Siyah Kum Kullanmadan Önce Burayı Okuyunuz


abestilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1300
abestilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2009 23:45
[QUOTE=SİLİVRİLİ]

 

    Siyah kum kullandığım zaman;

 

 
 
Bu da en ince acık renk Quartz kum kullandığım zaman;
 
 
 
 
    Yumurta aldıkları zamanki fotoğrafları aşağıda linkten görebilir, ne kadar yavru verdiklirini görebilirsiniz.  
 
 
     Bunlarda benim tecrübemdir.
[/QUOTE]

Arkadaşlar konuyu bir arkadaşımız diriltmiş sağolsun, zamanında beyfendi gerekeni açıklamış aslında. Balıklar koyu ortamda koyu renk alırlar, açık ortamda açık renk. Cobalt blue yi parlement mavisi görmek istediğim için koyu renk kum kullandım eğer açık beyaza çalan mavi görmek isteseydimde beyaz kuma koyardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farabundoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/08/2005
İl: Ankara
Mesaj: 360
farabundoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2009 22:42
Hocam genelleme yapmamak lazım arkadaşlarıda yanlış bilgilendirmemekte fayda var bazı balıklar siyah kumda kendini karartırken bazılarıda renklerine güzellik katar canlı doğuran, amerikan, discus bitkili ve hatta bazı malawi ve tanganyika türlerinde (malawi örnek imparator türleri, tanganyika calvus ve frontoza türleri) siyah kum harika olurken, tropheuslarda mesela açık renk kum kullanmak daha iyi olur bir arkadaşım siyah kumda balık yumurta bulamaz demişti bende balıklar  kör değil demiştim ve şimdi balıklar yavruladı , yani açık renk yada koyu renk kum kullanmadan önce bir bilene danışmanızda yarar var derim. Ayrıca kullanacağınız kumun kalitesinden emin olun güvenilir marka ve akvaryumculardan kum alın, kolay gelsin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cansersenÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2010
İl: Izmir
Mesaj: 37
cansersenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2011 22:45
Konuyu hortlatıcam ama bir hafta önce kumumu değiştirdim. Mercan kırığının yerine Hagen siyah kum koydum. Akvaryumda 4 dişi lepistes 2 erkek lepistes (büyük olarak) 3 Dişi yavru lepistes 1 yavru erkek lepistes ve bir tane de gurami var. Lepisteslerden koyu renkli olanların renkleri daha da koyulaştı, Beyaz ve kırmızı kuyruklu olanları ise renklerini korudu. Gurami ise portakala renginden kirli turuncuya döndü. Acaba hastalandılar mı diye düşünüyordum fakat iştahları ve neşeleri iyi olduğu için bu düşüncemden vazgeçtim. Bence ortamın rengine göre balıklar uyum sağlamak adına renklerini değiştiriyorlar. (Beyaz lepistesler niye değiştirmedi orasını bilmiyorum :)) Biraz daha tank oturduktan sonra gözlemlerimi yazmaya devam edice'm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ygurlekÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 33
ygurlekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 20:39
Tşk ederim herkese  siyah kum değişimi yapmak üzereyken siparişimi iptal ettirdim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2011 10:06
Serkan bey, renklerini değiştirmiyorlar. Balıklar ışığı iki yerden alır. Birincisi, doğrudan kaynaktan (yani lambadan), ikincisi ise kumdan (kumdan geri yansıyan ışık). Açık renkli kum, ışığın çoğunluğunu geri yansıtır, siyah kum ise renginden dolayı kendine soğurur. Bu sadece hagen siyah kum için değil, tüm koyu renkli kumlar (dere kumu, bitki kumları vd) için geçerli. Eğer kuvvetli bir aydunlatmanız varsa, ışıklar altında balıklarınızın rengini görebilirsiniz. Ayrıca arka plan rengi de önemli, balıkların rengi, ya arka plan ile, ya da kum ile ters olmalı. Balıklar koyu renkli, kum ve arka planda koyu renkli, o balık tabiki daha koyu renkli gözükür ve kendini gösteremez. Görsellik namına birşey kalmaz.
 
Ama dikkatimi çeken bir husus var, sarı prenses, yunus gibi türler için zaten siyah hagen kum kötü bir seçim. Balıklara bir zararının olacağını düşünmüyorum. Ama suyu sertleştirme özelliği olan midye kırığı gibi daha ideal şartları hazırlayıcı malzemeler varken, bence gereksiz masraf. Açık renkli kum ve koyu arka plan ile çok güzel kendilerini gösterirler. Siyah hagen kum, Amerikan çiklitleri ve bitkili akvaryumlar için idealdir. Ben bir Amerikan çikliti olan Green terror besliyorum, siyah kum ile. Balık kendini çok güzel gösteriyor ve kumu değiştirdiğimden beri çok güzel de gelişti.
 
Bence tanganyika veya malawi çikliti besleyenlerin siyah kum düşünmesine gerek yok.
barbarossa2011-06-30 10:07:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

crocodile_tasciÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2006
İl: Bursa
Mesaj: 9
crocodile_tasciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2014 14:11
arkadaşlar merhaba, bende bir şey sormak istiyorum şu an midye kırığı var akvaryumumda canlı olarak ta karides,canlı doğruran lespistes,neon ve bolca da yeşil bitki var sizce hagn siyah kum nasıl olur bir yerde okuduğuma göre karideslerin rengi siyah kumda daha güzel ve koyu olduğunu okumuştum..acil yorumlarınızı bekliyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir