Sivrisinek Larvası Üretimi


famousghostÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2009
İl: KKTC
Mesaj: 12
famousghostÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2009 22:56
Arkadaşlar öncelikle malumunuz yaz aylarına girmekte olduğumuz şu günlerde, maalesef çevremizden eksik olmayan meşhur asalağımızdan en azından yararlı bir işte kullanarak, verim elde edebilmek için bu konuyu açmayı uygun gördüm.
 
Bundan yaklaşık iki veya üç yıl önce bir dergide okumuş olduğum bir makalede yanlış okumadıysam, bildiğimiz bir cam kavanozun içersine kurulan bir tül düzeneği ve altında veya üzerinde (şimdi tam hatırlamıyorum) şekerli su kullanarak, kavanozun içersine atılacak bir veya iki dişi sivrisinekten bol miktarda larva üretildiğini görmüştüm. Bildiğim kadarı ile bu larvalarında balıkların severek tükettiği ve yoğun protein içeren ve benim gibi canlı doğuran besleyenlerin yavrularına çok gerekli olduğunu biliyorum. En azından çabuk gelişimleri için.
 
Benim nacizane isteğim bu konu ile ilgili olarak tecrübesi olan arkadaşların en azından bu düzeneği anlaşılabilir (şekil ile desteklenirse bence çok daha iyi olur) bir şekilde bu konuda anlatabilirlerse çok sevinirim.
 
Saygılar   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ORUC_REİSÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 178
ORUC_REİSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 21:15
Bu düzenek olursa yavruları masrafsız büyütebiliriz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AseuzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2010
İl: KKTC
Mesaj: 510
AseuzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2010 12:06
Ben buna benzer bir şekilde üretim yapıyorum şekerli suyu bilmiyordum onun yerine ufak karideslerden veriyordum kurtların bulunduğu kabın üzerini ince sineklik ile kapattım ve çıkan sivri sineklerin kaçmasını engelledim. Sivrisinekler ölüp tekrar kaba düşüyor ve kurtlar bunları yiyorlar. Balıklara kurt vermek istediğimde ise balık kepçesi ile larvaları yakalıyorum bir güzel yıkayıp balıklara veriyorum. Balık kepçesi kullandığım için ufak larvalar genelde kovada kalıyor ve kovada sürekli larva kalıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir