ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
famousghost
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2009 20:30
Son Ziyaret:
17 Eylül 2009 12:10
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Kodak
Doğum Tarihi:
12 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
KKTC
Meslek:
Emniyet
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


140x45x45 20 Lepistes- 10 Moli- 5 kılıç-1 Challanger-1 Pangasus- 2 Çöpçü-1 Vatozve sayısız yavru

SON 10 MESAJI

CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
Paylaşımlar çok güzel, Ömer bey. Emeğinize sağlık. Memleketimde böyle bir hayvanat bahçesi olduğu için çok mutlu oldum. İlk Ankara'ya gidişimde uğrayacağım.
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60

Sizce bu hamile dişi kılıçkuyruğun son saniyeleri mi?

Hayir gayet kardeş kardeş yaşıyorlardı, ama bu konuda geçen yazılar beni korkuttuğu için, challangerimi akvaryumcuya geri verdimMutsuz

Acaba geri alsam mı? 
bitki seçimi

Size bahsettiğim "çalı" bitkisi bu. Kum tabakam fazla kalındeğil demişsin. bence sorun değil, benim taktiğime göre eğer ufak kaya veya taşların varsa bitkilerin köklerini bu taşların altına sıkıştırabilirsin, böylece balıklar tarafından kumdan kolaylıkla sökülmezler.

Kolay gelsin....

famousghost2009-04-24 01:07:28
bitki seçimi

Latince ismini bilmediğim fakat benimde şu anda akvaryumumda kullandığı "Çalı" diye bilinen bir bitki türünü öneririm. Yavrular için ideal olduğu gibi estetik olarakta bence çok güzel bir bitki.

Sivrisinek Larvası Üretimi
Arkadaşlar öncelikle malumunuz yaz aylarına girmekte olduğumuz şu günlerde, maalesef çevremizden eksik olmayan meşhur asalağımızdan en azından yararlı bir işte kullanarak, verim elde edebilmek için bu konuyu açmayı uygun gördüm.
 
Bundan yaklaşık iki veya üç yıl önce bir dergide okumuş olduğum bir makalede yanlış okumadıysam, bildiğimiz bir cam kavanozun içersine kurulan bir tül düzeneği ve altında veya üzerinde (şimdi tam hatırlamıyorum) şekerli su kullanarak, kavanozun içersine atılacak bir veya iki dişi sivrisinekten bol miktarda larva üretildiğini görmüştüm. Bildiğim kadarı ile bu larvalarında balıkların severek tükettiği ve yoğun protein içeren ve benim gibi canlı doğuran besleyenlerin yavrularına çok gerekli olduğunu biliyorum. En azından çabuk gelişimleri için.
 
Benim nacizane isteğim bu konu ile ilgili olarak tecrübesi olan arkadaşların en azından bu düzeneği anlaşılabilir (şekil ile desteklenirse bence çok daha iyi olur) bir şekilde bu konuda anlatabilirlerse çok sevinirim.
 
Saygılar   
CHALLENGER Hakkında Herşey! 170*50*60
Öncelikle böyle bir konuyu daha balığı beslemeye başlamadan açtığınız için sizi kutlamak isterim çünkü bu benim aklıma gelmediği için bana faturası pahallıya geldi.Sikkin
Bende bu balığı akvaryumumda çeşit olsun diye besliyenlerdendim. Akvaryumcuya gittiğimde balığı satış tankında gördüğümde asaletine vuruldum ve hemen aldim. Gerçi akvaryumcu çok yakın arkadaşım olduğu için beni uyarsada (çünkü ben canlı doğuran beslemekteyim), hem artık almış oldum hem de belki dediklerinde yanılır diye ümit ederek evin yolunu tuttum. Tanka koyduğumda, devamlı hareket halinde bulunması beni daha çok cezbetti fakat aradan geçen iki üç gün içersinde akvaryum nüfusundaki düşüş ve en sevdiğim lepisteslerimin kaybı beni deli etti. Sonuç olarak geri götürdüm.
Yani kıssadan hisse, eğer bu türü besliyecekseniz, sadece bu tür ile besleyin ve bence tankınızda buna gayet uygun, ayrıca arada canlı yem takviyesi ile gayet iyi boyutlara ulaştırabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.  
sizce hangisi yemez?
[QUOTE=SaRCoPhiLiuS]Pengaisus sorunsuzdur. Tabi ki belirli boya geldiklerinde yavrular için tehlike oluşturabilirler. Challanger ise avcıdır. Her iki türde canlı doğuranlarla bakılmaması taraftarıyım.
 
Saygılar.
[/QUOTE]
 
Tecrübelerinize güveniyor konuya hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum. Hemen gerekli önlemlerimi alacağım.
 
Saygılar
sizce hangisi yemez?
korhan bey tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dikkate alacağım, peki pangasus içinde aynı tehlike mevcut mu diğerleri için?
sizce hangisi yemez?
jay_jay1903, yanlız şuna şait oldum challanger kesinlikle yavruların peşinden bile gitmiyor, fakat ilginç olan hasta olduğunu gördüğüm balığın veya akvaryumun içinde oluşan kavgalardan sonra yaralı olan balıkların bir sonraki gün kesinlikle cesetlerine dahi ulaşamıyorum, ne bir kılçık ne bir pul. demekki geceleri bu hayvan sıkı bir avcı. Ayrıca bu balığı ben akvaryumuma koyanı altı ay kadar oldu ve bu süre içersinde iki kez karnının anormal derecede şiş olduğunu fark ettim. Yaptığım sayımdada kesinlikle o gün hangi balık güçsüz ise, sabahı göremediler. Ama işin ilginci yukardada söylediğim gibi kesinlikle ışıklar açıkken hiçbir saldıganlık emaresi göstermiyor! emoricat2009-04-15 12:22:54
sizce hangisi yemez?
kılıçkuyruklar yavruların peşinden belirli bir olgunluğa ulaşana kadar kovalıyor. bu arada platide yavru yer.
 
bende birşey sormak istiyorum, challanger ce pangasus bu türlere karşı bir şey yaparmı? 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.