Su Kaplumbağam Ölmek Üzere


mustapha_mkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 11
mustapha_mkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2007 16:39
 Merhaba Arkadaşlar
Kaplumbağam ölmek üzere;
 
Göğüs Kısmında şişlik var ve neredeyse kabuğuna sığmıyor.
Yemesinde bir problem yok.
Yüzmesinde problem yok.
Yine her zamanki gibi çok hareketli.
_________________________________
Isıtma Lambası
UV Lamba
Hava ve Su termometresi
Isıtma Çubuğu
Su filtresi ve hava motoru aldık akvaryuma
 
forumdaki bilgileri okudum ve yanlış yorumlamamış ise bir akciğer enfeksinu oluştu. Antibyotik tedavisi uygulamaya başladım ama yinede eşim ve ben korkuyoruz bişey olacak diye. Yazılanlara göre göğüs kısmının açılıp iltihabın temizlenmesi ve tekrar dikilmesi gerekiyormuş ama antalyada bu işi yapacak bir veteriner bulamadık. Bildiğiniz referans olabileceğiniz birileri var mı?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cifaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 278
cifaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2007 17:46
Resim ekleme imkanınız varmı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2007 18:35
Birşeyler okuduğunuzu ve çok yanlış anladığınızı düşünüyorum. Akciğer enfeksiyonunda gögüs açılır iltihap boşaltılır ve tekrar dikilir diye nerde yazıyor eğer varsa böyle bir yazı yerini gösterirmisiniz.

Yanakta yada kulak bölgesinde apse olursa o zaman anestesi ile derisi azıcık kesiliyor iltihap dışarı akıtılıyor.

Göğsünde şişkinlik var derken ne kastettiniz , eğer boynunda şişkinlik varsa böbreklerinde sorun var düzgün çalışmıyorlar demektir. Bu durum kaplumbağayı uzun süre ağır proteinle beslemekten olur Eğer kabuğuna sığamıyorsa adeta dışarı taşıyorsa buda gene ağır protein içeren et , kıyma salam sucuk gibi maddelerle beslemekten dolayı olur.
Yemek yiyor yüzüyorsa gözleri açıksa ,halsizlik yoksa akciğerde sorun yoktur ama yanlış beslenmeden kaynaklanan obezite olabilir
Her iki durumunda zatürre ile alakası yok.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustapha_mkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 11
mustapha_mkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Mayıs 2007 22:50
      Resim eklemeye çalıştım ama olmadı galiba, ekliyorum ama burada göstermiyor.. 
 
      Oracle istediğin link burada ben iltihap çıkartıldıktan sonra dikilir yazmışım bu linktede uygun bir şekilde kapatılır yazıyor http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=26320&PN=1
 
       Resim ekleyemediğim için ben biraz daha anlatayım;
 
* Boynunda, gözlerinde bir şişme yok.
 
* Kabuğun altında kalan kısımda şişme var ön tarafında ve arka tarafında bariz bir şekilde belli oluyor şiş olduğu.
 
* Akvaryumdan dışarı çıkardım bu sabah balkonda güneşlenmesi için hiç yerinde durmadı sürekli hareketliydi.
 
* Akşam küvete su doldurdum yüzmesi için yüzmesinde biraz değişiklik vardı sanki biraz yamuk yüzüyordu ve yüzmek istemiyor gibiydi.
 
* Ben 6 aydır sadece yem yedirdim (Tetra), vitamin vermemiştim hiç. Birde akvaryuma maydonoz, marul vs. küçük parçalar halinde atıyorum ama yemiyorlar. Yumurta da yemiyorlar bu tür besinleri nasıl yemelerini sağlarım.
 
* Eğer sadece yem yedirdiğim için kaynaklanıyor ise ne yapmam gerekli. Son iki günümü forumlarda çözüm aramakla geçirdim yardımcı olursanız çok sek sevinirim. 
mustapha_mk2007-05-19 23:23:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oracleÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 390
oracleÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 14:01
Mustafa bey
Verdiğiniz linki biliyorum ama dikkat edin kulak ve yanaktaki apseden bahsediliyor yani gögüs denilmiyor. Bu yöntem sadece yanaktaki kulakta oluşan apseler için. Şişkinlik var diye göğüs kesilmez.
 
Hatırlıyorum kulak bölgesinde apse var diyen bir arkadaşa sadece tedavi yöntemini göstermek için bakın bu iş böyle yapılıyor diye yazmıştım. Arkadaşta  jileti ateşte ısıtıp anestesi yapmadan kaplumbağanın derisini kendi kesip foruma kestim diye yazmıştı. Hem şaşırmış hemde kızmıştık. Bir daha da bu müdahele şeklini yazmadım.

Kaplumbağam ölüyor demişsiniz nedenini tam olarak anlayamadım biraz abartıyor olabilirsiniz. Ölecek kaplumbağa yüzmez kıpır kıpır hareket etmez yemek yemez gözleri kapalı öylece yatar.
Kaplumbağanızın zatürre olduğunu yada akciğer sorunu olduğunu da  sanmıyorum . Bu tür bir rahatsızlıkta şu aşağıda sayacağım belirtilerden bir  çoğu görülür ki sizin kaplumbağanızda bu belirtiler yok.

Halsizlik
Yemek yememek
Yüzememek , taş gibi dibe batmak yada yüzeye çıkamamak
Bir tarafa doğru batık dengesiz yüzmek
Nefes alırken ses çıkarmak
Burnundan baloncuk çıkarmak
Sürekli olarak ağzını kocaman açmak ve açık tutmak

Antibiotik veriyorum demişsiniz. Hangi antibiotik ve dozu nasıl ayarladınız. Aman çok dikkatli olun antibiotikte aşırı doz kullanmak ve doz uygulama vakitlerini yanlış ayarlamak çok risklidir

Beslenme rejiminizde hata göremedim ama tabi ne kadar yem verdiğinizi bilemiyorum bana sanki kaplumbağanız obez olmuş gibi geliyor. Hızlı büyümüş kalsiyum güneş ışığı ve Vitamin D3 açısından yetersiz kalmış kabuğu aynı hızda gelişememiş olabilir. Hızlı ve aşırı büyüyen etleri şimdi kabuğuna sığamıyor dışarı taşıyor gibi gözüküyordur.
Yumurta zaten vermemeniz gerekiyordu.
Bence eğer düzensiz ve abartılı yem veriyorsanız yemi azaltın. Evde hep aynı kişi beslesin. kalsiyum ve vitamin takviyesi yapın direk güneşe çıkarın. Sebzeleri çiğ olarak yemiyorlarsa marul kıvırcık karahindiba havuç gibi sebzeleri  çok azıcık haşlayıp verebilirsiniz.
ıspanak brokoli bezelye fasulye ise kesinlikle yasak
Geçmiş olsun kolay gelsin
oracle2007-05-20 21:09:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustapha_mkÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 11
mustapha_mkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 17:23
              Verdiğiniz Bilgileri için çok teşekkür ederim Hasan bey bu foruma yazmaya başladıktan sonra kaplumbağalarımızın hayatı değişti zaten, daha önce hiç akvaryumlarında çıkartmıyorduk ama şimdi her gün güneş görmeleri için çıkartıyoruz.
 
              Dediğiniz gibi beslenme konusunda bilinçsiz şeyler yaptık. Günde 6 tane falan yem yiyordu şişen kaplumbağamız bizde çok seviniyorduk ne kadar çok yemek yiyor diye meğer yaptığımız yanlışmış.
 
               Beslenmeler ile ilgili forumda yaşlarına göre değişik menüler ve yiyecekleri miktarlar verilmiş ama biz kaplumbağalarımızın ortalama yaşlarını bilmiyoruz tabiki bunu nasıl öğrenebiliriz.
 
               Bu arada antibyotiğide eczaneden doksisilin etken maddeli bir ilaç aldım, bide ölçek aldım. Ölçekle 1 miligram ölçerek küçük bir kabın içine döktüm, ondan sonra kaplumbağamın kabuğunun üstüne çıkacak kadar su doldurdum sıcaklığı ölçtüm tam 33 dereceydi. ondan sonra kaplumbağamı içine koyarak üstünü havlu ile kapatım. Sonra birde sıcak su poşeti aldım içine sıcak su doldurup kabı üstüne koyuyurum. 12 saat durduktan sonra akvaryumuna alıyorum.
 
Teşekkür Ederim.
 
mustapha_mk2007-05-20 19:17:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Goca BodrumluÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2006
İl: Mugla
Mesaj: 184
Goca BodrumluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mayıs 2007 19:03
geçmiş olsun kaplumbağanaCry

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir