Sorularım Çok, Sıfırdan Başlıyorum~!


FurcornÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 27
FurcornÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 22:04
Merhaba arkadaşlar,
Küçüklüğümde 2 3 kez fanusta japon balığı beslemiştim fakat hep azıcık yaşayıp ölmüşlerdi. O yüzden balık beslemek bana uzun bir süre çekici gelmedi ve uzun bir süre balık beslemedim. Geçen ay küçük kardeşimin isteği üzerine balık almaya karar verdik, anneme kalsa yine fanus alacaktık ama ısrarlarım ve fiyatların eskisi(onun küçüklüğündeki) kadar pahalı olmadığını anlaması neticesinde küçük de olsa bir akvaryum(10ltlik) aldık. İçine 3 japon balığı ve dolphin marka kf350 iç filtre aldık. Akvaryumu kurup balıkları akvaryumda izlemenin çok keyifli bir şey olduğunu anladıktan sonra bu hobiye ilgim arttı ve internetten araştırmaya başladım. Japon balıklarının bile çok özen isteyen balıklar olduğunu vs. kumlarının onlara özel olması gerektiğini vs. öğrenince çok şaşırdım ve böyle böyle araştırdıkça ilgim artmaya başladı. Ve bir ay boyunca bir çok şeyi tecrübe ettim, yanlışlarımı öğrendim.

Büyük bir akvaryum almak istiyorum ve yapabildiğim kadar da maliyetleri düşürmek amacım. Çünkü şimdiye dek 100tl(balıklar,akvaryum,filtre,kum,yem,su düzenleyici) + 70tl(balıklar hasta olunca aldığım ısıtıcı(50 watt) ve ilaç + kepçe) + 90tl (ulustaki akvaryumcuların 10 ltlik japon balığı akvaryumuna 6 tane bitkiyi babama bunlar olur diye satması ve bitkilerden 4 ünün japonlara uygun olmaması + biraz daha kum) derken 250tl civarı para harcadım. 150 si çöpe gitti resmen.

Neyse. Almak istediğim akvaryumdan bahsedeyim. Mobilyalı akvaryumları çok çirkin bulduğumdan tv ünitesinin üzerine koymak üzere bir akvaryum almak istiyorum. Bu noktada ilk soru akla geliyor. 120X40X40H ebatlarında bir akvaryum düşünüyorum, 192 litre camla birlikte sanırım 200 kg olur. Sizce tv ünitesi bu ağırlığı taşıyabilir mi? Bahsettiğim tv ünitesinin resmi de var, şu şekilde:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185221/AD3-243-1.jpg[/IMG]
Orta kısımda 2 tane dikey levha olduğu için taşıyacağını düşünüyorum fakat emin değilim bu konuda tecrübeleri veya tahminleri olan yazarsa çok sevinirim.

Maliyeti düşürmek istediğimden bahsettim. Dış filtre konusunun ne derece önemli olduğunu bilmek istiyorum. Düşündüğüm ebatta bir akvaryum için dış filtre şart diye okudum. Fakat 150 lira üstü bir para vermek istemiyorum tek bir dış filtre için. Elimdeki iç filtreyle birlikte beni idare edecek bir dış filtre öneriniz var mı? Bir kaç marka model araştırdım onlara dair yorumlarınızı bekliyorum.
Haqos expro-500 510L/H askı dış filtre, fiyatı 100-120 tl arası, filtre malzemeleri içinde, ancak max 100 litre için denilmiş. İç filtremle birlikte kullanırsam yeterli olur mu?
Dolphin H800 askı filtre 1000 L/H, filtre malzemesiz, fiyatı 120 tl. Debisi yüksek olduğu için kullanırsam tek kullanıcam. Fakat fazla gelir mi 200 lt için? Üzerinde yazan L/H kadar olmuyor hiçbir filtre(eheim hariç) denilmiş.
Bir de Jebo marka dış filtreler var. 600 L/H ve 1000 L/H olan modellerini gördüm ama çin malı olduğu için 600 L/H yerine 1000'liği almak daha garanti geldi. Jebo 825 1000 L/H, tam dolu, fiyatı 120tl fakat enerji sarfiyatı 22watt. Diğerleri 8-10 watt civarında iken bununki çok fazla. Düşündürdü.
Son olarak Astro 2206 600 L/H, fiyatı 165tl.
Başka dış filtre önerileriniz varsa bilgiye aç şekilde bekliyorum. İlk defa böyle bir şeyi düşündüğümden her şey çok karmaşık geliyor. Soracak daha çok şey var ama şimdiden bile çok uzun oldu. Görüşlerinizi bekliyorum. Sürçü lisan eylediysem affola. [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EtzeLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 347
EtzeLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 22:22
Hangi balıkları beslemeyi düşünüyorsunuz? Örneğin canlı doğuran besleyecekseniz (gerçek anlamda balık tecrübeniz olmadığı için en iyi tercih başlangıç olarak bu olacaktır) şu durumda ciklet balığı önermem asla. Canlı doğuran içinde dış filtreye gerek yok benim şahsımca çünkü yıllarca hobiye ilk başladığım zamanlar iç filtre ile yüzlerce yavrum oldu yeterki suyunuz oturmuş bir su olsun. Fakat ciklet balıkları besleyecekseniz dış filtre şart diyebilirim. Akvaryumculara ikinci el akvaryum sorabilirsiniz ben 40 liraya ikinci el 120 ltre aldım mesela çok hesaplı geldi bütün ekipmanları tamdı sadece 4cm boyunda ince bir çiziği var :) tv üniteside taşıyacaktır merak etmeyin hiç. Balık tercihinizi tam olarak yapın ondan sonra balığa göre gerekli şartları paylaşalım beraber. Kolay gelsin [:)]

Teşekkür Edenler: [T]185221,fesege[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FurcornÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 27
FurcornÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2016 22:31
Teşekkürler cevabınız için. Şu an zaten 2 tane japon balığım var küçük akvaryumumda (biri dün öldü stresten [:(]), onlarla devam etmek istiyorum. Canlı doğuran dedikleriniz küçük balıklar oluyor sanırım, küçük balıklar şu an için ilgimi çekmiyor. Japon balığı gibi hareketli aktif balıklar daha sevimli geliyor bana. [:)] Sonuç olarak japon besleyeceğim, yenilerini de alırım muhtemelen. Bir iki vatoz da almayı düşünüyorum. Japon akvaryumu için dış filtre gerekli midir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EtzeLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2014
İl: Ankara
Mesaj: 347
EtzeLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2016 00:02
[QUOTE=fesege]Teşekkürler cevabınız için. Şu an zaten 2 tane japon balığım var küçük akvaryumumda (biri dün öldü stresten [:(]), onlarla devam etmek istiyorum. Canlı doğuran dedikleriniz küçük balıklar oluyor sanırım, küçük balıklar şu an için ilgimi çekmiyor. Japon balığı gibi hareketli aktif balıklar daha sevimli geliyor bana. [:)] Sonuç olarak japon besleyeceğim, yenilerini de alırım muhtemelen. Bir iki vatoz da almayı düşünüyorum. Japon akvaryumu için dış filtre gerekli midir?[/QUOTE]

Bu aslında kaç japon balığı besleyeceğinizede bağlı. Japonların biyolojik yükleri fazladır. Japon sayısını 5-6 ile sınırlı tutup(ilerde büyüyecekler çünkü) haftada bir iki gün %10-20 arasında bir dip çekimi ile iç filtre yeterli olacaktır. Kum olarakda bayağı ince taneli krem rengi bir kum uygun olacaktır Japonlar kumla oynamayı çok severler kesinlikle renkli iri taneli taş veya kum koymayın. Bitkide ise Anubias en uygunu olacaktır kuma gömmeden bir taşa veya dekora misina veya ip yardımı ile bağlayın asla köklerini ve gövdesini toprağa ekmeyin. Ve anubiasdan başka bir bitki eklemeyin Japonlar köklerinden söküp yiyorlar ama anubias gayet sert bir bitki ona bi şey yapamıyolar :) siz henüz akvaryumu kurmayacaksınız galiba ama bi ön bilgi olsun kuracağınız zaman yardımcı olur umarım [:iyi:] [:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FurcornÇevrim Dışı

Kayıt: 18/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 27
FurcornÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2016 02:11
[QUOTE=Bekir Can]

Bu aslında kaç japon balığı besleyeceğinizede bağlı. Japonların biyolojik yükleri fazladır. Japon sayısını 5-6 ile sınırlı tutup(ilerde büyüyecekler çünkü) haftada bir iki gün %10-20 arasında bir dip çekimi ile iç filtre yeterli olacaktır. Kum olarakda bayağı ince taneli krem rengi bir kum uygun olacaktır Japonlar kumla oynamayı çok severler kesinlikle renkli iri taneli taş veya kum koymayın. Bitkide ise Anubias en uygunu olacaktır kuma gömmeden bir taşa veya dekora misina veya ip yardımı ile bağlayın asla köklerini ve gövdesini toprağa ekmeyin. Ve anubiasdan başka bir bitki eklemeyin Japonlar köklerinden söküp yiyorlar ama anubias gayet sert bir bitki ona bi şey yapamıyolar :) siz henüz akvaryumu kurmayacaksınız galiba ama bi ön bilgi olsun kuracağınız zaman yardımcı olur umarım [:iyi:] [:)][/QUOTE]

Söylediklerinizi dikkate alacağım [:)] Hemen kurmuyorum taşınıp taşınmama durumu var o netleşince işe girişeceğim.[;)]

Beğenenler: [T]157688,Bekir Can[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir