Su Piresi üretiminde farklı bir hikaye


cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 23:11
Sinan hocam, yavaştan anlamaya başlıyorum gibi, göle maya çalmayalım dediniz vesselam. Fakaaaaaat, benim bu pirecikler mayadan önce ölmeye başlamışlardı. Baktığımda ölü pireleri görebiliyordum ve hareket eden sadece küçük pirecikler vardı sayıları 30u geçmezdi.. Aç kaldılar sandım ve azıcık maya çaldım maalesef. Soğukta rahat edemediler sandım (ısı 23civarıydı) güneşe çıkardım. Hala da güneşteler ve ısı baya yükseliyor, balkondaki bidonda saniyede 2 mi 3mü saymadığım kabarcıkla hava vererek beklettiğim o eski suyum ve bir pencere önünde kavanozda yem ezip yeşillenmeye bıraktığım suyum var, kavanozu elime aldığımda elim yanıyor o kadar ki ısı yükseliyor. Kavanozun ağzı kapalı o yüzden ısı daha yüksektir ama bidonda da gene baya bi ısı yükseliyordur.. Bu ısı zararlı mıdır? Kavanozdaki suyun yeşillenmesini geciktirir mi bu ısı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 23:13
            Selam arkadaşlar, 2 gündür çocukların okul alış verişi için şehire gitmiştikte internete giremedim kusura bakmayın.  Tabii göz ucuylada alışveriş merkezlerinin havuzlarına yada parklardaki büyük havuzlara yaklaşıp çaktırmadan su piresi var mı diye bakmadan duramıyoruz
             Yeşil su oluşturmak için  tuz ve kimyasal içermeyen akvaryum suyunu ağzı geniş ve şeffaf olan (su için olan pet şişeler hariç çünkü onlar suyun yosunlaşmaması için özel maddeden yapılıyor) bir kapta güneşe koyun yeterlidir. Sipirulunayıda başka bir kapta deneyin, bitkisel yemide başka bir kapta deneyin. Nede olsa her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır hesabı her memleketin yosun tutmasıda farklı olabilir.  Sadece çeşme suyunuda güneşe koysanızda oluyor.Yeter ki başka hiç bir şey yapmayın ...  Sabırla bekleyin. Yada bu konuyu tekrar okuyun .. Okumanız bitinceye kadar yeşilsuyunuz oluşmuş  olur.
 
          Güneşe koyduğunuz kapları unutacak kadar ilgilenmeyin 1 hafta 15 gün kadar.  Bu süre sonunda yeşilsu oluşsada oluşmasada su piresi için yeterli yicecek oluşur içinde..Sonra o kapları ışık alıp güneş almayacak bir yere koyun ve su pirelerini içine salıverin gitsin.  Haftada bir su piresi kabının 10 da biri kadar dinlenmiş su ile değiştirseniz yeterlidir.    
 
          Suyun çok ısınması alg oluşumu için zararlıdır. Sonuçta bir şeyi dezenfekte etmek için suda kaynatıyoruz. Güneşte açık havada  su yosun oluşması için o kadar ısınmıyor kaplar. Pet şişelere ve
 kavanozlara koyarsanız ısınabilir.  Çok ısınmasının sebebini önceki sayfalarda açıklamıştım. Kullanmadığınız eski tencere leğen varsa onlara koyun bide öyle deneyin (suyun o kadar çok ısınmadığını göreceksiniz.)
 
          Bu kadar sıkıntıya atmayın kendinizi.  . Başka yapacak bir şey yoookkk
 
          İnanmıyorsanız denemesi size kalmış..
 
 
      
huseyn752012-09-17 23:26:08

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 23:54
Sabırla bekleyin. Yada bu konuyu tekrar okuyun .. Okumanız bitinceye kadar yeşilsuyunuz oluşmuş  olur.

Hemen deneyeceğim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanulÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Mugla
Mesaj: 85
sinanulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 11:22
Sayın Makbule Hanım,

Hüseyin abinin konusu, yaptıkları, kişiliği beni su piresi üretimine teşvik etti... Bir şevk geldi merak saldım. Börtü-böceğe bebekliğimden beri yakınlığım var zaten. Bu konuda hoca olmak imkansız, böyle bir doğa sevgisi nasıl olur? Kafama esiyor bu başlıktaki sayfaları yeniden yeniden okuyorum. Bu konunun hocası sevgili Hüseyin abidir. Ben ondan öğrendiğim şekilde ilerlemeye çalışıyorum.

Pirelerinizin ölme nedeni ilk başlarda durum değişikliğiydi. Yani şöyle ki benim yaptığım denemelerde 5'er damızlık değil fakat yetişkin pire kullandım. Kuvvetle muhtemel sayılarında azalma oldu. 10 gün içinde toparlanma oldu. Bu süre zarfında yetişkin pirelerden bazıları öldü, gelen yavrular yerine alıştı ve üreme başladı. Yani yer alışma süreci var.  23 derece çok ama çok uygundur pireler için. Siz biraz gıda, biraz maya amonyak miktarını arttırdınız. Alışma sürecinde olan pireler bir anda yok oldu.

Şunu yapmak bence hayırlı olur... Koloninin bir kısmı bir yere aşılanır, alışma süreci sonunda besinler ile denemeler yapılır.

Su aşırı ısınmış. Pireler ölürkende yavru atıyor. Birkaç tane kalabilirdi. O kabarcık sayısı alg, ışık yoğunluğuna bağlı. Sıcaktan olmuyor. Çok ciddi güneş aldığı için kaynarmış gibi gözleniyor...Fakat oda 30 derece ise 6-8 saat bir güneş vurması tankı 45 dereceye bile çıkarabilir. Güneş çok riskli. Koloniyi bir anda çökertir, belki elinizde sadece yavrular kalabilir. 3 koloni yok ettim. Ölüm esnasında son bir güç ile yavru yaptılar az miktarda.

Kavanozun ağzını açın, hava önemli. öyle el yakacak kadar ısınıyorsa algleriniz bir anda koyu tahta rengi bir renk alabilir, hayır gelmez, sıcaktan pişebilirler. Riskliydi. Yani şöyle ki zaten hemen anlarsınız. Havalar serinledi, o su 40-45 dereceleri bulmaz. Şuan için risk olduğunu sanmıyorum ama 20 gün önce fenaydı. Bidon veya 5 lt lik pet sayınızı arttırın. Denemeler yapın derim. Kavanozda olmaz bu iş :(

Şimdi gelelim denemelerime:D

Kuyu suyundan verim alamadım. Sanıyorum ki içinde birşeyler barındırıyor. Hiç öğrenemeyeceğim ama tüm yeşil sularımı yok ettim. Arsenik mi, ağır metal mi bişey varrrr.....Saksı çiçeklerim bile verimsiz, algıda seçici olunca anladım.  İşe yeniden başladım. Yalnız yeşil suyu hızlandırayım diye içine attığım yemler yatak odasını 10 kişi gaz çıkartmış gibi kokutuyor. :D İçine hava verince durum daha da muhteşem oluyor. Evde o güzel kokular ile muhteşem yüzyıl dizisini yeniden çekiyoruz :D 3 gün bu şekilde yattık. Sanırım ilersi olmayacak. Sonsuza kadar evden dışarda yatabilirim.



Eşimden rica: Aşkım o suları bugün halledecekmisin dayanamıyorum tiksinçliğe (Şimdi dedi)



Ya hava verince oluyor koku.. E haliyle fıkır fıkır Napim algler çepherlere daha az yapışır belki :D Önce pirelere verdim... Ne doğuma ne üremeye teşvik etti... Sadece hasat süresini arttırır hava. Koloni çökme süresini uzatır. Bende taktım yeşil sularıma ayırdım 4 hortuma. (sol 4 yeni oluşum)

Çok korkuyorum bu gidişle kışa su piresi akvaryumu kuracağım. Kurmak istemiyoruuuum ama amaaaaaaa aşık oldum.



(Not: Cam kenarındaki en sağ ve en sol şişedeki besinler aynı olsa da alg mayalı. Çok cüzzi. 3 günlük oluşumda yeşil suya mayayı yeşil su ile yapmanın oluşumu hızlandırdığı tecrübe ile sabitlendi)

Hüseyin Abicim ve sevgili dostlar... Biliyormusunuz ne buldum. Tecrübe ile sabit. Yaprak güzeli fidelerim vardı, ekmediklerimi işkence ediyordum. Fide kabından çıkarmadan suluyorum. Vitaminsizlikten iyicene cılızlamıştı. Hani kovadan söktüğüm alg parçaları vardı ya. Pislerinden (taşlı elime batan) ezemem diye yaprak güzelinin birinin toprağına attım. İşte gelişme. Süper sıhhi, üretimi kolay bir gübre. BİLGİNİZE



Eşlerimize yeşil suları çiçekler için yapıyoruz dersek belki kandırabiliriz :) Bir haftada etki ediyor.


Bu arada kimya mühendisi arkadaşım baharlarda havuzlardaki yeşil suları yok etmek istiyor. (havuz bakımcısı burada) Baharda onunla havuzlara gidip bu havuzlara kültür atmayı planlıyorum. Muhahahaha yaşasın kötülük

Ya buda benden ek olsun. Biliyorum akvaryum forumu ama ben Ficus türlerine takığım. Bir yerde göstermem lazımdı. Benjamini, starlighti vs si amanın amanın çok seviyorum. Yaklaşık 1,5 yıl önce Eskişehir Üniversitesinin botanik bahçesinden minicik küçük parmağımın yarısı kadar yürütttüğüm, pet şişeşenin içinde İstanbula getirip köklendirdiğim, sonrasında Fethiyeye getirdiğim en beyaz, çok özel cins Ficusumun büyürkenki resmi... Buda eşantiyon olsun. Belki Ficus seven vardır. (Farkı neredeyse yapraklarının %75 i beyaz)(Işık farketmiyor).


(Son not: Alg tamam ama acayip bir gıda üstünde deneme yapacağım bugün. Dua edin çözersem bitmiştir bu iş. Yapımı çok basit, fiyatı yok denecek kadar az, sürekli imal edilebilir... Hani 3 günde şöyle böyle ürediler, kolonim 10 a katlandı bir gecede hurafesi varya... Hehe imkansız ama belki olur bununla.)

Saygılar sevgiler.



sinanul2012-09-18 11:40:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 17:07
Sinan hocam, eşinize koku konusunda katılmak zorundayım, evde koku çekilmez bişey.. Ama aynısını ben de kendi başıma iş ediyorum, şimdilik balkonda duran bidonu kışın içeri alınca ne yapacağım bilemez haldeyim.  Hele ki içerdeki tankların buhar oluşumunu da düşünürsek halim duman.. Gerçekten o kadar kötü mü kokuyor bu su yaa? Kapak falan örtsek işe yaramaz mı acaba?

Kabarcık sayısını ise ben hava motorundan verdiğim kabarcık sayısını yazmıştım, siz doğal alg oluşumundan çıkan kabarcıkları söylemişsiniz.. Bir kaç foto atayım da bi bakın lütfen, yeşillenme hızı nasıl, sizce pire yaşar mı bu suda?



Kavanozdaki su sanıyorum ısı yüzündenhakikaten berbat bişey oldu, dumanlı bir renk aldı dibinde pis tortularla... Aynen lavaboya foşşş...

NOT: Acaba alg kazımakla uğraşmayıp direk bu yeşil sudan azar azar alarak çiçek sulasak fayda sağlar mı ki? Ben değil de annem tam bir çiçek hastası, aklınıza gelebilecek her tür salon bitkisi mevcut. Ayda bir kere bi sürahi kadar verirdim işe yarayacaksa... Şu büyük projenizi de merakla bekliyorum..

Ha bi de Hüseyin hocam, eşinize sorar mısınız lütfen yosun maskesini nasıl yapıyor?
cokmutlu2012-09-18 17:12:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanulÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Mugla
Mesaj: 85
sinanulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 17:46
Sayın makbule hanım.

Kısa kısa başlıkları yazayım. Ben yeşil su oluşurken havayı çepherlere az yapışma olsun diye veriyorum. Daha 100de 100 sonuç alamadım. Kimyager komşum yinede yapışır diyor. Lökür lökür baloncuklu havalanması şart değil.

Koku yeşil suyu hızlı oluşturuken gübre olsun diye balık yemi takviyesi yapıyorum koku bundan. Zamanla uzun vadede oluşan yeşil su, hızlandırılmamışsa kokmaz. Ayrıca kokan yeşil suyunda kokusu çürüme olayı bitince geçer.

Üstünü kapatmayın oksijeni alır üstten iyi olur.

Sizinki gibi beyazımsı o bidonlarda verim daha yüksek oluyor.

Sağdaki resim hoş tam pirelik. 100 de 100 yaşar ama yemlemeyin. Bir bakın durumları ne 10 gün. Büyüme, çoğalma olasılıkları çok yüksek haliyle sonbahardayız. Koloniyi 3'e bölersiniz. Yemlemediğiniz ana tank, yem denemeleri yaptığınız tanklar olarak. Ana tanktakiler açlıktan ölmez korkmayın. O yeşil alglarıda gagalarlar aç kalınca. Yem denemesi yaptığınız diğer tanklarda bir aksiliği anında anlamanız için basit salyangoz atın. Salyangozlar üstte geziyorsa hepsi durum vahim demektir. Hemen müdahale edersiniz. Kültürünüz çok ürerse elbet oksijensizlikten çöker. Hasat şart, yemde alg hariç su dengesini hızlı bozar ondan yeşil su şart. Yani aklımdaki şu bir kendi haliyle üreyen koloni birde zoraki üreyen (yemlerle) koloni yapın. Aklıma gelen elinizde bitkisel içerikli yemler var, resimlerinizi gördüm. Onu eritin üstteki suyu çok az bulandırıak gibi dökün. Maya olayına hiç girmeyin. Koloniniz 6-7 ye bölerseniz girersiniz. Birinde deneme yaparsınız.  Hüseyin abinin yem tarifini bulun bence. Çok sağlam. Onuda deneyin.

Gerekirse odanızda tutun, veya güneş kısmi alan bir odada. Kış gelecek haiyle pirecikler telef olmasın. Üreme durumunu soğukta deneyeceğim. Bende bilmiyorum. Bu konuda yazacağım.

Su piresi davranışları (tespitlerim):

Su üstünde su altında çepherlere yapışık, sürter birşey kopartıyor gibi, hızlı hareketli= Aç ama ürer
Ortada rahat geziyorlar, su üstü su altı, dönme davranışları= Su durumu mükemmel, yem var. (alg vs)
Hepsi üstte çepherde tepişiyorlar= Su durumu bozuk, zehirleniyorlar veya yanıyorlar sıcaktan.

----
Alg, yeşil su süper bir gübre. Tavsiyemdir. İşkence ettiğim yaprak güzellerimin birini gördünüz ne halde. Şans değil. Yarıyor.

Sevgiler, saygılar.

sinanul2012-09-18 17:47:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2012 17:47
               Selamlar arkadaşlar, yosun maskesini  iş arkadaşları yapıyor. Nasıl yapıldığını sordum.
Çay kaşığının çeyreği kadar katılıyormuş maske malzemesine . Benim bilmem gereken bu kadarmış. Formülünü söylemedi arkadaş.  

               Makbule hanım yeşil suyunuz olmuş bidonlarda harika. Pireleri salıverin gari içine.       İşyerinden bir arkadaş sabah, deniz yosunundan yapılan organik sıvı gübresinden çiçeklerin yapraklarına püskürtülerek verdiğini söyledi. Sonuç olarak özellikle meyve tutumu çok güzel olduğunu söyledi. İnternette de yeşilsu ile yapraktan püskürtme yolu ile yapılmasını yazıyor genelde. Alg gübresinin resimde uydu görüntüsü gibi açık ve net olarak faydası görülüyor zaten. Lafı uzatmaya ve faydalarını yeniden yazmaya gerek yok.

              Ayrica benim yeşilsular koku yapmıyor.   Arkadaşlar şimdi kokmazsa evdede kokmaz içiniz rahat olsun.  Sinan Kardeş senin sular koku yapıyorsa pek hayra alamet değil. Bendeki kavanozların içine kafamı sokarsam ancak öyle koku duyuyorum. Oda hafif balçık kokusu. 

               Büyük projeye tam destek benden. Tutsada tutmasada denemeye başladığın için şimdiden teşekkürler Sinan kardeş .

              Arkadaşlar ben hoca değilim, hele su piresinin hocası değilim. ( Daha doğrusu okulunda 3 ay okuyabildik mezun olmak nasip değilmiş).  Sadece geçirdiğim tecrübeleri saklamadan anlattım o kadar. Yine iltifatlar için teşekkürler.

              Yazıyı Sinan kardeşle  aynı anda yazmışız haberimiz olmadan.  Sinan kardeşin su piresi davranışları gözlemlerine ve alg gübre olayına da katılıyorum.
huseyn752012-09-18 18:59:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 14:52
Hava hortumunu elimke kıstırdığımda, dipten minik kabarcıklar görüyorum.. Sanıyorum artık kendi içinde fotosentez yapan bir suyum var...   Doğru yolda mıyım? 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 22:14
                   Hı hıı!!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melankoliaÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
İl: Bursa
Mesaj: 210
melankoliaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2012 23:09
hocam,dereden yosun topladım damacanaya koydum.su piresini ekledim, sonuç mükemmel üstü :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 10:52
             Selçuk bey fotoğraf ekleme şansınız var mı? Nasıl bir yosun olduğunu ve su pirelerinizin türünüde merak ettim. Paylaşırsanız sevinirim.

Beğenenler: [T]120921,LEVENT0625[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CelilKayaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 113
CelilKayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 11:14
Abi kuyudan iş çıkmadı tarlada akan suya baktım.Akan su havuza doluyor havuzun suyu yem yeşildi 5 metre derinlik 5 metrede uzunluk merdiveni vardı aşağıya inmeye babamdan izin aldım fakat inmeye yemedi  kurbağa filan vardı suyun yanında yılanda görünce korktum  inmedim.Eve elim boş döndüm.Annemin çiçek yetiştirdiği evin garajına 10 litrelik bir su şişesi koydum.İçine de ufak tefek yaprak koydum bitkisel ağırlıklı yem attım.4 5 gün sonra baktım yeşermiyor sadece biraz koyulaşmış.Tam umudu kesmişken evde counter strike oynarken   annem celil celil çabuk gel diye bağırdı.Gittim bir baktım yumurta tutmuş balıkları koyduğum akvaryuma sivri sinekler kurt bırakmış annem diyor akvaryumu kurt basmış balıklar ölmesin ben seviniyorum  aldım onları yıkadım bir güzel verdim balıklara yediler.Okula kayıt için gittim geldim annem hadi gel çiçekleri sulayalım dedi.Yok mok desem de sulamaya ikna etti.Garaja indik bir baktım 10 litrelik su yeşillenmiş hobaaaa hemen bir şişe daha hazırladım azcık yeşillenmiş sudan koydum yeşillenmiş ede akvaryum için beklettiğim sudan ilave ettim.



Forumda azcık araştırma yaptım Bursalı bir abimiz su piresi satıyor.Ondan alıcam daha ona ulaşamadım ama teyze oğlu da bu işi sardı  evden topluca tekmeyi yemezsek iyidir .Babam 13 gün önce emekli oldu  ona da elyaftan bir havuz yaptırıcam 4 bölüme bölücem 1 bölmesinde su piresi 3 bölmesinde de balık boylandırma.Kabul etti ama inşallah annem kızmaz kızarsa  babamda bizimle beraber evden tekmeyi yer 
Celilkaya2012-09-20 11:25:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinanulÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Mugla
Mesaj: 85
sinanulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 12:02
Ahada sorular başlamış Hüseyin abi sıra bende

Ya abiciğim bu duran su olayı ne fena.. Hani 8 aylık duruk suyum vardı ya beyaz kurt üreyen... Resimlere bakmıştın. Yok edecektim hani.. İçine baktıkça yeni yeni canlılar görüyorum. Mübarek sanki okyanusa bakıyorum. Kurumuş muz kabuğunun üstünde bilinçli yürüyen terlik gibi minik bözükler mi ararsın, arada hızlı kesintisiz yüzen yine terliksiz beyaz böcükler mi dersin, kırmızı minik dipte yaşayan az hareket eden kurtlarmı dersin... Abowwwwww.......

Çok fena bir hata yaptım abi. İşkence ile ürettiğim yeşil suyun içinde büyüyen hemen hemen tüm tanklara bu kurtlardan palaryalardan bulaşmış... Çok fenalar abi çok.. Hareketleri çok ağır, suyun içinde mikron gibi büzülebiliyorlarda, gezebiliyorlarda... Sanırım pirelere iplik atıyorlar ona takılıyorlar.. Zararsız değiller. Dikkat ettim, 6 tanktanda var. Çok oldukları ana tank. Orda pireciklere rahatsızlık veriyorlar.

Dün sabah palaryaların en az olduğu tanktan 3 pire yakaladım, önce klorlu suya attım, suyun başka yerinden 3 pireyi aldım. Kamikaze gibi takla atmaya başladılar. Temiz suyun içine koydum.  Su çokluğu ve yıkama ile bulaşmamasını ümit ediyorum. Ha yaşıyorlarmı derseniz yanlayık vaziyetteler ama bugünü çıkarttılar muhahaha.

Hüseyin abim, imha veya yaptığım bu yöntem harici aklına birşey geliyor mu? Yani kurtları öldürsün pirecikleri yaşatsın gibiii... Pufff.

Sevgiler saygılar.


sinanul2012-09-20 12:03:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

huseyn75Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2012
İl: Denizli
Mesaj: 848
huseyn75Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 22:47
            Celil kardeş yeşilsuyu oluşturmuşsun tebrikler.. Ama arkadaşlar diyorum ki; hadi yeşil su oluşturmak için yaptığımız çabalardan dolayı hanımdan ve çevreden epey bi azar işitip fırça yedik.  Siz bari benim çektiğim eziyetleri çekmeyin. Yeşilsuyu tekrar bulmak için uğraşmayın..
 
              Eee napıcaz yani diyorsunuz dimi!!! işte size mis gibi şehir yerinde bulabileceğiniz kaliteli 1. sınıf yeşil su. İşte kanıtı.
 
            
 
Evet abiler - ablalar, kardeşler- arkadaşlar. Uzun uğraşlar sonucu bulduğumuz ve bedava olan yeşilsu kaynağını size takdim etmekten gurur duyarız!! 
 
            Sanayi sitelerinde veya akaryakıt istasyonlarındaki oto lastikçilerin su havuzu.. Şehirden ayrılamıyorum diyenler için birebir kaynak. Hemde bedava veriyorlar tabii güzel bi bahane uydurana. Ben  balıklara vereceğim  demiştim. Sizde uygun bişeyler bulun garii..
 
            Sinan kardeş sende önce bi arabanın lastiklerinin sonbahar ve kış için hava ayarlarını yaptırmak için oto lastikçiye gitsen iyi olur gibi geliyor.  Eğer lastikçide yeşil su varsa bidonları döküp dezenfekte et gitsin derim. Yeniden başla üretmeye.
 
 
            
 
 
             Bu balıkta geçen aylarda Uşak tarafına yaptığım gezilerde anlattığım ama fotoğrafını koyamadığım yerli çöpçü balığı..Telefonda daha yeni bulabildim resminide.   İthallerden daha boylu - poslu ve yakışıklı değil mi?
huseyn752012-09-20 22:57:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir