ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Luthorharkon
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1425
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Şubat 2016 19:55
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2022 14:01
Toplam Mesaj:
1410 [0.48 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Luthor Harkon
Doğum Tarihi:
13 Temmuz 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Fluval 406 Dış Filtre Yorumlarınızı Bekliyorum.
130x50x60 ölçülerindeki akvaryumumda bir haftadır kullanıyorum. Filtrede ses falan yok debi canavar gibi, İç dizaynı da gayet iyi, dört sepet var ve malzeme dizilimi tamamen bize bırakılmış istediğin sepete istediğin malzemeyi koyabilirsin. İçinden Seramik halka, biyolojik sünger, iki sepet aktif karbon çıktı.

Filtreyi neredeyse tamamen kendimiz kuruyoruz, çoğu aparatı kendimiz takıyoruz. Kafa motoruna takılan lastik sayesinde gövdeye çok sağlam oturuyor güven veriyor. Filtreye giren su önce kırmızı aparatın içinde bulunan beyaz süngerlerden geçiyor sonrasında en alttaki sepetten başlayarak yukarı akvaryuma çıkıyor bu da suyun bir çok malzeme ile filtrelenmesini sağlıyor. Özellikle beyaz sünger olayı çok hoşuma gitti.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-13 15:07:04[/EDIT]
İnternetmi Petshopmu?
Ben her zaman en uygun fiyatları internette gördüm. Pet shoptan yem alırım pahalıya gelir bilmem ne alırım pahalıya gelir. İnternetten herhangi bir ürünü alırım ucuza gelir ayağıma gelir.

Hem internette aradığınız bütün ürünleri rahatlıkla bulabilirsiniz, seçenek çok.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-12 18:23:37[/EDIT]
Akvaryumgurme Arkadaşlar..!
[QUOTE=bhdr8650]

PEKİ SORUN KENDİNİZE, 7 AYDIR HİÇBİR ŞEY OLMADI DA 8 VEYA 10 AY İÇERİSİNDE Mİ BİR ŞEY OLACAK? BU TSUNAMİ Mİ MECAZI MÜRSEL OLARAK.

[:?]

[/QUOTE]

Bu kullandığınız objenin nasıl üretildiği ile de alakalıdır. Kimi objeler daha erken salınım yaparken kimisi uzun sürede salınım yapabilir. Bir önceki yorumda akvaryumda strafor kullandığımdan bahsetmiştim, bir kaç çeşit strafor kullandım ve bir tanesi yaklaşık beş, altı ay boyunca suya salınım yapmazken bir diğeri 1 haftada sapsarı yapmıştı suyu.

Kimisi bir ayda salınım yapar kimisi On ama yapay şeylerin suya elbet bir zararı olacaktır. Akvaryum konusunda bu zamana kadar denenmiş tecrübe edilmiş konuların başında gelir bu.

Hem akvaryumlarımızı elden geldiğince doğal hale getirmeye çalışıyoruz. Elimizde olduğunda saçmasapan filtre borularını ısıtıcıları bile akvaryumda tutmamaya gayret ediyoruz(sump sisteminde olduğu gibi). Bu sebepten herhangi yapay bir şeye ne gerek var ki ? Doğal hali ile akvaryumlar çok daha güzel ve canlılar çok daha mutlu.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-12 11:42:36[/EDIT]
Kahverengi Ve Yeşil Nokta Yosun Sorunsalı!
Akvaryuma Nerite salyangozu ekleyerek çözüme ulaşabilirsiniz, Yosun problemi konusunda epey etkililer.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-12 11:18:59[/EDIT]
Akvaryumgurme Arkadaşlar..!
Plastik bitkiler veya yapay olan herhangi bir şey akvaryum suyu ile temas ettikten belli bir süre sonra suya salınım yaparak su kalitesini bozar ve akvaryumunuzdaki canlılara etkisi ağır hastalıklar olur. Kendim akvaryum suyunun içinde belli bir süre strafor kullandım, suya pek bir zararı olmaz dense de bir süre sonra suyu sararttığına şahit oldum. Aynı durum hobiye yeni başladığımda akvaryum’a koyduğum minicik yapay bitki için de geçerli.

Fotoğraftaki mercan boyalı, el yapımı değil demişsiniz ancak fabrika üretimi sanırım ? Herhangi yapay bir şey varsa mutlaka canlılarınıza olumsuz etkisi olacaktır. Yedi aydır duruyor ve hiçbir şey olmadı demek yanlış. Sekiz veya On ay olduktan sonra ne olacağı belli mi ? Bana kalırsa objeyi bir an önce çıkartın veya yedi aydır yaptığınız gibi devam edin ancak canlılarınızın başına bir şey gelirse sebebini iyi araştırın derim ben, çünkü büyük ihtimal sebebi o obje olacaktır.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-12 11:12:29[/EDIT]
Dış Filtre Onerisi
[QUOTE=Murat. Yalçın.]

Teşekkürler cevap için.
Peki bunu yaptığımda ayriyeten hava motoru kullanmaya gerek varmı. Yunus ve frontoza var akvaryumda.[/QUOTE]

Rica ederim. Yunus ve Frontoza hakkında pek bilgim yok ancak ne olursa olsun hava motoruna ihtiyacınız olabilir. İyi oksijen verse de filtre sayesinde gelen oksijen büyük ihtimal yetersiz kalacaktır.
Dış Filtre Onerisi
[QUOTE=Murat. Yalçın.]Herkese iyi bayramlar.
Konuyu araştırdım ama tam emin olamadım. O yüzden sorma gereği duydum.
100*45*35h 157 litre akvaryumun var. Bir arkadaştan dophin1200 dış motor aldım. Bu akvaryuma büyük mü gelir. [/QUOTE]

Akvaryumunuzu saatte yaklaşık sekiz kez çevirecek. Su yüzeyinde akıntı yapması için herhangi bir aparat takmazsanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Çıkış borusunu akvaryum suyuna 1-2 cm mesafe olacak şekilde sabitleyin güzel oksijen verir suya.

Yüksek debili almanız iyi olmuş ileride akvaryumu büyütmeyi düşünürseniz kullanmaya devam edersiniz.

[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-11 20:06:59[/EDIT]
Mangrove Ph Degeri
[QUOTE=kyakaya]

Daha önce araştırırken kaplumbağaların ph değeri olarak 7 olması daha uygun gibi şeyler okumuştum o yüzden emin olmamıştım kabuk boyunu tam olarak ölçmedim ama 10cm kadar vardır sanırım 8 yasında akvaryum genisligi 85cm ama onunda tam olarak hacmini bilmiyorm kapl[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/216812/060820191857531.jpg[/IMG][/QUOTE]

Sekiz yaş için kabuk boyu çok düşük, Hayvan sağlıklı büyümemiş. Kuru alan için mango kökü uygun değil. Onu kabuğunu kaşımak ve plaka atmak için kullanacak. Akvaryum ölçünüze göre bir kuru alan yaptırabilir veya strafordan bir kuru alan yapabilirsiniz. İmzamdaki mavi yazıya tıklayıp benim kaplumbağa akvaryumumu görebilirsiniz kuru alan için size örnek olsun.

Bu da strafordan kuru alan yapımı, akvaryum ölçülerinize uygun bir şekilde yapabilirsiniz gayet basittir;
https://www.akvaryum.com/Forum/strafordan_maliyetsiz_kuru_alan_yapimigorsel_k869176.asp

Hayvan sekiz yaşında ise ve eğer iyi bakarsanız bir anda boy atacaktır. Genelde kaplumbağalar yavaş büyür ancak sizin kaplumbağanızın gelişiminde eksiklik olduğu için bir anda boy atması olası ve bunun örnekleri de var.
Mangrove Ph Degeri
Kaplumbağanızın kabuk boyu ve akvaryum hacminiz nedir ?

Kaplumbağalar Ph’tan pek etkilenmezler mango kökü suyu yumuşatır bu da su kaliteniz ve hayvanlar için iyi olur ancak Kaplumbağalardaki temizleme durumu biraz farklıdır.

Siz mango kökündeki delikleri diş fırçası ile iyice temizledikten sonra 45 dk tencerede kaynatın sığmazsa bir tarafını ayrı diğer tarafını ayrı kaynatırsınız.

Kaynattıktan sonra sivri kenarlarını bir makas yardımı ile kesin ve kökten ayrılan lifleri kopartın. Su kaplumbağaları meraklı hayvanlardır, kökü suya koyduğunuzda bir süre ısıracaklar ve parçalamaya çalışacaklar bu sebepten sivri kenarlar hayvanlara zarar verebilir yada kopan lifleri yiyebilirler.

Alacağınız kökün boyutunu hayvanın kabuk boyuna göre söyleyeceğim. Kaplumbağalar için kullanılması gereken bir üründür kabuklarındaki plakaları mango köküne sürtünerek atarlar.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-06 18:49:00[/EDIT]
Mangrove Ph Degeri
[QUOTE=kyakaya]Mangrove kökü suyun ph degerini etkiler mi ve suda herhangi bir salınım yapar mı? satın aldıktan sonra nasıl temizlemek gerekir?[/QUOTE]

Mango kökü suyun Ph değerini düşürür ve suya salınım yaparak sarartır, bu sararma amonyak patlamasını andırır.

Üzerinde bulunan delikleri diş fırçası yardımıyla akan suyun altında temizledikten sonra bir süre kaynatın. Eğer suya salınım yapmasını istiyorsanız 10 dakika kadar kaynatmanız yeterli olacaktır aksini istiyorsanız 40-45 dakika kadar kaynatıp birkaç gün akvaryumdan ayrı bir suda bekletin ve o suyu gün aralıklı tazeleyin bunu yapmanız salınımı belirgin derecede azaltacaktır.

Kaynattıktan sonra delikleri tekrar fırçalayabilirsiniz kalan pislik parça falan varsa çıksın.[EDIT]Kubilay Sakarya,2019-08-06 18:33:45[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.