Şu mubarek ayın hatrına toplu alımı affed


bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 00:56
[QUOTE=fordmustang]   Evet toplu alım kısmı işi tamamen ticarete döken bir kaç kişi tarafından yasaklandı.[/QUOTE]

Toplu alımları açarız, ilelebet kapalı kalacak değil ancak hala neden kapattığımız anlaşılamadı bu durumda olacak şeyler yine olacaktır. Kapatma nedenini birkez daha anlatayım.

Birisi toplu yem için konu açıyor, her şey iyi hoş gidiyor. Oldu ki bir noktada yem satan biri ile yönetimin bir tartışması olsun, eyvah eyvah. Konu yönetim ve ilgili kişi arasında çözülse bile bizim asıl sorun ettiğimiz şey başlıyor. Yemi alan kişiler kim haklı kim haksızmış diye bakmadan sadece minnet borcunu gidermek adına yönetime laf sokuyor. Bu benim gözümde çok alçakça çok yüz kızartıcı bir şeydir. Kim haklı kim haksız bakmadan, çıkarının geldiği yeri kollamak ve bu uğurda birisine laf söylenmesi sinirlerimi hoplatıyor. Tabirimi affedin ama bu ucu bize dokunan yalakalık artık kontrol edilemez bir hal almıştı, her yem buluşmasında benzer yönetime laf sokmalar yaşanıyordu. Eleştrilmekten çekinmiyoruz ama şu bir eleştridir: yönetim bu konuda bu tavrı göstererek hata etmiştir, bu tavır şu açıdan yalış bir tavırdır. Ancak şu bir eleştri değildir; "abi o kadar üstüne gelindi, o kadar şeye katlandın, sana bunu yapanlara inat helalsun tebrik +1 şak şak veya geçen konuda okuyabileceğiniz gibi olayların bir de arkası varmış, göründüğü gibi değilmiş" yönetim ne yapmış, neyi eleştriliyor, arkadaki şeyler neymiş, yönetim bu satışlardan pay mı istemiş, ortada bu yok. Ucu açık bir karalama bu eleştri değil. Kimse kusura bakmasın biz etik, namus, şeref artık ne olarak görüyorsanız onları üst seviyede tutan insanlarız, insanlar yem elde edecek diye kendi adalet duygumuzu burada şakşak malzemesi yaptırmayız. Bu konuda hala çok dolgunum. Hadi diyelim ekmeğin geldiği yer haklı mı değil mi diye bakmadan oraya biat eden birisi var, kardeşim bu yemin sana ulaşmasında dağıtan kadar burada bu kadar kişinin huzurlu bir şekilde toplanıp birbiriyle iletişime geçmesini sağlayan yönetimin de olduğunu gör, nereden bakılsa anlaşılamayan bir tepki var. Hayır özeleştri yapalım diyorum, soruyorum konuda neymiş bu olayın içyüzü, anlatın, onu da anlatan yok.  Burada bu kadar zaman geçirip bu ortamı sağlayan kişiler özellikle o forumda bu şekilde çileden çıkarıldığı için konu kapatıldı. Biz biraz sakinleşince o forum açılır ve umarım tekrar edilmez.

Sert cümlelerimi affedin hakikaten yazdıkça hatırladıkça çileden çıkıyorum

Saygılar, 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 00:57
[QUOTE=BUGRACAGATAY]Merhaba;
 
     
    Biliyoruz ki bu tarz organizasyonlar zaman alan ve zor işlerdir.Benim nacizane tavsiyem bu tarz buluşmlarda form yöneticilerimiz den vakti olan ve bu organizasyonu organize etmek isteyen form yöneticileri tarafından yapılabilirliğie izin verilebilir..Yada formda güvenilecek bir çok arkadaş var bu arkadaşların organizasyonu gerçekleştirmesine izin verilebilir.
 
   Tabiki bu tarz izinlerde art niye arkadaşların tepkileri olacaktır mutlaka ama bu tarz insanların yüzünden formda bu yemleri bulamayan , bu fiyatlara bulma imkanları olmayan bir çok arkadaşı zor hatata çok zor durumda bırakıp kalitesiz yemler veya tek bir kaliteli yem kullanmak zorda  bırakmaktadır.
 
    [/QUOTE]
 
Buğra Bey,
 
Toplu yem alımları yeniden açılsa bile içinde para-alışveriş olan hiçbir faaliyette bu zamana kadar yönetim mensupları olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır.Tebessüm
 
Saygılar,
Erdal Hoca2010-08-31 00:58:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ferhatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2007
İl: Malatya
Mesaj: 285
ferhatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 01:43
Yönetimin bu kararından en çok etkilenenlerden biri olarak bu kararınızı destekliyorum ve bir öneride bulunmak istiyorum.
Toplu alım buluşmaları linki tıklandığında karşımıza bir sözleşme çıksa,yem paylaşımından yönetimin hiç bir sorumluluğu olmadığı gibi bilgiler yer alsa ve "okudum kabul ediyorum-etmiyorum"gibi bir buton ilave edilse nasıl olur.(on-line alışveriş sitelerinde sıkça kullanılır)Böylece yönetim bu tür olumsuzluklardan biraz daha uzaklaşmazmı.
Niyeti kötü olan insanlar,siz ne yapsanızda çamur atacak bir nokta bulurlar.birkaç kendini bilmez yüzünden bizler mağdur oluyoruz buda gözönüne alınmalı bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farinksÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 82
farinksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 02:37
Arkadaşlar aslıda konunun benimle hiç bir ilgisi yok sadece gezinirken dikkatimi çekti ve okudum kısaca tamamen dışındayım konunun.

Fakat bir forum üyesi olarak bazı şeyleri belirtmek isterim tabi dinlerseniz.
Benim anladığım kadarı ile bir organizasyon olmuş yada bir kaç bundanda pek çok kişi mutlu olmamış. Tabiki bu doğal bir sonuçtur. Burada beni konuya çeken şey kusura bakmayın yönetimin yorum tavrıdır. Şöyle açıklayayım birisi bir konu açıyor ve bir ricada bulunuyor bunada belli kültürel olgularımızı (ramazan ayı gibi) ekliyor hafiften kinayeli eylenceli kırıcı olmamaya çalışan bir yazı yazıyor. Yönetimden birinin ramazan ayı ile ilgisini düşünüp bulamamış olması beni çok şaşırttı şaşırdım çünkü neredeyse eminim sizde bağlantısını biliyorsunuz. En azından lise okumuş olabilirsiniz ve tecahül ü arif sanatı diye birşey görmüşsünüzdür onu kullanıyorsunuzdur diyebiliyorum sadece. Bu beni bir forum üyesi olarak açıkcası düşündürdü. Maksadını aşan bir eleştiri dozu ile cevap verildiğini düşünüyorum. Ayrıca dürtmek dürtüklemek tabiri artık günümüz Türkçesinde pekte bir abesle iştigal değildir diye düşünüyorum şahsen sizde arkadaşlarınıza yada samimi gördüğünüz ortamlardaki insanlara bu tarz cümleler kura biliyorsunuzdur. (Facebook sayfanız varsa orada dürtmek diye bir tabir hatta butonu bile var.) Yine buna vermiş olduğunuz cevap bence sert olmuş olabilir. 

Gelelim çözüm önerisine. Bence çözüm önerisi bu tavırda istenmez bilmiyorsun ben herşeyi düşündüm olmadı bulunmaz gibi edalardan ki ben yazılarınızdan bunu çıkardım naçizane kendi düşüncemdir yalnış olabilir. Bir Yönetici sıfatı bazı gereklere ihtiyaç duyar. Eğer çözüm önerisi arıyor ve danışıyorsanız bu çok güzel bir olay. Fakat sadece danışa bilirsiniz çözümü bulacak olan yine sizsinizdir çünkü sizin sıfatınız Forum yöneticisdir bizimki üyesi. Bu konuda başlıklar aça bilir danışa bilir ama çözüm önerisi bulmasını birinden isteyemezsiniz. 

Önerilerden birisi birini seçmek dışında bir firma ile anlaşmakta olabilir. Firmalar mallara para ödemeden alabilir. Teminat ile ve yine buluşma noktalarına getire bilir orada alan alır almayan almaz kalan mal geri gönderilir ve parası ödenmez böylece kimse mağdur olmaz en azından bu konuda. (tabiki geldi gitti kargo ödemesi olacaktır oda toplu alım fiyatı üzerine dağıtıla bilir almayanın suçunu diğerlerine yansıtmak olacak derseniz evet olacak tek kişide kalacağına herkese yansısın ve herkes bilsin şu almadı bu almadı diye bence) Bu da bir öneri olabilir siz yönetim olarak parasal konulara karışmamakta en iyisini yapıyorsunuz fakat birinin elini taşın altına koyması gerekiyor en azından firmalara teklif gönderirsiniz bir konu açar ve üyelerin bir firma seçmesini sağlarsınız bir den çok seçenekten seçerler sizinle hiç bir ilgisi olmaz gibi gibi gibi kafa yoruldukça birşeyler çıkar elbet.


Teşekkür ediyorum saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

haymeanamÇevrim Dışı

Kayıt: 30/03/2009
İl: Kayseri
Mesaj: 584
haymeanamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 02:43
Her türlü yem alımlarında herkesin arkasındayım :)
Eğerki bu site bizimse ve akvaristler için varsa en mühim olan yem işi konusunda da akvaristlerin arkasında durmalı ve toplu yem alımını tekrar açmalıdır.
 
%500 kar edenlere göz yumulacaksa ve toplu yem alımı yapılmayacaksa eyvAllah diyorum başka bir şey demiyorum.
 
Konuya artı bir değil artı milyon veriyorum :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5221
Erdal HocaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 02:46
Cengiz Bey,
 
4,5  yıldır bu foruma üyeyim. 3 yıldır da yönetimde görev alıyorum. Yıllardır forum kurallarında " akvaryum.com alışverişlerden hiçbir şekilde sorumlu değildir " yazmasına rağmen  ilanlar aracılığıyla balık alıp satan ve madur olan birçok kişi bizi sorumlu tutuyor. Konu açıp " ben dolandırıldım, bu üyeleri neden foruma alıyorsunuz"  diye feryat ediyor..
 
İşin içinde para varsa, biz yönetim olarak asla yokuz. Olmadık, olmayacağız da bu tür bir faaliyette.
 
Yönetim toplu yem alımını hala kendi içinde tartışıyor. Umalım ki insanların madur olmayacağı bir yöntem bulalım ve hep beraber üzerinde anlaşıp ucuz yem almak isteyenlere ( özellikle büyük şehirler dışında olanlara ) yardımcı olabilelim.
 
Saygılar, 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

farinksÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 82
farinksÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 03:16
Erdal bey
Kesinlikle düşüncenize katılıyorum. İşin içine para girince herkesin kişiliği de değişiyor. Forumun bu tarz ticari ilişkilere girmemesinide hem anlıyor hemde destekliyorum. Benim eleştirim genellikle başka yönlerden dikkatiniz çektiyse dediğim gibi konu benim dışımda sadece yönetimi temsil eden arkadaşların konuşma şekli biraz dikkatimi çekti ve onun üzerine yazmak istedim. İlginize teşekkür ediyorum.
Gerçektende çözüm için düşünüyorum. Umarım güzel bir yol bulunur ve herkes mutlu olur. Çalışmalarınızda başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 03:36
[QUOTE=farinks]
Arkadaşlar aslıda konunun benimle hiç bir ilgisi yok sadece gezinirken dikkatimi çekti ve okudum kısaca tamamen dışındayım konunun.

Fakat bir forum üyesi olarak bazı şeyleri belirtmek isterim tabi dinlerseniz.
Benim anladığım kadarı ile bir organizasyon olmuş yada bir kaç bundanda pek çok kişi mutlu olmamış. Tabiki bu doğal bir sonuçtur. Burada beni konuya çeken şey kusura bakmayın yönetimin yorum tavrıdır. Şöyle açıklayayım birisi bir konu açıyor ve bir ricada bulunuyor bunada belli kültürel olgularımızı (ramazan ayı gibi) ekliyor hafiften kinayeli eylenceli kırıcı olmamaya çalışan bir yazı yazıyor. Yönetimden birinin ramazan ayı ile ilgisini düşünüp bulamamış olması beni çok şaşırttı şaşırdım çünkü neredeyse eminim sizde bağlantısını biliyorsunuz. En azından lise okumuş olabilirsiniz ve tecahül ü arif sanatı diye birşey görmüşsünüzdür onu kullanıyorsunuzdur diyebiliyorum sadece. Bu beni bir forum üyesi olarak açıkcası düşündürdü. Maksadını aşan bir eleştiri dozu ile cevap verildiğini düşünüyorum. Ayrıca dürtmek dürtüklemek tabiri artık günümüz Türkçesinde pekte bir abesle iştigal değildir diye düşünüyorum şahsen sizde arkadaşlarınıza yada samimi gördüğünüz ortamlardaki insanlara bu tarz cümleler kura biliyorsunuzdur. (Facebook sayfanız varsa orada dürtmek diye bir tabir hatta butonu bile var.) Yine buna vermiş olduğunuz cevap bence sert olmuş olabilir. 
[/QUOTE]
Eleştri böyle yapılır, nedenini açıklayarak. Dediklerinize katılıyorum, bu konudan dolayı yönetimin sinirleri gergin olduğu için o tip açıklamalar gelmiş. Yoksa ramazan olayı ve dürtmek olayı bence de en ufak art niyet içermeyen açıklamalar, bunu yazan kişi zaten ne gibi art niyet taşıyabilir ki, empati yapılırsa bunu anlamak daha kolaylaşır, insanlar ucuza yem almak istiyor bunu da gönül alarak yapmak istiyorlar.

[QUOTE]
Gelelim çözüm önerisine. Bence çözüm önerisi bu tavırda istenmez bilmiyorsun ben herşeyi düşündüm olmadı bulunmaz gibi edalardan ki ben yazılarınızdan bunu çıkardım naçizane kendi düşüncemdir yalnış olabilir. Bir Yönetici sıfatı bazı gereklere ihtiyaç duyar. Eğer çözüm önerisi arıyor ve danışıyorsanız bu çok güzel bir olay. Fakat sadece danışa bilirsiniz çözümü bulacak olan yine sizsinizdir çünkü sizin sıfatınız Forum yöneticisdir bizimki üyesi. Bu konuda başlıklar aça bilir danışa bilir ama çözüm önerisi bulmasını birinden isteyemezsiniz. 

Önerilerden birisi birini seçmek dışında bir firma ile anlaşmakta olabilir. Firmalar mallara para ödemeden alabilir. Teminat ile ve yine buluşma noktalarına getire bilir orada alan alır almayan almaz kalan mal geri gönderilir ve parası ödenmez böylece kimse mağdur olmaz en azından bu konuda. (tabiki geldi gitti kargo ödemesi olacaktır oda toplu alım fiyatı üzerine dağıtıla bilir almayanın suçunu diğerlerine yansıtmak olacak derseniz evet olacak tek kişide kalacağına herkese yansısın ve herkes bilsin şu almadı bu almadı diye bence) Bu da bir öneri olabilir siz yönetim olarak parasal konulara karışmamakta en iyisini yapıyorsunuz fakat birinin elini taşın altına koyması gerekiyor en azından firmalara teklif gönderirsiniz bir konu açar ve üyelerin bir firma seçmesini sağlarsınız bir den çok seçenekten seçerler sizinle hiç bir ilgisi olmaz gibi gibi gibi kafa yoruldukça birşeyler çıkar elbet.
[/QUOTE]
Çözüm zaten mevcut ve biz bunu uygulamaya koyduk, öncelikle iş biraz soğuyacak araya zaman girecek sonra tekrar açılması gündeme gelecek, gördüğünüz gibi iş en ufak şeyde yönetim tarafından da kullanıcı tarafından da art niyet aranan bir hale geldi, bu tarz tartışmalar tekrar işi ısıtıyor. Çözüm adına yazdığınız bu paragraf ise benim gözümde konu dışı. Her şey olabilir ama şöyle diyim benim üzerimde yönetici yazdığı sürece bu sitede yönetim yem dağıtımı yapmaz. Bu ihtimal yok, yani özetle konu; üyelerin yem dağıtımı yapan kişiye yaranmak adına yönetime laf sokmasıdır. Bu tip konularda deyimi yerindeyse yönetimin karizması zayıflamaktadır. Bilgi paylaşımlı konular ağırlıklı olarak forum lehine, yem paylaşımları ise ağırlıklı olarak kullanıcı lehinedir. Yem paylaşımı gibi kullanıcı faydasına bir durumda yönetimin üzerinde soru işareti bırakacak tartışmalar olması yönetimin işine gelmemektedir, garip olan bu gibi yerlerde kullanıcıların daha dikkatli olması gerekirken daha uygunsuz yorumlar yapmalarıdır. Unutulmamalı ki biz burada bu işi profesyonel olarak yapmıyoruz, hepimizin kendi meslekleri, okulu, uğraşısı var. Burada amacımız rahatlamak ve biraz da bir şeyler yapmış olmanın gurunu görmek, bizim morlimizi bozan bu tip durumlara izin vermeyiz, bunu da forum açıkken görmeyen kişilerin kapalıyken görmesini umut ediyoruz.

Sadece forum özel üyelerinin konu açabileceği ve kova sınırlaması olan bir şekilde paylaşım forumu bir süre sonra açılacaktır. Bizler mental olarak yıpratılmadıkça bu süre kısalacaktır.

Saygılar,
bjkalley2010-08-31 03:37:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 04:40
" insanlar yem elde edecek diye kendi adalet duygumuzu burada şakşak malzemesi yaptırmayız. "

Ücretsiz ilanlar kısmı gibi sadece özel üyelermi faydalanacak ? Bu mu sizin adelet duygunuz.

Bu forumun kuruluş amacı nedir ? Hem sağlıklı hemde hobimizi olduğunca ekonomik hale getirmek adına binlerce üye burada toplanıyor. Lütfen sudan sebepler yüzünden forumun amacını saptırmayın.
datronur2010-08-31 04:45:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaPTaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1007
KaPTaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 04:44
Onur bey bu kısmı iyi anlıyamadınız heralde yada anlamak istediğiniz gibimi yorumluyorsunuz.
 
"Sadece forum özel üyelerinin konu açabileceği ve kova sınırlaması olan bir şekilde paylaşım forumu bir süre sonra açılacaktır. Bizler mental olarak yıpratılmadıkça bu süre kısalacaktır."

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 04:47
[QUOTE=KaPTaN]Onur bey bu kısmı iyi anlıyamadınız heralde yada anlamak istediğiniz gibimi yorumluyorsunuz.
 
"Sadece forum özel üyelerinin konu açabileceği ve kova sınırlaması olan bir şekilde paylaşım forumu bir süre sonra açılacaktır. Bizler mental olarak yıpratılmadıkça bu süre kısalacaktır."

 

[/QUOTE]

Ben anlamak istediğim gibi değil , söylenilenleri yorumluyorum. Anlayıp anlamamamla ilgili konular yerine bahsettiğim olaylara çözüm getirilirse daha yerinde olur diye düşünüyorum.
datronur2010-08-31 04:48:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaPTaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1007
KaPTaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 04:55

Burda özel üyelerden birinin toplu yem alımı yapabileceği söylenmiş.Yemler alınıp özel üyeler arasında paylaşılır denmemiş.

Ücretsiz ilanlar konusuda bir çok kez tartışılmış en uygun bu şekilde görülmüş olduğundan dolayı öyle bir sorunumuz yok.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 05:07
Teşekkürler.
Peki neden özel üye ? Normal üyeler güvensiz mi ve konuyu açan arkadaş  birkaç kendini bilmez üye yüzünden mahrum oluyoruz demiş. Kendini bilmezler ceza aldı mı peki ? Birde  bunların kim olduklarınızı açıklarsanız bizde ona göre mağdur olmayalım. Saygılar.
datronur2010-08-31 05:11:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaPTaNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1007
KaPTaNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2010 05:18
Özel üyeliğin şartları belli buna hak kazananlar kurallara uyan ve forumda belli mesafe kat etmiş kişiler olduğu için  birinci tercih sebebi.Bundan önceki yem alımlarındada sorunlar çıktı.Forum kurallarına uygun olmayanlar ceza aldı.İnşallah uygun ortam oluşur ve yem paylaşımları en kısa sürede başlar.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir