Strafor arkasında koloni


EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2006 19:01

Merhaba arkadaşlar;

Son günlerde revaçta olan strafor işine bende kalkışdım. Strafor'u şekillendirme işlemi bitdi. Derz ile boyamak kaldı sadece. Birkaç güne kadar 'kendin yap'' bölümüne detaylı ve anlatımlı fotoğraflarla koymayı düşünüyorum. Gerçi şekillendirme işlemeni bitirmeme rağmen yapacak olduğum bir denemeyi sizlerlede paylaşmak, fikir almak ve kafamdaki soruları gidermek istiyorum. Amacım dış filitre haricinde akvaryum içinde bakteri kolonisi oluşturup biyolojik dengeyi yakalamak.

Akvaryumun sağ arka köşesinde straforla cam arasında üçgen bir boşluk bıraktım ve bu boşluğu fiber plastik ile strafordan yalıtdım.

Dış filitreden gelen su fiber plastik sayesinde önce bioballdan sonra süngerlerden ve ardında straforda bıraktığım yarıkdan tanka şelale şeklinde dökülecek. Fiber plastik'in altında kalan bölümde yine straforda açdığım, sineklik ızgarasıyla kapattığım gizli delikden çekilecek ve filitreye gidecek. Döngü bu şekilde. Bioball ların altına 10cm kadar kumda koymayı düşünüyorum nitrat bakteriler için, ve süngerde azoto bakterileri olucak. Ve yine delikli suborusu içerisinde ısıtıcıyıda bu arka bölgeye koymayı planlıyorum. Sizce minik sistemim işe yarayacakmı? Saygılar.

volkanka2006-11-9 19:3:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetsanÇevrim Dışı

[C]2,2,10654[/C]
Kayıt: 29/04/2006
İl: Nevsehir
Mesaj: 341
ahmetsanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2006 09:15

Volkan bey,

Düşünceniz benim cok hoşuma gitti, fakat dış filitreden gelen suyun sizin bu sistemde de tekrar filitre edilmesinin geregini anlayamadım. Zaten kendi filitreniz yeteri kadar suyu filitre ediyor onun yerine bu sistemi bir kafa motoru ile birleştirip strafor arkasında bir dış filitre gibi çalıştırmanız daha güzel olmazmıydı ? . Gende cok guzel bir düşünce Tebrik ederim, Emeğinize sağlık.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnatiopuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 2009
EnatiopuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2006 11:22
Ahmet bey teşekkür ederim. Dış filitrenin (atman f 3) içinde su düzenleyici kayaçlar ve mineraller var, temizliği üstlendi. Akvaryumu dahada daraltmak istemedim, zaten straforun kalınlığı +- 15cm, önde 50cmlik bir boşluğum kaldı. Bu üçgen alanı sadece bakterilere ayırmak istedim, birleşik bir sistem. Bugün sistemi aktive edicem. İşe yaraması ümidim. Sistemde bir hendikap gören arkadaşlardan fikirlerini paylaşmasını istiyorum. Akıl akıldan üstündür. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir