ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cemsç
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ağustos 2010 03:24
Son Ziyaret:
17 Eylül 2019 17:13
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cem sırrı çetin
Doğum Tarihi:
23 Aralık 1988
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cem sırrı çetin

SON 10 MESAJI

Balıklarım da siyah noktalar
Kusura bakmayın geç cevap yazıyorum. En son yazdığımdan bu yana 3 balık kaybettim aslında çok gibi gözükmeyebilir ancak siyah lekeleri hiçbir ilaç geçiremedi. Bitkisel ağırlık yemlemede şu an durum nasıl ve yem olarak neler kullanıyorsunuz merak ettim.
Doğal Filtreli tankım
Çok geç kalmış olarak cevaplıyorum kusura bakmayın. Ancak midyeler ölmedi üstelik yazın akvaryum ısısı 32 derecelere kadar çıkmıştı. Evet bitki köklerini çıkarmada oldukça ustalar ancak son birkaç aydır yerlerini sevdiler herhalde ki çok nadir hareket ediyorlar ve pek sorun teşkil etmediler ama başlarda büyük sıkıntı çekmedim değil :) Karidesler konusunda ise ilk başta on adet olan karides ile başladım şu an sayamıyorum çünkü oldukça sayısı arttı. İlk başlarda tetralar özellikle siyah tetralar karidesler açısından çok büyük sorun çıkardı. Karidesler ortalığa pek çıkmadığı gibi sudan ne yazık ki atlayanlar olmuş( Hayır her yeri kapalı bir tek kablo çıkış noktaları var nasıl oldu tam bende bilmiyorum) Ancak tetralar karidesleri yakalama konusunda pek başarılı olamadıkları için şu an hem karidesler açıkta rahatça geziyorlar hemde sayıları dediğim gibi arttı:) Son olarak suda hareketlilik konusunda son derece haklısınız o yüzden bir adet şelale filtre kullanıyorum.:)
İzmirli Akvaristler Paintball Etkinliği
Sonunda tamda boş olduğum gün ve bir etkinliğe katılabileceğim düşüncesindeydim ki 27 si sınav olduğu aklıma geldi. Sınavdan erken çıkıp gelme şansım olur mu bilmiyorum ama bunu 23 üne kadar değerlendirmeye alıyorum.Haber verdiğiniz için teşekkürler :)
Balıklarım da siyah noktalar
Arkadaşlar yabancı bir İnternet sitesinde bunun ne olduğunu buldum bir tür parazit sera baktopur aldım ben deniyorum. Artık ne olursa denemem lazım çünkü siyah noktalar artık ağız çevresinde balığın derisinde erimeye kadar vardı. Google da black Ich olarak aratırsanız çıkıyor anca.
Balıklarım da siyah noktalar
Benim tetralarım da da var bu problem hatta başlık açmıştım.Ağız(dudak diyelim) kısımları altta veya üstte tabaka halinde bir şişlik gibi mi oluyor çünkü benim tetralar da öyle ve bazılarının dersinin bazı kısımlarında ufak noktalar halinde başladığını gördüm. Protein tetikleyici sanıyorum ancak bazı bilen arkadaşlara sorduğumda hatta gösterdiğimde bir çeşit mantar hastalığı olduğunu söylediler.eğer sizdeki belirtilerde uyuyorsa bende arkadaşlarımdan kesin tedavi için çözüm aldığımda size iletirim
Akvaryumcuların söylediği komik sözler, yalanlar
Tetra türüne yeni geçmiştim karides ile bakılacak tetra türleri arıyordum.İzmir Bornova da bir akvaryumcu arkadaş tetrazon ları da tetra diye vermesi sonucu karidesler etrafta gözükmemeye başladılar tabi durum anlaşılınca geri götürdüm.Bunlar sazansıgillerden sen nasıl tetra olarak verirsin bunları diye sağlam bir tartışmaya girdik.Sonuçta geri aldı balıkları.Sonuç olarak ne oldu müşteride kaybetti ama hata benim cahilliğimdeydi ve akvaryumcuya güvenmemdendi.Bir de diyorum internetten bakalım o zaman bilgisayarı da vardı.Zaten ondan sonra sustu. Çekirdekten yetişme dürüst bu işi severek yapan araştırmacı akvaryumculara lafım yok ama aksi olanlar bari su ürünlerinde okuyan arkadaşlara staj imkanı falan sağlasın da bir faydası olsun.
Bu vantilatör suyu soğutabilir mi?
Biraz geç oldu ama normal ayaklı bir vantilatör ile akvaryum suyum 30 dereceden 26 ya indi gerçekten faydası oluyor bilgisayar fanı ile uğraşmak istemeyen olursa.:D
Siyah tetramda ki ve serpaem deki sorun (VİDEO eklendi)
Arkadaşlar black tetra konusunda bilgisi olan yok mudur?
Siyah tetramda ki ve serpaem deki sorun (VİDEO eklendi)
Fotoğraf: 

İLK video da black tetra diğerinde ise serpae var.tetra sanki dışlanmış gibi sürekli arkada durduğu için ancak bu kadar çekebildim.
Canlıdaki Belirtiler:fotoğraflar net çıkmadığı için olabildiğince tarif etmeye çalışacağım.siyah tetram da belirgin bir renk solması var.ancak bir yanında ki siyah çizgileri daha belirgin olmasına karşın sanki sprey ile boyanmış gibi dağınıklaştı.diğer yanında ki siyah çizgiler genel renk solmasına bağlı olarak  renk atmış olsa da daha toplu düz bir çizgi olarak normal şekilde vücudun altına iniyor.diğer balıklarda olduğu gibi.Benim sarpea olarak bildiğim başlıkta da belirttiğim ikinci türde ki balığımda ise yüzmesinde bir değişiklik oldu. Kafa yukarıya doğru kuyruk kısmı aşağıda olmak üzere hızlı yüzgeç hareketleri ile sağa sola sık hareketler ile kesik kesik yüzüyor. sanki dibe batmamak için kendisini zorluyor.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 150lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:14 siyah tetra,4 neon,4 sarpea,sayısını tam kestiremediğim artmakta olan elma salyangozu,yine saklandıkları ve sürekli yavruları olduğu için sayısı t ahminen 20 ye yakın karides.6 midye 2 vatoz 

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):sıcaklık 28 derece diğer değerleri bilemiyorum.

Filitrasyon:Bir adet şelale filtre 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:hiçbir ilaç kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :sıcaklığa bağlı olarak buharlaşma nedeni ile 2 günde bir yaklaşık 3 litre su değişimi mecburi.akvaryumum bitkili oldukça fazla bitki var.sazlık eledoa zeytin anibus şu an adını hatırlayamadığım taban bitkim ve diğerleri.bir adet mango kökü var ph düşürmek için.başka hiçbir balığımda hiçbir sorun yok.akvaryumumda 2 haftada bir filtre temizliği ve cam temizliği gibi genel bakımlarıda yapıyorum yem olarak ise  wardley tetra yemi ile tetra blood worms yemlerini kullanıyorum bitkiler için misket ve sıvı gübre kullanımım var karbon dioksit için ekstra kullandığım birşey yok 2 adet gralux florasan mevcut 1 metrelik akvaryuma uygun olacak şekilde.arada sırada da sıcaklık çok artarsa düşürmek için akvaryumun tepesini açarak vantilatör tutuyorum:) genel olarak yaptıklarımla ilgili şeyler bunlar.BU KONU HAKKINDA YORUM YAPAMIYOR OLSANIZ BİLE BLACK TETRA TÜRÜ KONUSUNDA BAŞKA BİLGİLERİNİZ VARSA PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİM.Şimdiden teşekür ederim.

cemsç2011-07-29 22:58:28
bu balığın cinsi ve türü nediiir?


Uploaded with ImageShack.us


Uploaded with ImageShack.us
Bu balıklar tetra familyasının hangisi acaba bile varsa yardımcı olabilir mi?
cemsç2011-06-09 19:02:07

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.