Son bitkili akvaryumum 180 lt


enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 09:22
[QUOTE=kralbosna]

Gözüme  hoş gelmeyenler:Kumun çok  olması akvaryumun yüksekliğini engellemesi,toprakların  dizilişinin ön kısımdan gözükmesi,suyun az  doldurulması görselliği bozan şeyler,bitkileri yan camlara  ve  arkaya yayarsanız ve  oraya  mango  kökü  koyarsanız daha  güzel olacağından  eminim.Tabi bunlar  benim zevkim ,akvaryumunuz  gayet  hoş  duruyor.Zamanla  düzeleceğinden eminim.Saygılar.

[/QUOTE] Evet kurulumdaki kum oranını iyi ayarlayamadım ne yazıkki.Suyu tam doldurup paylaşacağım.Mango yerine epoksi sürdüğüm odun parçalarını kullanacaktım ama son anda vazgeçtim.Kayalar ile ilgili derinliği yakalayamadım sanırım.Yorumunuz için teşekkür ederim.
 
[QUOTE=rastlantisal]Merhabalar.
Tebrik ederim Engin. Panoramik görüntü yakalamışsın.
Eminim bitkiler iyice oturduğunda muhteşem görünecektir.

Saygılarımla.
[/QUOTE] Sağol Ümit.Taban bitkileri yayılmadan içim rahat etmeyecek sanırım o zaman istediğim görüntüyü yaklalayabileceğim.Yorumun için teşekkür ederim.
[QUOTE=lutea]Bence gayet güzel...Eksiklikler zamanla giderilir.Tankın ortasında,sazın yanındaki bitkinin adı nedir?Paylaşım için teşekkürler. [/QUOTE] Sağ taraftaki yıldız gibi açan bitkinin ismini bilmiyorum.Maltepepetden almıştım.Ünlü bir kaç akvaryumdada aynısını gördüm.Çok güzel bir bitki.Yorumunuz için teşekkür ederim.
 
[QUOTE=supernova] Işık çok kötü,bir an önce düzenlenmesi gereken bir akvaryum... [/QUOTE] Evet acil düzenlenmesi gereken şeyler var.Yorumunuz için teşekkür ederim.
[QUOTE=nyucel]Yeni kurulumları yapması kadar, seyretmesi de heyecanlı oluyor. Ben de yakında 70 litrelik bir kurulum daha yapacağım. Bakalım 400 litreden sonra nasıl olacak.

Akvaryumun zeminine koyduğun kaydırmaz çok kötü olmuş. Zemindeki katmanlı yapının önden görünmesi de iyi değil, bir de orayı kapattıktan sonra görmek lazım.

Balık seçimi konusunda da başka şeyler düşünebilirdin sanki. Hadi lepistes neyse de moli ve plati olmamış bence.

Bir de tasarımı hareketlendirecek taş ve kök gibi bir malzeme kullanırsan çok farkedecektir.
[/QUOTE] Necdet abi senin kurulumuda zevkle beklerim.Halı kaydırmazın o kadar sorun olacağını sanmıyorum ama kumun çok fazla ve çeşitli olması büyük sıkıntı.Oraya bant çekmem lazım.Balık seçini konusuna gelince istediğim balıkları ne yazıkki burada bulamıyorum.Hiç netten canlı balık almadım,sen aldıysan yönlendirmeni isterim abi.Birazda fotoğrafı cep tlf ile çekmemden kaynaklanan sorunlar var.Yorumların için teşekkür ederim.
[QUOTE=sinan m.d]Tebrik ederim abi, kurulumu yapmışsınız bundan sonrası düzenlemeye kalıyor. Sanırım filtre kullanmıyorsunuz, ışıklarda sanki floresan değil gibi gözüküyor resimlerde. Balıklar da çok olduğundan bence Co2 ye şimdilik gerek yok. Ama şimdilik küçük bir filtre taksanız yine de iyi olur gibime geliyor. Şelale aparatı olan küçücük filtreler var bunlardan alabilirsiniz bence, tabi şelale kısmını kullanmamalısınız.
Hagen biraz daha fazla olsaydı hiç kağıtla kapamayın spatula gibi birşeyle kolaylıkla ön tarafı az bir miktar hagen ile kapatırsınız diyecektim ama hagen kum az gibi, öbür taraflardan çekerseniz alttan sanki aqualacaylar çıkacakmış gibime geliyor. Tabi siz daha iyi değerlendirirsiniz abi.
Bu arada bence çoğaldıkça balıklarınızdan satın abi, gelir sağlayabilmek te bence mutluluk verici olacaktır. Etobur yerine ben böyle yapmayı düşünürdüm.

Saygılarımla abi.
[/QUOTE] Tasarruf ampülleri kullandım Sinan.Filtre kullanıyorum,dış filtre var şu anda üzerinde.Balıkları akvaryumcuya vermekten ziyade bol bol hediye ediyorum.Küçük bir kardeşime artan bitkiler ve elimdeki fazla akvaryumla bitkili bir kurulum yapacağım.Balıkların bir kısmını ona vereceğim ama yine bitmeyecek.Bu sabah bir moli ve iki plati yine doğum yapıyordu.Balıkları koyalı 10 gün oldu bu dördüncü doğum.En az yavru veren 10 tane veriyor.Tabandaki bitkilerin arası plati ve moli doldu.Buna çözüm bulamıyorum Sinan ne yazıkki.Yorumun için çok teşekkür ederim.
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 10:21
Dizayn konusunu hiçbir zaman eleştirmediğim gibi yine eleştirmeyeceğim.Herkesin göz zevki,ona güzel görünen şeyler farklıdır.CO2 den bahsedilmiş.Engin Abi,baktığın bitkiler üzerinde düşünürsek az CO2 yopunluğunda da yaşamını sürdürebilen bitkiler.He sen dersen ki ben bunların maksimum düzeyde gelişmesini istiyorum.O zaman mayalı bir sistem kurarsın.Onun dışında da şimdilik söyleyebileceğim pek bir şey yok.Her su değişiminde belirtilen miktarın yarısı kadar aquatan kullanırsan bu senin için daha iyi olacaktır.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış ERÇevrim Dışı

[B]5387,3[/B]
Kayıt: 26/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 2835
Barış ERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 10:29
Öncelikle hayırlı olsun.Benim ilk gözüme çarpanlar; aydınlatmada ki yetersizlik zira 180 lt tanka ve bitkilerine 75 watt yetmeyecektir.Kaldı ki florasanda değil noktasal ışık veren tasarruflu ampullerden kullanmışsın.Buda zaman içinde ampullerin altında gelişim ve yosun sorunu diğer yerlerde yetersiz aydınlatma olarak sorunlar çıkaracaktır.Daha sonra ise üst katmanda kullandığın 3 farklı tip materyal zamanla birbirine karışacak ve hoşta olmayacaktır.Halı kaydırmaz ise umarım zamanla salınım yapmaz.Bitkili akvaryumlarda canlı doğuran bende besliyorum.Balık yakalamak işkence.Tanka giren her kepçe ne kadar dikkat etsende bir şekilde zarar olarak geri dönüyor.Bence yol yakınken vazgeç.Co2 kullanmayacağım demişsin.Lileaopsis ,blyxa gibi bitkileri yetiştirmek için co2 ve co2 nin yumuşatacağı yumuşak su gerekli.Bu yüzden co2 yi bir daha gözden geçir.Bunların haricinde ilk etapta gözüme çarpan bir aksaklık yok.Umarım fazla sorun yaşamadan arzuladığın tanka kavuşabilirsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 11:22
[QUOTE=unotim123]Dizayn konusunu hiçbir zaman eleştirmediğim gibi yine eleştirmeyeceğim.Herkesin göz zevki,ona güzel görünen şeyler farklıdır.CO2 den bahsedilmiş.Engin Abi,baktığın bitkiler üzerinde düşünürsek az CO2 yopunluğunda da yaşamını sürdürebilen bitkiler.He sen dersen ki ben bunların maksimum düzeyde gelişmesini istiyorum.O zaman mayalı bir sistem kurarsın.Onun dışında da şimdilik söyleyebileceğim pek bir şey yok.Her su değişiminde belirtilen miktarın yarısı kadar aquatan kullanırsan bu senin için daha iyi olacaktır.
 
Saygılar...
[/QUOTE] Mayalı sistem şart gibi görünüyor Onur.Aquatan tahminimden daha iyi bir ürün sık sık kullanacağım artık.Yorumun için teşekkür ederim.
[QUOTE=coolkiller]Öncelikle hayırlı olsun.Benim ilk gözüme çarpanlar; aydınlatmada ki yetersizlik zira 180 lt tanka ve bitkilerine 75 watt yetmeyecektir.Kaldı ki florasanda değil noktasal ışık veren tasarruflu ampullerden kullanmışsın.Buda zaman içinde ampullerin altında gelişim ve yosun sorunu diğer yerlerde yetersiz aydınlatma olarak sorunlar çıkaracaktır.Daha sonra ise üst katmanda kullandığın 3 farklı tip materyal zamanla birbirine karışacak ve hoşta olmayacaktır.Halı kaydırmaz ise umarım zamanla salınım yapmaz.Bitkili akvaryumlarda canlı doğuran bende besliyorum.Balık yakalamak işkence.Tanka giren her kepçe ne kadar dikkat etsende bir şekilde zarar olarak geri dönüyor.Bence yol yakınken vazgeç.Co2 kullanmayacağım demişsin.Lileaopsis ,blyxa gibi bitkileri yetiştirmek için co2 ve co2 nin yumuşatacağı yumuşak su gerekli.Bu yüzden co2 yi bir daha gözden geçir.Bunların haricinde ilk etapta gözüme çarpan bir aksaklık yok.Umarım fazla sorun yaşamadan arzuladığın tanka kavuşabilirsin. [/QUOTE] Yükseklik çok fazla olmadığı için vede yosundan korktuğum için ışık miktarını biraz az tuttum abi.Bitkileri ilk ektiğim zaman balast bulamadım ve bu ampülleri kullandım.Bir kaç haftaya kadar ışık sorununu çözeceğim.Halı kaydırmazın salınım yapacağanı pek zannetmiyorum ama katman konusunda çok hatalıyım galiba.Yorumun için teşekkür ederim abi.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]8624,2[/B]
Kayıt: 22/03/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 2114
Muzaffer DEMİRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 14:53
Selam,
 
Engin Bey, ön tarafı aynı çeşit kum ile kapatsaydınız, görsel olarak daha etkileyici durabilirdi. Ön  taraftan, tüm kum katmanlarının gözükmesi estetik durmamış.
 
Diğer eksik noktaları, abilerimiz ve arkadaşlar söylemiş zaten.
 
Zamanla daha da güzelleşeceğine eminim. ( Eksiklikler giderildikten sonra )
 
Kolay gelsin.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2008 15:01
Teşekkür ederim Muzaffer.Haklısın estetiğe uymayan çok hata var.Bu hafta sonu bunların hepsini gidereceğim inşallah.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

_ albatros _Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/03/2008
İl: Çanakkale
Mesaj: 506
_ albatros _Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2008 18:53
Benimde gözüme ilk taban çarptı Engin Abi. ;( Yeni akvaryuma geçmişsin hayırlı olsun.Tebessüm Zamanla  çok güzel olucaktır,

kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2008 10:08
Mertcan bu tabanla ben su altında jeolojik tarihe bir ışık tutmayı ummuştum desem inanırmısın?Şaka bir yana o tabanla ben o akvaryumda bitki değil dinazor beslemeliyim gibi düşündüm dün akşam.Ona çözüm zor gibi.Taban bitkileri üst katmanı kapatana kadar bekleyip alta bant atmaktan başka çare bulamadım günlerdir.Yorumun için teşekkür ederim.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir