Sıvı destegi


hasanbarkinÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 68
hasanbarkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2014 22:05
Merhabalar 
1Hafta once 240 litre akvaryumumu doldurdum ve bitkileri koymadan 1 gün önce Sera Florena sıvı gübrenin 50ml ligini akvaryuma boşalttım.
Bitkileri koyduktan sonra bi 10ml daha boşalttım akvaryuma .Sıvı gübrede 200litre icin yazdığı icin takviye yaptım.
Baska eklemem gereken gübre var mı ? 
Simdiden tesekkurler


güncel



güncel


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madca44Çevrim Dışı

Kayıt: 17/11/2012
İl: Malatya
Mesaj: 165
madca44Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 18:58
Merhaba;
Ben yaptığım araştırmalara ve forumdan okuduklarıma dayanarak şunu söyleyebilirim; sera florena içeriğinde demir bulunmaktadır, buda yeni bir bitkili akvaryum için yosuna davetiye çıkarmak anlamına gelir. Tecrübeli hobicilerin çoğu yeni olan bitkili tanklar için misket gübre ve potasyum desteğini yeterli görüyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karaefeÇevrim Dışı

Kayıt: 23/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 788
karaefeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 22:53
Bitkilere vereceğiniz makro ve mikro besin elementleri vardır. Sadece demir ağırlıklı bir besleme yaparsanız verdiğiniz demiri bir süre sonra almamaya başlar. Besin elementlerinde hepsinin verilmesi gerekir. Bir tanesinin eksikliği diğerlerininde alımını engeller.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeisteRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 781
MeisteRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2014 03:32
3. bitkilimi kuracağımdan dolayı biraz konuşma hakkım olduğunu varsayıyorum. İlk bitkili kurulumum tamamen felaketti, deneyimsiz ve bilgisizdim hala problemleri çözmekle uğraşıyorum ve mutlu sona çok az kaldı. İkinci akvaryumu kız arkadaşıma kurdum ve şu yolu izledim: Akvaryum ilk kurulumdan 1 ay boyunca canlı olmadan ve bitkisiz sadece içine bakteri kültürü atılarak çalıştırılır, ardından bitkiler eklenir ve sonrasında mikroelement gübre düşük dozda verilir, zeminde misket gübre zaten olmalı. Bitki ekiminin 3. haftasında tekrar gübre verilir bu sefer haftalık dozunda verilir. Her hafta gübre vermenin belli durumları vardır bunun başında bitki yükü gelir. Akvaryum 2. ayını devirirken hala yosun belirtisi dahi olmadan bitkiler yerleşip büyümeye başladılar. İlk acemice kurduğum kendi akvaryumum 3. haftasından itibaren yosun sorunuyla karşılaşmıştı. 

Bitkili akvaryum konusunun kimyasına girmiş bir büyüğümüzün yazdığı yorumlardan hatırladığım üzere şunu söyleyebilirim, eğer akvaryumda gübrenin hakkını verecek düzeyde bitki mevcut değilse üstüne eklediğimiz tüm gübreler suda fazlalık oluşturuyor. Bu yorumun üzerine denk geldiğinden gidişatı bozmadan kendi akvaryumumu bunu denemek için kullandım. 2 ayda sadece 2 kere gübre verdim bitkilerim hala capcanlı gelişiyorlar ve yosun sorunum iyiden iyiye azaldı. Bir tek fosfatı dengeleyemedim o yüzden fırça yosunla nokta yosun arasında devamlı gidip geliyorum.

Potasyum mikroelement gübrelerinin hemen hemen hepsinde çok düşük oranda vardır, yetersizliği kendini hemen belli eder ve eklenerek toparlanır. Eğer akvaryumda balık varsa ve yemleme yapıyorsanız Nitrat ve Fosfat için High-Tech olmadıkça ek gübreye ihtiyaç yoktur.

İlk kurulum çok önemlidir eğer kurulum sağlam yapılırsa problemlerin %70'ini arkada bırakmışsınız demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir