Sizin tavsiyeniz nedir ?


yakamoz-ankÇevrim Dışı

Kayıt: 19/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 30
yakamoz-ankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2008 14:46
Öncelikle herkese slm lar sizlerden bir konu hakkında yardım istiyorum ben 5-6 aydır bir balık sevgisi ile ciklet türü beslemeye başladım ama ilk başta beyaz prenses sarı prenses gibi her yerde bulunan türlerden beslemeye başladım.

  Şuan beslemek istedigim tür tropheus diye bir tür ve istedigim renkleride linkte vermiş oldugum balıklar

http://www.mainlycichlids.com/Tropheus_spblack_ikola.jpg

http://www.akvaryum.com/benimsitem/foto/egece/e6a4c00922670bbc81495a55d8f3ae5e.jpg


Ama hangi balıkcıya baktıysam istedigim gibisini bulamadım her yerde sarı renkte olan balık türü var ve sarısı resimdeki gibi canlı bir renk değil sarıyla siyah karışık mat bir renkte Ankarada ulustakı balık haline dahi baktım , istedigim şekilde yani sarısı canlı renk olarak sadece 1 balıkcıda buldum oda sigara izmariti kadarına 50 YTL dedi bu fiyat bana biraz fazla geldi sizlerle paylaşmak istedim sizce bu fiyat normal mi yoksa bana mı yüksek geldi. ( ayrıca ortasında kırmızı renk olan türünü ise hiç bir yerde bulamadım )

Eğer ankarada yaşayan elinde bu resimdeki gibi renkleri canlı olan tropheus yavrusu olan arkadaşlar varsa birebir görüşmek isterim

Ayrıca konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osman doğanayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2008
İl: Ankara
Mesaj: 657
osman doğanayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2008 18:58
Aşağıdaki  linkten bir çok Tropheus türüne göz atabilirsiniz.Bence,beslemek istediğiniz tropheus türünü seçip,özelliklerini araştırınız.(Habitadı,beslenme biçimi,davranış biçimi,üreme,en az akvaryum hacmi vs.)Edindiğiniz bilgilere göre akvaryumunuzu kurar ve hazırlarsınız.Hem bu sayede Tropheus türleri hakkında tecrübe edinir,beslemekten dahada zevk alırsınız.Balıklarınıza,doğal ortam koşullarına nekadar yakın şartlar sağlarsanız onlarda okadar mutlu ve sağlıklı olur.
 
Yardımcı linkler;
 
 
Makaleler
 
Tropheus genel bilgi :
 
Tropheus akvaryumunun hazırlanışı :
 
Bu arada,Tropheus'lar bahsettiğiniz gibi fiyatları yüksek balıklardır.Nedenide söylediğiniz gibi her akvaryumcuda bulunmamasındandır.Ülkemizde yaygın 3-4 tür vardır,onlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.Ancak diğer türleri www.canlibitki.com 'adresinden sipariş ederek Almanya'dan getirtebilirsiniz.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustang_27Çevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2008
İl: Gaziantep
Mesaj: 363
mustang_27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2008 07:35
Aradığınız türleri tropheusda biraz bulmak zor. fiyat olarakta pahalı olmasının nedeni az yavru vermesi ve yavru alma zorluğudur koloni şeklinde beslenmesi ve geniş alana ihtiyacı vardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir