Su Kaplumbağası Cinsiyeti Ve Bakım-beslenmesi


RaizialÇevrimiçi

Kayıt: 19/10/2025
İl: Düzce
Mesaj: 6
RaizialÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 3 Saat 11 Dakika önce
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268193/191020251628171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268193/191020251629201.jpg[/IMG]

Birkaç gün önce sahiplendim normalde iki tanelermiş ama birisi ölmüş bunun cinsiyetini öğrenip yanına zıt cinsiyetli bir tane daha almayı planlıyorum.
İnternetten anladığım kadarıyla dişi ama bilen birilerine de danışmak istedim. Kabuk çapı 5cm

Şu an klasik bir kaplumbağa akvaryumunda duruyor su dışına çıkabileceği bir yer var ama hiç çıktığını görmedim. Yem vakti harici beni görünce kaçıyor.

Üzerine UVA/UVB 0.3 lambası aldım önemliymiş sürüngenler için.

Ortam sıcaklığı ve su sıcaklığı 20 derece civarlarında geziyor sadece lambayla ısınıyor suda ısıtıcı yok, 12 saat açık 12 saat kapalı tutuyorum.

Suyunu 3-4 günde bir dip çekimi mantığıyla pislikleri alacak kadar çekiyorum ve üstünü tekrar dinlenmiş suyla tamamlıyorum.

Yem olarak tetra markasının s şeklinde bir yemi var sabah bir akşam bir ufak ufak bölerek veriyorum yanında da kurutulmuş kan kurdu veya artemia veriyorum (artemiayı daha çok seviyor)

Ekstra olarak ileriki zamanda Sera raffy ı, raffy p, raffy mineral, reptil carnivore ve tetra reptomin stick almayı düşünüyorum. Büyüdüklerinde un kurdu yiyebiliyorlarmış sanırım kaç cm olması gerek yiyebilmesi için?

İlk defa kaplumbağa bakıyorum kabuğunu fırçalamam gerekir mi? Geldikten sonra kabuğunun üzerinden zar düştü bu normal mi? Al veya alma dediğiniz bir şey var mı? Yem tavsiyeleriniz var mı? Suyuna katkı maddesi eklemeli miyim vitamin mineral gibi bir şeyler?
Dikkat etmem gereken bir durum var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyber_ScoutÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2285
Cyber_ScoutÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 2 Saat 50 Dakika önce
%75 dişi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SamnastrpÇevrim Dışı

Kayıt: 27/06/2024
Mesaj: 311
SamnastrpÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 2 Saat 7 Dakika önce
Yuvasının fotoğrafını görürsek iyi olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RaizialÇevrimiçi

Kayıt: 19/10/2025
İl: Düzce
Mesaj: 6
RaizialÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 22 dakika önce
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268193/191020251900511.jpg[/IMG]
Bu şekilde rampanın altında takılıyor yemleme zamanı harici dışarı çıkmıyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir