Su Kaplumbağası Bakımı Nasıl Olmalı?


ndilaraerdemÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2019
İl: Adana
Mesaj: 5
ndilaraerdemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2019 13:31
Herkese merhaba. Dün 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağası sahiplendim. Ancak bakımları hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için kafamda baya bir soru birikti.
Uzun zamandır petshoplarda kaplumbağa satışı yasakmış, aldıktan sonra haberim oldu. Henüz ikisi de yavru. Aldığım petshopta ki satıcı bir tane yemi ikiye bölerek ikisine paylaştırmamı ve günde bir kere beslememi söyledi.Ancak pek güvenemedim. Kaplumbağalarımı nasıl beslemeliyim? Yem markası önemli mi?
Birde onlara uygun bir yaşam alanı oluşturmak istiyorum, plastik küçük bir kapta beslemek hayvanlara eziyet olur. Bu yaşam alanı için bana tavsiyeler verebilir misiniz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

berkayakkannÇevrim Dışı

Kayıt: 11/07/2018
İl: Eskisehir
Mesaj: 105
berkayakkannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2019 14:07
[QUOTE=ndilaraerdem]Herkese merhaba. Dün 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağası sahiplendim. Ancak bakımları hakkında fazla bilgi sahibi olmadığım için kafamda baya bir soru birikti.
Uzun zamandır petshoplarda kaplumbağa satışı yasakmış, aldıktan sonra haberim oldu. Henüz ikisi de yavru. Aldığım petshopta ki satıcı bir tane yemi ikiye bölerek ikisine paylaştırmamı ve günde bir kere beslememi söyledi.Ancak pek güvenemedim. Kaplumbağalarımı nasıl beslemeliyim? Yem markası önemli mi?
Birde onlara uygun bir yaşam alanı oluşturmak istiyorum, plastik küçük bir kapta beslemek hayvanlara eziyet olur. Bu yaşam alanı için bana tavsiyeler verebilir misiniz?[/QUOTE]

Merhaba, mesaj attım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LuthorharkonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 1410
LuthorharkonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2019 15:13
Öncelikle Hoş geldiniz, Kırmızı yanaklı su kaplumbağalarının bakımı akvaryumlarda bakılan herhangi bir balıktan basit veya masrafsız değildir. Hatta birçok balıktan daha zorlayıcı bir bakıma sahip olabilirler, Bu canlılar akvaryumda doğru bakımla uzun yıllar yaşayabilir ve 25-35 Cm arası kabuk boyuna ulaşabilirler. Ben size elimden geldiğince kısa ve pratik bir şekilde yapmanız gerekenleri, edinmeniz gereken teçhizatları sıralayacağım.



İlk olarak canlılarınıza sağlıklı bir yaşam alanı sunmak için, 1.5 yaşına kadar en az 80-100 Litre arası bir akvaryuma veya 3-4 yaşına kadar en az 200 litre bir akvaryuma ihtiyacınız olacak, İmkanım var ömürlük bir akvaryum olsun bir daha akvaryum değişimiyle uğraşamam diyorsanız en az 300-350 Litre bir akvaryuma ihtiyacınız olacak.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağaları çoğunluğu tatlı sularda olmak üzere arada bir güneşlenmek için karada da yaşam alanına ihtiyaç duyarlar, Bu sebeple akvaryumunuzda hayvanların çıkması için konumlandıracağınız bir kuru alan olmalı ve bu kuru alanı hem ısıtıcı bir ampul hem de gerekli kalsiyum ihtiyacını karşılaması için bir UVB ampul ile aydınlatmalısınız.


Kuru alanı yaptıracağınız akvaryumu satın aldıysanız veya alacaksanız herhangi bir akvaryumcudan akvaryum ölçünüze uygun yaptırabilirsiniz. Veya ilk yıllar için 100-200 litre gibi idarelik bir akvaryum tercih edecekseniz strafordan yada [K]Exo terra turtle bank[/K] ismiyle piyasada bulunan bir kuru alan tercih edebilirsiniz. Ancak bu son 2 tercih hayvanlar büyümeye başladıktan sonra onları taşımayacak ve ihtiyacınızı görmeyecektir.

Akvaryum için hazır yaptırılmış kuru alan örneği;

http://sukaplumbagasi.com/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Strafordan basit ve maliyetsiz şekilde kuru alan yapımı (Ölçüler akvaryum boyutunuza göre değişiklik gösterir);

https://www.akvaryum.com/Forum/strafordan_maliyetsiz_kuru_alan_yapimigorsel_k869176.asp

Hazır satılan exo terra turtle bank ve kutu açılımı (Çeşitli ölçülere sahiptir akvaryum boyutunuza göre çeşitli alışveriş sitelerinden temin edebilirsiniz.)


Exo Terra Turtle bank;


https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/exo-terra-turtle-bank-kaplumbaga-adasi-medium-436592960

Exo terra turtle bank kutu açılımı;

https://www.akvaryum.com/Forum/exo_terra_turtle_bank_gorsel_k869135.asp

Yukarıda kuru alanınızı ısıtmak ve kalsiyum ihtiyacı olan UV ışınlarını sağlamak amacıyla iki adet ampulden bahsetmiştim size;

Isıtıcı ampul için;

http://sukaplumbagasi.com/forum/forum-aydinlatma

UV ampul için(bu önerdiğim 25 W olanı ve daha büyük kaplumbağalar içindir, Sizinkiler yavru olacağı için 13 W'lık Versiyonu da gerekli alışveriş sitelerinde mevcuttur.)

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/exo-terra-uvb100-25w-tropical-terrarium-bulb-451585417


Ayrıca akvaryumunuzun sıcaklığı 26-28 derece arası sabit olmalıdır, Piyasada çok çeşitli akvaryum ısıtıcıları bulunuyor Akvaryum.com aracılığı ile kendinize uygun bir tane temin edebilirsiniz.

Suyunuzun sıcaklığını en doğru şekilde ölçmek ve kaplumbağalarınızın zarar vermemesi açısından sağlam ve doğru ölçüm veren bir termometre örneği;

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/sera-8902-precision-cam-termometre-450227228

Su kaplumbağaları akvaryumu inanılmaz kirleten hayvanlardır bu sebepten akvaryum ölçü ve litrenize uygun bir Dış filtre en doğru tercih olacaktır. Dış filtre temini ve detaylı bilgi için;

https://www.akvaryum.com/Forum/filtreleme_secenekleri_f16.asp

Yem ve Kabuk boyuna göre sağlıklı beslenme için;

http://sukaplumbagasi.com/forum/konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Su kaplumbağaları bağırsaklarını ve sindirim sistemlerini düzenlemek amacıyla arada bir kum yerler bu sebepten akvaryumunuz için en doğru kum tercihi Sarı silis kum olmalıdır.

Sarı silis kum için ( Akvaryum ölçülerinize göre kilosu değişebilir alttaki link ve fiyat sadece bir örnektir.);

https://urun.gittigidiyor.com/evcil-hayvan/akvaryum-sari-silis-kum-0-5mm-5-kg-orjinal-sari-silis-deniz-kumu-426459095

Akvaryum kurulumu, Aksesuar seçenekleri ve Hepsi hakkında çok daha detaylı bilgi için Akvaryum.com forumunu detaylı şekilde inceleyiniz, her türlü ihtiyacınıza karşılık bulacaksınızdır.

Yine su kaplumbağası bakımı ve aksesuar ihtiyaçları için;

-https://www.akvaryum.com/Forum/

-http://sukaplumbagasi.com/forum/

Akvaryumda balıkların bakımı ve masrafı ne kadar zor ve fazla ise Su kaplumbağaları için de aynı durum geçerlidir. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli olan her şeyi eksiksiz yerine getirmeniz gerecek. Şimdiden kolay gelsin.

Saygılarımla.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-06-18 15:37:33[/EDIT]

Beğenenler: [T]215996,ndilaraerdem[/T]
Teşekkür Edenler: [T]215996,ndilaraerdem[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir