Su Kaplumbağası Beslemek İstiyorum


LesBerÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2016
Mesaj: 1
LesBerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2016 20:15
Öncelikle bu tür hayvanların doğal ortamlarında olması taraftarı olduğumu belirteyim. Ama biraz mecburiyet durumu var. Bir akrabamın yaşlı bir komşusu doktorun evde hayvan bulundurmamalısın uyarısı üzerine şu yanağında kırmızı leke olan kaplumbağasını ona vermiş . Kaç yaşında diye sormadım ama yavru küçük bir kaplumbağa.Sahipsiz kalmasın diye almış o da. Yalnız koşulları çok kötü hayvanın, küçük bir fanusta yaşıyor kuru alan, filtre vs yok suyu çok kirli. Halen ölmemiş olmasına da şaşırmıyor değilim. Maddi durumu çok iyi olmadığından dolayı ses etmedim anca bu kadarını yapabilmiş.

Şimdi asıl soru şu ben hayvanı ölmeden önce kurtarmak istiyorum. Bunun için yardımınıza ihtiyacım var. Neler gerekli ne kadarlık hacimde bir akvaryum lazım ? Ne kadarlık bir bütçe gerekir ? Dış filtre mi gerekir iç filtre mi ? Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakank795Çevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2016
İl: Denizli
Mesaj: 401
hakank795Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2016 20:24
Hepsiburada yada gittigidiyorda hazir akv satiliyor ordan bakmanizi tavsiye ederim ic filtre yeterli olacaktir.

Teşekkür Edenler: [T]187721,LesBer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

meric07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/07/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 88
meric07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2016 20:30
[B]Öncelikle merhabalar;

8 yıllık Trachemys scripta elegans yani kırmızı yanaklı su kaplumbağası besledim.Yani bu konuda uzun süre tecrübem var.Sizin kötü koşullar dediğiniz yüksek ihtimalle plastik bir fanustu.Biz onlara ölüm fanusları diyoruz.

Öncelikle kaplumbağalarda balıklar kadar ekipmanlara ihtiyacı olan hayvanlardır.Onlarında ekipmanlara ihtiyaçları var.

Öncelikle akvaryumunuz ıstıcı,iç filtre kesinlikle şart.Akvaryum boyutuna göre dış filtre de kullanabilirsiniz.

Suyun ısısı 28 derecede sabit olmalı.15 derecenin altına düşen suda kaplumbağalar kış uykusuna yatarlar.

Kaplumbağalar için en önemli şeylerden biri kuru alandır.Rampayla çıkabileceği kaplumbağa boyutuna göre bir kuru alan yapmalısınız.Ve kuru alanı masa lambası tutarak ısıtmalısınız.Ve uvb lamba temin ederseniz çok çok daha iyi olur

Akvaryum tabanına silis kum kullanmanızı tavsiye ederim.Su kaplumbağası için en mantıklı taban silis kumdur.

Su kaplumbağası için canlı bitki kullanmayın bi kaç kaya parçası ideal olacaktır.Çünkü canlı bitkileri yiyip parçalayacaklardır.

Yemleme konusunda ise tetra reptomin,sera raffy p stick yemler kullanılabilir.İki günde bir de sera raffy I karides yemi vermeniz önerilir.

Şimdilik böyle özet geçtim.Kaplumbağınızın boyutunu bilmiyorum eğer yavruysa çok büyük bir akvaryumla başlamanız gerekmez ama sizi kısa süre götürecektir

Su kaplumbağam ile ilgili açtığım konuyu inceleyebilirsiniz;

[URL]https://www.akvaryum.com/forum/eski_hobim__k878278.asp[/URL]

Keyifli Hobiler [:)][/B][EDIT]meric07,2016-07-26 20:31:34[/EDIT]

Beğenenler: [T]187721,LesBer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2016 13:24
Arkadaşımız zaten çok güzel bir şekilde açıklamış. Yine de eklemek istediğim şeyler oldu..

*Kaplumbağaya alacağınız akvaryumun camlarının kalın olması iyi olacaktır, kaplumbağalar yüzerken cama çarpabilir, ince camları çatlatabilirler.
*Kaplumbağalar uzun yaşarlar, yani sorumluluk isterler. Buna hazırlıklı olmak gerekir.
*Kaplumbağalar gençken tamamen etçilken yaşları ilerledikçe bitkisel yemlerden de yemeye başlarlar ve yaşlandıkları zaman ise tamamen otçuldurlar. O nedenle kaplumbağanız ilk yıllarında et temelli şeylerle beslemezseniz muhtemelen yeterli beslenemediğinden ölür. Canlı yada kurutulmuş karides tercih edebileceğiniz gibi canlı ya da ölü balık, böcek, larva vs de verebilir ya da et temelli kuru yem de temin edebilirsiniz.
*Kaplumbağalar güneşi severler ve sağlıklı kalmak için güneşlenmelidirler. Eğer akvaryum güneş almayacak bir yerde duracaksa gün ışığı etkili UV lambalar takılması önemlidir. Soğuk kanlı canlılar olduklarından vücut sıcaklılarını dengelemek zorundadırlar.
*Sudan çıkabilecekleri rampalar ya da kayalıklar çok önemlidir!
*Kabukları yumuşaksa bu en büyük sağlık sorunu belirtisidir. Yetersiz beslenme, böbrek yetmezliği yada d vitamini eksikliği en yaygın nedenidir. Yavruyken akvaryumun suyuna ya da yemine devit damlatmak ihtiyacı olan vitamini alıp kabuğunu sertleştirmesine yardımcı olur.
*Sadece büyük ancak barışçıl balıklarla bakılması doğru olur, astronot,koi, iri japon balıkları yada büyük gourami tarzı türler. Balık olacaksa filtreleme çok iyi olmalıdır, kaplumbağanın dışkısı asidiktir ve suyu bozabilir.

Kaplumbağalar zeki hayvanlardır ve sahiplerini tanır, öfkelendiklerinde ses çıkartarak bağırabilir, aç olduklarında haber verebilirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir