenseslerimden birisi yavruladiginda, yavrularin yarisi kirmizi gözlü yarisi siyah gözlü doguyor. Kirmizi gözlü yavrularin 3 aylik olmalarina ragmen göz renkleri hala degismedi. Gen meselesi yani ;)
[/QUOTE]
Valla arkadaşım eğer bu dediğin gerçekse fotoğraflarını paylaş. Çünkü albino sarıprenses yok diye biliyorum. Bu ilk olabilir yaniSmile
Saygılar
[/QUOTE]
 
Sözüne ettigim baliklardan birinin fotograflarini gönderiyorum. Balik hemen hemen 3 aylik. Anneyi akvaryumcudan almistim ve aldigimda agzi doluydu. Aldiktan üc hafta sonra toplam 11 yavru cikardi; yavrularin 5 tanesinin gözü kirmiziydi. Yer darligindan yavrulari dagittim, gozu kirmizilardan sadece resmini verdigim balik kaldi elimde (Bu kadar nadir görüldügünü bilsem vermezdim kirmizi gözlü yavrularimi)
 
Maalesef anneyi akvaryumcudan agzi dolu aldigim icin babayi bilmiyorum. Ancak alisveris yaptigim akvaryumcu sari prensesleri bir akvaryumda tutuyordu ve farkli türleri karistirmiyordu. Soyle bir düsünürsek; Akvaryumcunun baliklari satin aldigi toptanci da herhalde farkli türleri karistirmadan üretim  ve nakil yapiyordur. Öte yandan zaten  toptanci agzi dolu baligi akvaryumcuya vermez. Bu durumda anne büyük ihtimalle akvaryumcudaki sari prenses tankinda ciftlesti ve resimdeki baligin babasi da bu durumda bir sari prenses. Yani hibrit olma ihtimali cok az diye düsünüyorum. Ancak ciftlesme benim tankimda olmadigi icin garanti veremem. Belki akvaryumcu bu baligi bir amatörden almistir. (Agzi dou baligini verecek amatör de kolay kolay bulunmaz herhalde)
 
Ilerleyen zamanlarda ayni anne benim tankimda bir kez daha ciftlesti ve gecenlerde 20 kadar yavru cikardi. Yavrularin hepsinin siyah gözlü oldugunu söylemeliyim. Bu durumda kirmizi gözlü yavrunun mechul babasinin kimligi daha da önem kazaniyor. Inceledigim yerli ve yabanci sitelerde kirmizi gözlü sari prenseslerin albino degil hibrit olma ihtimalinin yüksek oldugunu söylüyorlar ama ben yukarida saydigim nedenlerden bu baligin hibrit olduguna pek inanmiyorum acikcasi. Tabii olur da ileride göz rengi degisirse o zaman bu entersanligi düsünmeye gerek kalmaz.
 
Bu konuda sizlerin fikirlerini cok merak ediyorum.
 
Saygilar
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BarışCanÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 146
BarışCanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 20:17
Albino deyince aklıma ilk beyaz vücut kırmızı göz aklıma gelirdi. Fakat bu bir acayip. Hibrit dicem ama açıklamışsınız. Balığınız benzeri bu linkte var fakat balık için "hybrid" denmiş. http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1668
Ayrıca Yeni bir konu altında tartışmaya açarsanız daha sağlıklı olacağı düşüncesindeyim. Tecrübeli arkadaşlar yorum yaoacaktır.( Bu arada foto makineniz balık yerine arkadaki kütüğe odaklanmış acayip:S)
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hakan YavuzÇevrim Dışı

Kayıt: 21/11/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 28
Hakan YavuzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2007 00:30
 Tavsiyeniz üzerine konuyu baska bir baslik altinda actim.

http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=143578&PID=883624#883624

Fotograf makinem biraz eski ve ben de cok iyi fotograf cekmeyi beceremiyorum maalesef. Umarim gene de anlasilir fotograflardir.

Saygilar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir