Siyah tetramda ki ve serpaem deki sorun (VİDEO eklendi)


cemsçÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 24
cemsçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2011 23:56
Fotoğraf: 

İLK video da black tetra diğerinde ise serpae var.tetra sanki dışlanmış gibi sürekli arkada durduğu için ancak bu kadar çekebildim.
Canlıdaki Belirtiler:fotoğraflar net çıkmadığı için olabildiğince tarif etmeye çalışacağım.siyah tetram da belirgin bir renk solması var.ancak bir yanında ki siyah çizgileri daha belirgin olmasına karşın sanki sprey ile boyanmış gibi dağınıklaştı.diğer yanında ki siyah çizgiler genel renk solmasına bağlı olarak  renk atmış olsa da daha toplu düz bir çizgi olarak normal şekilde vücudun altına iniyor.diğer balıklarda olduğu gibi.Benim sarpea olarak bildiğim başlıkta da belirttiğim ikinci türde ki balığımda ise yüzmesinde bir değişiklik oldu. Kafa yukarıya doğru kuyruk kısmı aşağıda olmak üzere hızlı yüzgeç hareketleri ile sağa sola sık hareketler ile kesik kesik yüzüyor. sanki dibe batmamak için kendisini zorluyor.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 150lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:14 siyah tetra,4 neon,4 sarpea,sayısını tam kestiremediğim artmakta olan elma salyangozu,yine saklandıkları ve sürekli yavruları olduğu için sayısı t ahminen 20 ye yakın karides.6 midye 2 vatoz 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 28 derece diğer değerleri bilemiyorum.

Filitrasyon:Bir adet şelale filtre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:hiçbir ilaç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :sıcaklığa bağlı olarak buharlaşma nedeni ile 2 günde bir yaklaşık 3 litre su değişimi mecburi.akvaryumum bitkili oldukça fazla bitki var.sazlık eledoa zeytin anibus şu an adını hatırlayamadığım taban bitkim ve diğerleri.bir adet mango kökü var ph düşürmek için.başka hiçbir balığımda hiçbir sorun yok.akvaryumumda 2 haftada bir filtre temizliği ve cam temizliği gibi genel bakımlarıda yapıyorum yem olarak ise  wardley tetra yemi ile tetra blood worms yemlerini kullanıyorum bitkiler için misket ve sıvı gübre kullanımım var karbon dioksit için ekstra kullandığım birşey yok 2 adet gralux florasan mevcut 1 metrelik akvaryuma uygun olacak şekilde.arada sırada da sıcaklık çok artarsa düşürmek için akvaryumun tepesini açarak vantilatör tutuyorum:) genel olarak yaptıklarımla ilgili şeyler bunlar.BU KONU HAKKINDA YORUM YAPAMIYOR OLSANIZ BİLE BLACK TETRA TÜRÜ KONUSUNDA BAŞKA BİLGİLERİNİZ VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.Şimdiden teşekür ederim.

cemsç2011-07-29 22:58:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cemsçÇevrim Dışı

Kayıt: 17/08/2010
İl: Izmir
Mesaj: 24
cemsçÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2011 02:49
Arkadaşlar black tetra konusunda bilgisi olan yok mudur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bünyo123Çevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Balikesir
Mesaj: 173
bünyo123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2011 14:12
Sanırım hasta ama büyük bir problem olcağını sanmıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alibeyÇevrim Dışı

Kayıt: 23/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2
alibeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2011 16:53
1 yılı aşkın zaman olmuş ve yorum yapılmamış. Acaba bilgi verebilir misiniz? öldü mü ? Benim siyah tetramda da farklı bir sıkıntı var. Gözlerinin üzerinde beyaz nokta oluştu ve rengi normalden daha koyu olmaya başladı. Görmediğini düşünüyorum, siyah tetra besleyen biri olarak tavsiye verirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir