Strafor Köpükten Kaya Yapımı


720pÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/09/2013
İl: Ordu
Mesaj: 280
720pÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 00:22
Merhabalar köpükten arka fon yapan bu işin ehli kişilerden yardım bekliyorum 200 litrelik bir tankım var içinde yunus besliyorum 2-3 haftalık kaya arayışımda aradığım tarzda kayalar bulamadım ve çevremde taş satan bir yerde yok bu yüzden kayaları kendim yapmaya karar verdim aşağıda resmini attığım tarzda veya düz bir kaya gibi dekorlar oluşturmak istiyorum bunlar hakkında bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.

1-Blok halinde strafor köpük fiyatları ortalama ne kadardır ?
2-Köpüğe bu tarz şekil vermek için ne kullanmalıyım lehim makinesi jilet gibi ?
3-Köpüğe şekil verildikten sonra derzle kaplamak gerekiyormuş bu derzin markası türü nedir ?
4-Boyamak için ne tür boyalar kullanmalıyım ?

Şimdiden teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AliEmreÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2013
İl: Aydin
Mesaj: 1420
AliEmreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 02:24
Straforlar ambalajlar halinde satılıyor ve fiyatları değişiyor. Resim lehim ile yapılmış. Derz olarak fuga pool 2900 ve ya fugo flex kullana bilirsiniz. Boya olarak da su bazlı boyalar var en çok önerileri filli boya. Reklam yapmak gibi olmasın :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TOTEM76Çevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 109
TOTEM76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2015 16:27
 sana tavsiyem 2 tane 5 cm lik alıp  bunları birbirine akvaryum silikonu ile güzelce yapıştırman olacaktır. kaya ve magralar yapmak istersen bu şekilde yaparak kalınlık elde etmiş olursun (ama balıklar içerisine girer mi? dersen ben görmedim girdiklerini aynı uygulamayı ben 8 -9 sene önce yaptım komple arka fon ve önde kaya görüntüsü verilmiş parçalar şeklinde, fakat kaya görüntülerinide akvaryumu boşaltıp taban camına silikonla yapıştırman gerekecek, yoksa suyun kaldırma kuveti hepsini yüzeye çıkartacaktır bunuda ayrıca unutmadan belirteyim, biraz meşakkatli bir iş yani anlayacağın, okadar suyu boşalt tabanı kurut sonra silikonla yapıştır filan
bu iş için 1 milyoncularda yada nalburlarda havya var elektirikle ısınıyor yanına işe yaramaz kumaş parçalarıda al ıslak olsun, havya straforu eritince havyanın ucunu silmek için, sonrası senin tamamen hayal gücüne kalmış ben kayaların bazılarını mağra gibi oymuştum havya ile kumada gömünce güzel durdu.
oyma işlemlerin  bitince dış yüzey için Derz olarak fuga pool 2900 ve ya fugo flex kullana bilirsiniz. 1. katı sürdükten sonra 1 gün bekle ve sonra 2. katı sür ama sürdükten sonra fıs fıs su püskürtmeler varya onunla saat başı nemlendirirsen iyi olur, yoksa derzde çatlamallar meydana gelir, bilgin olsun, yeterli dolgunluğa ulaşında derz katmanı; boyaya geçersin iyice kuruyunca, Boya olarak da su bazlı boyalar var en çok önerileri filli boya ve polisanda vardı 100 yada galiba 200 gr lık ben siyah almıştım, arka fonda derin kayalık yarıklarını içini daha karanlık hal alması için, bilgin olsun
ALLAH kolaylık versin, hadi bakalım yaparsan, bitirince banada atarsan bakmak isterim.
TOTEM762015-01-05 16:28:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir