Su Piresi Sıcaklık Ve Yeşil Su Güneş


ScrapMetalÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2017
İl: Izmir
Mesaj: 9
ScrapMetalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2017 17:24
Merhaba, sitedeki yazıları okurken dikkatimi çekti. Su piresi kültürünün su sıcaklığı konusunda çok farklı şeyler var. 18-20 derece üreme için en ideali diyen de var 26-28 derece de. 16-22 ye de denk geldim 22-28 e de.

Hızlı üreme için en ideal aralık ve ölmemeleri için en ideal aralık hangisi ayrı ayrı bu ikisini merak ediyorum.

Bir de uzun uğraşlar sonucu yeşil su elde ettim. Güneşte devamlı bekliyor. Uzun süre o yeşil suyu hiç kullanmasam (mesela 2 ay) hiç normal su ekleme vs de yapmasam öyle güneşte beklese yeşil su, bozulma-çürüme vs başlar mı?

Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.[EDIT]ScrapMetal,2017-08-15 17:25:03[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkanc35Çevrim Dışı

Kayıt: 04/02/2013
İl: Izmir
Mesaj: 334
furkanc35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2017 20:14
Şimdi burada önemli olan konu suyun uzun süre beklemesi değildir suyun hijyenik olmasıdır. Çünkü hijyenik olmazsa o suya koyacağınız su pireleri de hijyenik olmaz ve akvaryumunuza hastalık geçer. Sıcaklık konusu ise düşük sıcaklıkta (16-22) üremeleri yavaşlıyor benim okuduklarıma göre 24-26 derece en fazla verim alınan derecelerden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bubalusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 278
bubalusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2017 22:33
Yeşil su yapısı gereği eğer dalgalanmaz ve beslenmezse ölerek çökmeye başlar. Ölen yosunların üzerinde başka bakteriler, mantarlar ve yosunlar üreyerek dipte ve yüzeyde bir tortu oluşturur. Arada saydam bir su kalır.
Eğer ara ara su ekler, su değişimi yapar, gübrelersen yeşil su koyulaşmaya devam eder. Benim yeşil suyum o kadar koyu idi ki ledli elfenerini tutunca 20 lt damacanada ışık geçmiyordu öbür tarafa. Ama süzgeçe hiç bir şey takılmıyordu da.
Gübrelemeyi abartmayın. Ayda 1 defa 1 kapak yeter. Zaten su pireleri gübre sevmezler. Gübre yerine sebze yapraklarını atıp içinde çürütebilirsiniz, blendırdan geçirip posasını ayırıp suyunu akıtabilirsiniz. Yumurta kabuğu ekleyin mutlaka suya 4-5 yumurtanın kabuğu dipte dursun. Arada yanından geçerken karıştırın. Gündüz de karışması iyi olur.
Bazen yeşil suyun bir anda kahverengiye ya da saydama döndüğünü göreceksin. Demek ki yeşil suyun alginin besini bitti ya da aşırı popülasyondan çöktü ya da gölgede kaldı. Bu durumlarda biraz biraz su değişimi, bolca karıştırma, suyu süzmek etkili olur.
Yeşil su çökerse de üzülmeyin, o tortunun suyu da su pireleri için iyi bir besin. Kışın zaten güneşsizlikten spirulina ya geçmeniz gerekecek. Maya ile uğraşmaya değmez.
Yeşil suyu iyice koyulaştırıp sonra 1 mikronluk filtreden geçirip dondurma projem vardı zamanında. Ama artık kendimi hazır ürünlere bıraktım. Spirulina ve Chorll. tozları baya baya ucuzladı.

Beğenenler: [T]96896,Koray Balcı[/T][T]217090,lider14[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir